CHEF OBIE & MGJ CONSULTANCY

CHEF OBIE & TEAM MGJ CONSULTANCY AKTIF MENGADAKAN KELAS / KURSUS MASAKAN PERNIAGAAAN DAN KOMERSIL POPULAR BERTESTIMONI SEJAK 2012 HINGGA KINI.
DI AMPANG , SELANGOR DAN DI BANGSAR KUALA LUMPUR.

MENJADI PILIHAN WARGA TEMPATAN , WARGA ANTARABANGSA DAN JABATAN KERAJAAN

MENJADI JURUCAKAP PELBAGAI PRODUK , PERUNDING F&B , PERUNDING MAKANAN , FOODSTYLIST , PENULIS JEMPUTAN / PHOTOSHOOT UNTUK MEDIA MASSA DAN ELETRONIK ,PERUNDING PENJUALAN HOTEL DAN RESORT JUGA PERUNDING HARTANAH DI MALAYSIA

HUBUNGI MGJ CONSULTANCY

017 2260719

017 2260719

017 2260719

email : mgjconsultancyfile@gmail.com & gunawan.jamil@gmail.com

obieber

Selasa, 17 Oktober 2023

KELAS BAKING PERSONAL CHEF OBIE 2023 / 24

 KELAS BAKING PERSONAL CHEF OBIE 2023 / 24


Permintaan baking personal dan masakan still on atas permintaan , Kerana ada yg tidak mahu dikenali mahupun diketahui siapa mereka . Pelbagai jenis kelas baking dan bread making pihak chef anjurkan , jika tiada dalam listing kelas anda boleh di custom. Hanya perlu beritahu kelas jenis apa yang anda inginkan.
MGJ CONSULTANCY



Semua students #chefobie memang bersemangat dan happening , Kalau tak meriah something wrong la tew..Alhamdulillah seronok lain macam seiring dgn perkongsian knowledge ,walau tidak semua info disharing dlm media ada part2 simple yg boleh dikongsikan bersama. Thats why ia adalah kelas persendirian❤🍞🥐🥯🥨. Baking makes you focus. On weighing the sugar. On sieving the flour. You'll find it calming and rewarding because, in fairness, it is sort of magic - you start off with all this disparate stuff, such as butter and eggs, and what you end up with is so totally different. And also delicious.
Thanks team #mgjconsultancy









KURSUS 9 ROTI BENGGALI DAN KACANG POOL

Yuran RM 2000 Normal , Yuran RM1700 Pesara / Ibu Bapa tunggal / Penjaga Oku / Terkesan Pendemik

Asas Menguli Doh Benggali dengan mudah , jimat tenaga dan masa ( tangan  & mixer )
Cara buat softener / bread improver yang mudah
Timbangan dan saiz benggali yang betul 
Suhu dan masa yang tepat
Cara buat ibu pes kacang pool
Cara buat portion niaga kacang pool
Penyimpanan dan Jangka hayat produk
Kos dan cadangan harga jualan

KURSUS 10 BAKING PERSONAL ANEKA BAN MANIS 

Yuran RM 2000 Normal , Yuran RM1700 Pesara / Ibu Bapa tunggal / Penjaga Oku / Terkesan Pendemik

Asas Menguli Doh dengan mudah , jimat tenaga dan masa ( tangan  & mixer )
Timbangan dan saiz doh yang betul 
Suhu dan masa yang tepat
Ban Pizza , ban sosej , ban raisin , soft ban , ban kacang , ban kelapa , roti golok
Bungkus , penyimpanan dan jangka hayat
Kos dan cadangan harga jualan

KURSUS 11 BAKING PERSONAL BAGUETTE VIETNAM BANH MI

Yuran RM 2000 Normal , Yuran RM1700 Pesara / Ibu Bapa tunggal / Penjaga Oku / Terkesan Pendemik

Asas Menguli Doh dengan mudah , jimat tenaga dan masa ( tangan  & mixer )
Timbangan dan saiz doh yang betul untuk baguette Vietname
Teknik gulungan dan carikan yang betul untuk baguette vietname
Suhu dan masa yang tepat
Pemilihan daging , hirisan ayam , salad , cara buat jeruk lobak merah dan kicap vietnam
Bungkus , penyimpanan dan jangka hayat
Kos dan cadangan harga jualan

KURSUS 12 BAKING PERSONAL PIZZA ITALIANO

Yuran RM 2000 Normal , Yuran RM1700 Pesara / Ibu Bapa tunggal / Penjaga Oku / Terkesan Pendemik

Asas Menguli Doh dengan mudah , jimat tenaga dan masa ( tangan  & mixer )
Doh Crispy Dan Doh lembut
Canai bersama bahan "Rahsia " utama pizza italiano
Timbangan dan saiz doh pizza yang betul untuk jualan Saiz Personal  & Saiz Family
Suhu dan masa yang tepat
Ibu Basic Tomato , Penggunaan herbs italiano , Penggunaan keju yang sesuai
Pepperoni , Hawaian Chicken , Seafood Marinara , Carbonara ( Spicy / Original )
Tips membakar dan berkaitan
Bungkus , penyimpanan dan jangka hayat
Kos dan cadangan harga jualan

KURSUS 13 BAKING PERSONAL AUSTRIA STRUDLE ( EXPERT )

Yuran RM 2000 Normal , Yuran RM1700 Pesara / Ibu Bapa tunggal / Penjaga Oku / Terkesan Pendemik

Asas membuat Doh sejuk strudle
Cara mencanai doh strudle dengan betul dan tradisi ( mengekalkan keenakan kukit strudle )
Penyediaan Apple filling , Sweet Curd dan Filling special 
Tips penyimpanan , penggunaan bahan yang sesuai sebagai penarik strudle
Kos dan cadangan harga jualan

Tenaga Pengajar Profesional : Chef Obie ( Chef Profesional )

( Berpengalaman menghidangkan menu-menu pelbagai masakan , pastry & kek untuk King Fadh Arab Saudi & Sultan Brunei juga VIP & VVIP Malaysia juga merupakan anak didik Golden Hand Executive Pastry Chef Mahmod & Executive Chef William H Hewitt )
Lokasi : Merdeka Villa ,
Jalan Merdeka , Ampang
Landmark : Spectrum Mall
Berdekatan - LRT Cahaya , LRT Ampang ( 10-15 minit dari KLCC )
Masa : Setiap jenis kelas akan bermula pada pukul 9 pagi
Tarikh Kelas : Setiap Hari Kelas Diadakan Kecuali Hari Jumaat. Pelajar Boleh Pilih Sendiri Tarikh Dan Harinya.
Kelas : One day Course @ Kelas Sehari & Fully Hands On ( Sepenuhnya pelajar akan membuat sendiri memasak secara praktikal atas seliaan dan tunjuk ajar daripada chef profesional )
Peri Penting Untuk Pelajar : Pelajar WAJIB membuat dan menunjukkan RTK sehari sebelum kelas diadakan .
Keperluan : Pelajar hanya perlu membawa alat tulis dan apron sahaja , face mask dan sanitizer disediakan oleh pihak Chef Obie / MGJ CONSULTANCY.
Pelajar akan menerima 1 x Sijil ( no.siri )
Pelajar Wajib Membuat Pembayaran DEPOSIT 70% daripada Jumlah Penuh Yuran
ke salah satu akaun pilihan
i- MAYBANK 151409098193
atas nama
Muhamad Gunawan Jamil
ATAU
Ke Akaun Syarikat MGJ CONSULTANCY
Bank Islam No akaun 12122010028739
Kemudian
Bukti Pembayaran Perlu Disimpan
p/s Anda wajib hubungi pihak chef obie atau wakil MGJ CONSULTANCY
di bawah ini sama ada melalui whatsapp atau call
Baki Yuran 30% Perlu diselesaikan Pada Hari kelas diadakan

MGJ CONSULTANCY
MGJ CONSULTANCY

Terima Kasih

Komen
0 Komen

Tiada ulasan:

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign