Obielicious

BENGKEL MASAKAN PERNIAGAAN POPULAR MASAKINI 3 "S" BERSAMA CHEF OBIE MASAKAN PANAS SIZZLING ( 30 SEPTEMBER 2017 - Sabtu ) - Whatsapp 0172260719 / 016 9166010 ( HOT ! ) KELAS MASAKAN DAN BAKING PERSENDIRIAN + TESTIMONI PELAJAR ( HOT !)

FILE KIT + CD ROM PELBAGAI PERNIAGAAN BERASASKAN MAKANAN serta TESTIMONI PELANGGAN .

( hot ! ) 24 EBOOK MASAKAN , KEK ,PASTRI DAN BAKERI CHEF OBIE UNTUK MALAYSIA , SINGAPURA , NEGARA BRUNEI DARUSSALAM & INDONESIA SILA WHATSAPP SEGERA 0172260719 FREE 3 EBOOK ( Harga dlm Ringgit Malaysia )
( hot ! ) PENULIS JEMPUTAN MAJALAH MASAKAN TEMPATAN & PHOTOSHOOT UNTUK MAJALAH & MEDIA MASSA / ELETRONIK

Tempahan Katering Untuk Pelbagai Majlis / Pejabat & sebagainya - SKY CHEF & KHUZRASA Katering Kuala Lumpur Hubungi Segera chef obie 017 2260719 , Puan Khurzaidah 019 6460409 Call @ whatsapp

bE mY Heartbeat..!

Ahad, 29 Januari 2017

(JJCPM) Jalan-Jalan Cari Pasal Makan : Bazaar atau Pasar Tengah Hari Belakang The Weld KL




Tersebutlah kisah...Tengah Hari Jumaat Pukul 12 tengah hari..?
Aktiviti jalan-jalan cari pasal dan makan berjalan lancar ! 
JJCPM

Sebelum Solat Jumaat kelmarin

chef obie Sempat layan "Nasi Ambeng Emboku "

@ pasar tengah hari jumaat belakang The Weld, KL atau Bazaar Tengah Hari KL.

HANYA diadakan pada SETIAP HARI JUMAAT sahaja...

diulang yea..HARI JUMAAT sahaja pasar ni ada !




Walaupun panas terik tengah hari kadang tu rase bagai membakar bulu-bulu roma kejantanan ini ia tidak sedikit pun melunturkan semangat JJCPM ini !
mengapa ? Nak Tahu mengapa ? jom lah layan candid camera hp chef obie ni....

Hari itu...Cukup puas hati😄, banyak giler hidangannya 
chef obie singgah digerai adik-adik manis jawa gitu...
Gerai Nasi Mambang Emboku....
Mambang ???? eh bukanlah..
NASI AMBENG EMBOKU yang sebenar-benarnya....
Yang pasti layanan penuh sopan santun dan kelembutan 
ala ala puteri pasir dua butir....akan korang nikmati ,

Harga RM 7 atau 8 sebungkus mengikut pilihan anda .
Yang membuat anda tidak karuan ikan haruan..heeee

Sedap pula masakannya..walau serundingnya agak manis semanis tukang bungkusnya itu chia chia chia 😜






Apa pun chef obie Layan bersama bro wahab & miss congeniality..miss congeniality ni buah hati pengarang jantung kite tau...
( tiada gambar yea... just imagine ..ala-ala demi lovato versi muslim okay.. )


"There are powers inside of you which, if you could discover and use, would make of you everything you ever dreamed or imagined you could become "








Memang cukup puas hati kalau korang layan Nasi Ambeng Emboku ni..
masakannya memang cukup rasa dan memikat selera , bukan tu aje..yang menyambut anda juga si manis 17 lembut tutur kata , senyuman maut hidung berdarah..Anda dikuatiri boleh terkena deabetis !



SETIAP HARI JUMAAT : PASAR @ BAZAAR TENGAH HARI BELAKANG THE WELD SHOPPING COMPLEX KL , JALAN P.RAMLEE OFF JALAN PUNCAK KE KL TOWER.

Dipasar tengah hari ini ia memberi kelebihan kepada kaum hawa ,
Pada pandangan chef ia bagaikan Syurga Shopping bagi pekerja office yang berdekatan 
dengan pasar ini.  
Pelbagai bahan dan barang niaga yang cukup memenuhi citarasa mereka.
Ada peniaga tudung popular dan murah , jual pakaian jalan , kosmetik , kasut , baju baby ,
Pokok bunga , pelbagai dan berjenis-jenis makanan tradisional tempatan boleh anda jumpai.
Bukan kaum adam tak ada jalan beli barang disini , Ada..chef obie kan tergolong dalam kaum adam.
Bukan apa , kami kaumadam agak terkejar-kejar kalau berniat nak membeli dan mendapat sesuatu disini , maklumlah.." solat jumaat " sedang menunggu kami.

Chef rekemen kepada korang yang bekerja dalam KL , 
Bukan apa ada yang langsung tak pernah sampai pun kat pasar tengah hari ni, Korang cubalah rasai nya...tak rugi.
kalau chef memang tempat mencari menu-menu klasik , sedap pulak tu... 
chef kalau tak cari nasi ambeng , laksa johor , sata , kepok losong mesti chef cari nasi dagang terengganu...memang sedap dan layan !

I Like... 

Jom layan candid dari hp chef obie

IG : chef_obie_official
FB : chefobie untold
twitter : chefobie_untold
whatsapp : 0172260719





gambar-gambar ni chef candid dalam pukul 12 tengah hari , 





Antara menu menarik dan sedap untuk dinikmati ialah Nasi Dagang terengganu , 
chef memang cari kat Abam ganu kite ni , berasal Dari Dungun...jadi korang kalau nak try 
cari la abam ni..orang nye comel dan berhemah apaabila berkata-kata.
Nasi Dagang Terengganu 1 set hanya RM7.00









Terima Kasih

Komen
0 Komen

Tiada ulasan:

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign