Obielicious

KELAS MASAKAN PERNIAGAAN POPULAR + TESTIMONI PELAJAR - Whatsapp 0172260719 / 016 9166010 ( HOT ! ) MENJADI PILIHAN BAKAL PENIAGA & USAHAWAN MAKANAN DI MALAYSIA , SINGAPORE, HONG KONG , MALDIVES , JEPUN , IRAN DAN INDONESIA.

FILE KIT + CD ROM PELBAGAI PERNIAGAAN BERASASKAN MAKANAN serta TESTIMONI PELANGGAN .

( hot ! ) DEMO MASAKAN,PENULIS JEMPUTAN, PHOTOSHOOT UNTUK MEDIA MASSA DAN ELETRONIK

Tempahan Katering Untuk Pelbagai Majlis / Pejabat & sebagainya - SKY CHE Katering Kuala Lumpur Hubungi Segera chef obie 017 2260719 , Puan Khurzaidah 019 6460409 Call @ whatsapp

bE mY Heartbeat..!

Selasa, 29 Januari 2019

Chef Obie 2019 : Jual Hotel , Detox & My Sacrifice

Selamat Malam..selamat berpagi-pagian hari...



Mensyukuri nikmat..
#alhamdulillah

Bile Ade orang yg ambik pic #chefobie dlm ketidaksedaran..akibat leka sucking ops..drinking syok Air Detox dari ..food truck yang bertemakan Hidangan Vietnam tadi..,kalau nak tahu lokasi makan malam chef obie tadi di Tapak Urban Street Dining Food Truck di Jalan Ampang bersebelahan  Hotel Corus ( kalau siangnya tapak ini adalah tempat parking kereta ) Di sini lebih 20 buah food truck setiap malam dengan pelbagai tema dan menu-menu makan yang menarik dan sedap-sedap untuk dicuba.
Walaupun industri Food Truck ini ada musim ( season ) , tapi dengan penerimaan masyarakat tempatan dan luar ( ada macam-macam bangsa juga kelihatan enjoy menikmati hidangan food truck disini - ada warga amerika , eropah , arab dan jepun )Ia masih hidup dan diterima ramai...walau ada yang menjangkakan industri ini hanya bertahan 2-3 tahun sahaja.

Selain suasana yang sungguh santai , juga ada hidangan halwa telinga daripada buskers jemputan yg memnag berbakat, menyanyikan pelbagai jenis lagu dan bahasa...i like ! korang kalau makan sini tak complete kalau tak mendengar dan memberi sumbangan seikhlas yg boleh kepada buskers ini.Die orang akan lebih semangat menyanyi ikut pilihan lagu korang sendiri...memang layan dan sempoi!

Pandangan chef obie dah hampir 3 minggu , disebabkan urusan kerja pulang lewat terpaksa singgah disini sebab nak cepat dan nak merasa hidangan yang pelbagai...tiap hari boleh tukar selera ,
Jelas ketara kite Perlu beri sokongan kpd peniaga-peniaga ini...Tak kire lah berniaga Jenis food apa sekalipun..selagi ia memberi impak yg positif Dlm industri ini Dan mampu menjana pendapat & memeriahkan lagi dunia food industry Kat #malaysia ni..

Sebelum chef nak stop menaip untuk pagi ni... nak tinggal pesan lah,
Jika korang merupakan wakil boss korang yang berminat sangat nak membeli dan memiliki hotel sendiri. Jangan segan direct call chef obie...

Sebut aje korang nak hotel berapa star mahupun yang hotel budget...semua ada, chef sebagai wakil owner dan ada hotel yg chef obie sebagai mandate eksklusif ( hanya chef obie sahaja yg boleh menjual hotel tersebut ) InshaAllah chef obie akan memenuhi permintaan anda, yang pasti perlu ikut law jual beli yea.

Kite ke Info Air Detox Yang Sihat Pule..

Dalam pada macam-macam jenis air yang ada dalam market kite, kebanyakkannye air 
yang tidak berape baik untuk tubuh badan .

Apakata hari ni chef obie kongsikan sedikit info, walau ada antara kite yang dah tahu apa itu

DETOX.

DETOX adalah proses pembuangan toksin yang terkumpul dalam badan kita dan digantikan dengan nutrien.Toksin dalam badan kite memang banyak lagilah dengan persekitaran dan gaya 


kehidupan hari ini yang tak berapa nak sihat..walau nak sihat..heee pi jogging.. tapi udara terdedah dengan pencemaran..pun buat tubuh badan lagi tak sihat! itu belum kire cara pemakanan kite seharian.Betul Tak?Benda-benda ni semua yang membuatkan tubuh badan kite bertoksin.


Cara untuk buang toksin dalam tubuh badan kite  :








1.Dengan Bersenam ( ditempat yang bersih persekitarannya )dalam gym pun ok juge.. ,
2.Berpuasa 

3.Diet yang sihat

Jom kite cuba Disiplin kan diri dengan mengikuti 
Program Detox 7 hari yang disyorkan oleh pakar kesihatan tubuh badan :

2 hari Puasa

5 hari amalkan meminum jus detox dan jus buah-buahan
Stop! makan benda pepejal ( chef obie perlu belajar lupakan burger pebret )

* ini semua bertujuan bagi merehatkan sistem pencernaan , sambil tu toksin dalam badan dibersihkan dengan cara pemakanan kite yang banyak cecair yang baik. Yang pasti "Toilet Zone " adalah peneman anda yang setia dikala ini.


Ada banyak versi resepi air detox ni ,
chef obie suke yang citrus atau yang ada buah berry.. tak kisahlah strawberry ke raspberry ke blueberry ke asalkan adik beradik berry.pastu mesti mixed dengan daun pudina sikit...simpan dalam peti ais..dan dinikmati sejuk-sejuk...pergghh..terbaik wok!





Okaylah kite berbalik kepada

Resepi Air Detox.

1 liter Air Teh Hijau atau Air kosong 
1 biji buah oren sunkist atau grapefruitdan 1 biji buah lemon ( separuh dihiris dan separuh diambil jusnya )
2 biji buah strawberry ( kalau tak ada abaikan yea )
( pastikan buah-buah ini dibersihkan betul-betul- petua, ambil 2 sudu besar garam, rendamkan buah dan dicuci dengan iar bergaram ni..dan kemudian bilas dengan air bersih )
Dan sebagai penyegar air detox kite ni.. tambahkan beberapa helai daun pudina atau hirisan timun didalamnya.




Cara Penyediaan :

1. Satukan kesemua bahan dalam 1 liter Air Teh Hijau @ Air Kosong , Tutup bekas rapat dan simpan dalam peti sejuk semalaman.

Kebaikan Air Detox ni

Melawaskan Pembuangan Air besar dan kecil
No more Sembelit!
Gatal-gatal pada kulit di wajah juge tiada


Menaikan Seri Muka.. dan dimuke ade sennnyuuuumm...heeee


Be profesional...walaupun sempoi!

Hubungi 


Chef Obie +60172260719
Hotel & Resort Consultant
Chef Profesional






CREED - MY SACRIFICE

Hello my friend we meet again
It's been a while, where should we begin
Feels like forever
Within my heart are memories
Of perfect love that you gave to me
Oh, I remember
When you are with me, I'm free
I'm careless, I believe
Above all the others we'll fly
This brings tears to my eyes
My sacrifice
We've seen our share of ups and downs
Oh how quickly life can turn around
In an instant
It feels so good to reunite
Within yourself and within your mind
Let's find peace there
'Cause when you are with me, I'm free
I'm careless, I believe
Above all the others we'll fly
This brings tears to my eyes
My sacrifice
I just want to say hello again
I just want to say hello again
When you are with me I'm free
I'm careless, I believe
Above all the others we'll fly
This brings tears to my eyes
'Cause when you are with me I am free
I'm careless, I believe
Above all the others we'll fly
This brings tears to my eyes
My sacrifice, My sacrifice
I just want to say hello again
I just want to say hello again

My sacrifice

Terima Kasih

Komen
0 Komen

Tiada ulasan:

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign