Obielicious

KELAS MASAKAN DAN BAKING UNTUK PERNIAGAAN POPULAR- untuk Amateur & Profesional di Kuala Lumpur & Ampang- Whatsapp 0172260719 ( HOT ! )

FILE KIT + CD ROM PELBAGAI PERNIAGAAN BERASASKAN MAKANAN serta TESTIMONI PELANGGAN .

( hot ! ) 24 EBOOK MASAKAN , KEK ,PASTRI DAN BAKERI CHEF OBIE UNTUK MALAYSIA , SINGAPURA , NEGARA BRUNEI DARUSSALAM & INDONESIA SILA WHATSAPP SEGERA 0172260719 FREE 3 EBOOK ( Harga dlm Ringgit Malaysia )
( hot ! ) PENULIS JEMPUTAN MAJALAH MASAKAN TEMPATAN & PHOTOSHOOT UNTUK MAJALAH & MEDIA MASSA / ELETRONIK

Tempahan Katering Untuk Pelbagai Majlis / Pejabat & sebagainya - SKY CHEF & KHUZRASA Katering Kuala Lumpur Hubungi Segera chef obie 017 2260719 , Puan Khurzaidah 019 6460409 Call @ whatsapp

bE mY Heartbeat..!

Isnin, 30 Januari 2017

Di Kampung : Resepi Cucur Pisang atau Cekodok Pisang Sempoi!




Some love story...live forever - mohabbatein 😜 



Tengok kt dapur ni ada sesisir 'dreaming banana ' apa lg sambil layan hindustan kite buat cekodok pisang....
Ok la chef share resepi 

CUCUR PISANG ATAU CEKODOK PISANG sempoi !

Bahan

8 biji Pisang Berangan ( benyek )- dilenyek @ kisar
1 @ 3/4 cawan Tepung Gandum
4 sdb Gula Pasir @ Gula Merah
1 sdt Garam
1 sdt Serbuk Penaik ( option )
1/2 cawan Air atau secukupnya 
Minyak utk menggoreng

Cara Penyediaan :

1.Satukan kesemua bahan, kacau sebati.

2.Rehatkan batter @ adunan 10-15 minit.

3.Panaskan minyak , gorengkan adunan cekodok pisang sejemput - sejemput guna tangan aje yg penting diyakini kebersihan tgn tu 😊

4.Apabila cekodok terapung, angkat dan toskan.

5.Siap untuk dihidang.

Selamat Mencuba...

Ig : chef_obie_official






Terima Kasih

Komen
0 Komen

Tiada ulasan:

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign