CHEF OBIE & TEAM MGJ CONSULTANCY
AKTIF MENGADAKAN KELAS / KURSUS MASAKAN PERNIAGAAAN DAN KOMERSIL POPULAR BERTESTIMONI SEJAK 2012 HINGGA KINI. DI AMPANG , SELANGOR DAN DI BANGSAR KUALA LUMPUR.
MENJADI PILIHAN WARGA TEMPATAN , WARGA ANTARABANGSA DAN JABATAN KERAJAAN
MENJADI JURUCAKAP PELBAGAI PRODUK , PERUNDING F&B , PERUNDING MAKANAN , FOODSTYLIST , PENULIS JEMPUTAN / PHOTOSHOOT UNTUK MEDIA MASSA DAN ELETRONIK ,PERUNDING PENJUALAN HOTEL DAN RESORT JUGA PERUNDING HARTANAH DI MALAYSIA
ILMU PROFESIONAL • KELAS EKSKLUSIF • TERUS KE LOKASI ANDA
MOBILE COOKING & BAKING CLASS CHEF OBIE 2026 Bukan kelas biasa — ia adalah kelas peribadi bertaraf profesional, direka khas untuk individu yang serius mahu menguasai masakan & baking sama ada untuk kegunaan sendiri atau perniagaan F&B.
👨🍳 Dikendalikan oleh Chef Obie Chef Profesional berpengalaman antarabangsa sejak 2012 hingga 2026, dipercayai oleh pelajar tempatan & luar negara termasuk Singapura, Jepun, Brunei, Indonesia, Hong Kong, Maldives dan Amerika Syarikat.
⭐ PENGALAMAN PEMBELAJARAN EKSKLUSIF
✔ 1-to-1 Personal Class (Face to Face) ✔ 100% Hands-On Praktikal ✔ Chef Obie datang terus ke lokasi anda di seluruh Malaysia ✔ Silibus profesional berstandard industri & komersial ( File Kit ) ✔ Fokus kualiti, konsistensi & teknik sebenar dapur profesional
🎯 SESUAI UNTUK:
• Bakal suri rumah & suri rumah • Individu tanpa asas masakan • Peniaga & bakal usahawan F&B • Mereka yang mahu hasil masakan bertaraf premium
✨ Belajar secara peribadi. Fokus sepenuhnya. Hasil sebenar.
📲 Slot terhad – berdasarkan tempahan awal Tempah pengalaman pembelajaran eksklusif anda sekarang.
✅ KELEBIHAN KELAS
✔ Terbuka kepada semua ✔ Kelas 1 to 1 / Face to Face ✔ 100% Hands-On Praktikal ✔ Tiada kos pengangkutan & penginapan (Semenanjung Malaysia) ✔ Pelajar Sabah & Sarawak hanya tanggung tiket penerbangan pergi & balik ✔ Pelajar menerima File Kit Resipi ✔ Pelajar menerima 1 Sijil Penyertaan ✔ Disediakan Market List (senarai pembekal)
🧑🍳 TENAGA PENGAJAR
Chef Obie – Chef Profesional
Berpengalaman luas dalam industri Kulinari + F&B termasuk:
Menghidangkan masakan tempatan & antarabangsa
Pastri, kek & konfeksi
Pernah menghidangkan masakan, pastri,bakeri dan konfeksi untuk King Fadh Arab Saudi, Sultan Brunei, VIP & VVIP Malaysia
Anak didik Golden Hand Executive Pastry Chef Mahmod
Anak didik Executive Chef William H. Hewitt (Wimbledon)
Berpengalaman mengurus & memasak sehingga 20,000 pax
📚 PILIHAN KELAS (LEBIH 300 MENU)
Antara kategori kelas yang ditawarkan:
Kelas Masakan Western Food
Yuran RM2800 seorang
Yuran RM2600 seorang - Penjaga Oku , Oku , Bapa & Ibu Tunggal & Pesara
* Yuran Untuk 1 Set Menu
1.Set Chicken Chop ( 3 Type ) - Platting
2.Set Lamb Chop & Lamb Shank - Platting
3.Set Steak - Platting
4.Set Fish & Chips - Platting
5.Set Itali Lasagna Beef & Chicken - Platting
6.Set Itali Pasta Bolognese, Carbonara & Aglio Olio - Platting
7.Set Itali Pasta Pesto , Marinara & Stroganof - Platting
8.Set Western Cold & Hot Soup - Clam Chowder, Wild Mushrooms , French Onion , Spanish Gazpacho, Asparagus & Broccoli
9.Set Belanda Bitterballen & Dutch Mustard Dipping
Yuran RM2600 seorang - Penjaga Oku , Oku , Bapa & Ibu Tunggal & Pesara
* Yuran Untuk 1 Set Menu
1.Set Gorengan Wok - Nasi Goreng Kg , Nasi Goreng Cina @ Yong Chow , Nasi Goreng Ikan Asin , Mee Goreng , Maggie Goreng , Bee Hoon Goreng 2.Set Nasi Jagung Johor 3. Set Nasi Minyak Mewangi 4. Set Nasi Beriyani Johor 5. Set Nasi Hujan Panas 6. Set Nasi Tomato 7. Set Nasi Kebuli 8. Set Nasi Beringin 9. Set Nasi Ambeng Jawa 10. Set Nasi Kukus Ayam Goreng Berempah 11. Set Nasi Ayam Hainan & Condiments 12. Set Nasi Ayam Golden Roasted & Condiments 13. Set Nasi Arab Ayam Mandi & Condiments ( Palestine ) 14. Set Nasi Arab Lamb Mandi & Condiments ( Palestine ) 15. Set Nasi Asam Pedas Johor & Condiments 16. Set Nasi Asam Pedas Melaka & Condiments 17. Set Nasi Ikan Bakar , Seafood & Air Asam 18. Set Nasi Seafood Bakar Portugis & Condiments 19. Set Nasi Masak Lemak Daging Salai & Condiments 20. Set Nasi Masak Lemak Itik Salai & Condiments 21. Set Nasi Ayam Penyet & Geprek 22. Set Nasi Dagang Terengganu 23. Set Nasi Minyak Terengganu 24.Set Nasi Ayam Kam heong & Kung Pao 25. Set Nasi Chili Crab & Salty Egg Prawn 26..Set Nasi Lemak Antarabangsa & Condiments - Ibu Sambal , Sambal Bilis & Ayam Goreng Berempah
Yuran RM2600 seorang - Penjaga Oku , Oku , Bapa & Ibu Tunggal & Pesara
* Yuran Untuk 1 Set Menu
1. Set Mee / Nasi Ayam Sizzling 2. Set Mee Rebus Johor & Condiments 3. Set Mee Bandung Muar 4. Set Mee / Bee Hoon Sup Utara & Condiments 5. Set Mee / Bee Hoon Hailam & Condiments 6. Set Laksa Johor & Condiments 7. Set Laksa Penang & Condiments 8. Set Laksa Sarawak & Condiments 9. Set Soto Mee / Bee Hoon / Nasi Impit & Condiments 10.Set Prawn Mee & Condiments
11.Set Pan Mee & Condiments ( Kering Dan Soup )
12.Set Mee Kari Nyonya & Condiments
13.Set Laksa Singapore & Condiments
14.Set Mee Goreng Mamak & Mee Goreng Basah ( Pes )
15.Set Char Kuey Teow ( Kering )- Asli & Kuey Teow Goreng ( Versi Basah Pasar Malam ) - Pes & Kicap
16.Set Laksa Sarang & Condiments .
Kelas Sambal Melayu Klasik & Moden (Komersial)
Yuran RM2000
Yuran RM1800 seorang - Penjaga Oku , Oku , Bapa & Ibu Tunggal & Pesara
* Yuran Untuk 1 Set Menu
1.Set Ibu Sambal Melayu ( Pes )
2.Set Sambal Lenggeng ( Pes ) & Sambal Lenggeng Moden
3.Set Sambal Bilis Petai & Udang Petai
4.Set Sambal Kicap Johor Klasik & Johor Moden
5.Set Sambal Tomato Melayu Klasik & Moden
6.Set Sambal Belacan Goreng & Sambal Belacan Moden
7.Set Sambal Pencek Klasik & Moden Untuk Ikan & Makanan Laut
8.Set Sambal Hitam Klasik & Sambal Hitam Moden
9.Set Sambal Tempoyak Mangga Kuinin
10.Set Gerang Asam ( Pes ) Untuk Ikan & Makanan Laut
37.Set Udang & Sotong Goreng Tepung Gebu - Sos Thai & Sos Seafood ( Buat Tepung & Sos )
38.Set Udang & Sotong Goreng Rangup - Sos Thai & Sos Seafood ( Buat Tepung & Sos)
39.Set Udang Butter - Sos Thai & Sos Seafood ( Pes & Sos )
40.Set Udang Masak DiRaja - Hiasan ( Pes )
Masakan Korea
Yuran RM3000
Yuran RM2800 seorang - Penjaga Oku , Oku , Bapa & Ibu Tunggal & Pesara
* Yuran Untuk 1 Set Menu
1.Set Kimchi Asas Membuat Kimchi Asli Korea Asas Membuat Kimchi jjgae Asli Korea ( Kimchi Stew ) Asas membuat Kimchijeon Asli Korea ( Pancake Korea ) Asas membuat Kimchiguk Asli Korea ( Kimchi Soup ) Asas Membuat Kimchi Bokkeumbap Asli Korea ( Nasi Goreng Kimchi )
2.Set Gimbap / Kimbap Asas Membuat Gimbap Asli Korea. Asas membuat Gimbap Kimchi Asli Korea. Asas Membuat Gimbap Bulgogi Asli Korea ( Daging ) Asas Membuat Gimbap Tuna Asas Membuat Gimbap Telur Asas membuat Gimbap Sayuran
3.Set Bibimbap Asas Penyediaan Bibimbap ( Nasi Campur Korea Popular ) Penyediaan lauk pauk untuk Bibimbap Seperti sayur-sayuran , daging ,sos dan nasi korea
4.Set Ramyeon Asas Penyediaan Ramyeon Kimchi Asas Penyediaan Ramyeon Bulgogi Asas Penyediaan Ramyeon Pedas Asas Penyediaan Ramyeom Sayuran Asas Penyediaan Ramyeon Telur Asas Penyediaan Guksu
5.Set Korean Fried Chicken Asas Penyediaan Tepung Rangup Istimewa Korea Asas Membuat Sos Korea Perbezaan Dakgangjeong ( potongan ayam ) Perbezaan YangnYeom Tongdak ( Isi ayam ) Cara Menggoreng dengan betul Cara Membuat Sos Pedas Masam Manis Fried Chicken Dan Korea garlic Fried Chicken
Kek, Pastri, Bakeri & Konfeksi
Yuran RM3900
Yuran RM3700 seorang - Penjaga Oku , Oku , Bapa & Ibu Tunggal & Pesara
* Yuran Untuk 1 Set Menu
1.Set Austria Strudel ( Expert ) 2 Type 2.Set Roti Benggali / Hainan & Kacang Pool 3.Set Baguette Vietnam Banh Mi Ayam & Daging 4.Set Aneka Grissini & Lavosh 5.Set Austria Linzer & Chocolate Pear Tart ( Expert ) ex menu for KLM & Lauda Air 6.Set Bavarian Pistachio Cake ( Whole & Petit 4 ) 7.Set Mascarpone Cake ( Whole & Petit 4 ) ex menu for KLM & Lauda Air 8.Set 1 Christmas - Gingerbread & Brunsli Cookies 9,Set 2 Christmas - Christmas Stollen & Christmas Pudding ( Halal - No Beer & Rum ) 10.Set 3 Christmas - Vanilla Kipferl & Cinnamon star Cookies 11.Set 4 Christmas - Anisseed & Almond Bread Cookies 12.Set 5 Christmas - Christmas Fruit Cake ( Halal - No Beer & Rum ) & Basler Leckerli 13.Set 6 Christmas - Christmas Carrot Cake & Uncle Sam's Cookies 14.Set 7 Christmas - U Log Chocolate & Pineapples Fillings 15.Set 8 Christmas - U Log Vanilla & Almond Chartilly Yoghurt Fillings 16.Set 9 Christmas - U Log Chocolate & Mascarpone Cream With Strawberry 17.Set 1 Mousse - Mangosteen Mousse & Durian Mousse 18.Set 2 Mousse - Mandarins Mousse & Lemon Mousse 19.Set 3 Mousse - Tea Mousse & Coffee Mousse 20.Set 4 Mousse - Soft Dark Chocolate Mousse & White chocolate Mousse 21.Set 5 Mousse - Mocca Mousse & Nougat Mousse 22.Set Creme Brulee & Rice Kheer 23.Set Blinese For Caviar *** 24.Set Aneka Soft Rolls 25.Set Sour Dough Baguette 26.Set Rye Roll 27.Set Quiche Lorraine & Salmon Asparagus
28.Set Classic American Chocolate Cake With Chocolate Ganache & American Chocolate Cupcakes With Vanilla Chantily Cream
29.Set Classic Strawberry Shortcake with fluffy whipped cream & Strawberry Cupcakes with Vanilla Chantily Cream
30.Set Bomboloni with Filling Vanilla , OG Chocolate , Strawberry ,Matcha
31.Set Bomboloni with Filling Red Velvet , Caramel Toffe, Biscoff , Nutella
3.Set Rendang Ayam Pilihan Cara Jawa / Bugis / Melayu
4.Set Rendang Ayam Gaya Masak Hotel
5.Set Rendang Tok ( Daging )
6.Set Rendang Daging Berkuah
7.Set Masak Lemak Ayam
8.Set Masak Lemak Cili Api Ayam Berkentang
9.Set Ayam Masak Kapitan
10.Set Ayam Masak Beriani Johor
11.Set Kari Ayam Berkentang
12.Set Gulai Kari Ayam
13.Set Ayam Masak Merah Mewangi
14.Set Ayam Masak Rose
15.Set Ayam Masak Tomato
16.Set Ayam Masak Bumbu Bali
17.Set Ayam Masak Kalio
18.Set Ayam Goreng Berempah
19.Set Ayam Ayam Bangladesh
20.Set Ayam Goreng Mamak
21.Set Ayam/ Daging Masak Paprik Hotel
22.Set AyamMasak Madu Mamak
23.Set Ayam Masak Varuval
24.Set Sup Ayam Thai
25.Set Sup Ayam Mamak
26.Set Ayam Masak Kerutuk
27.Set Ayam Masak Ungkep
28.Set Ayam Masak Kicap Nasi Ambeng
29.Set Ayam Masak Kung Pao Ala Hotel
30.Set Ayam Masak Kam Heong Ala Hotel
31.Set Ayam Masak Halia Ala Hotel
32.SetAyam Masak Hijau
33.Set AyamMasak Sos Tiram & Cili Kering
34.Set Gulai Ayam Kelantan
35.Set Ayam Masak Kuzi
36.Set Ayam Percik Ala Bazar Ramadhan
37.Set Kari Ayam Kentang Berkerisik
38.Set Ayam Masak Berlado
39.Set Ayam Masak Kurma Berkentang
40.Set AyamGoreng Berempah Pantai Timur
41.Set Ayam Goreng Korea
42.Set Ayam Buttermilk
43.Set Ayam Goreng Teriyaki
44.Set Bergedil Ayam
45.Set Kari Daging Berkentang
46.Set Daging Black Pepper Chinese Style
47.Set Daging Masak Hitam Mamak
48.Set Daging Goreng Kunyit
49.Set Daging Masak Kerutuk Terengganu
50.Set Gulai Daging Utara
51.Set Bergedil Daging
53.Set Tulang / Gearbox Singapore ( Merah )
54.Set Daging Masak Beriani
55.Set Sup Tulang Mamak
56.Set Sup Kambing Mamak
57.Set Kambing Masak Beriani
58.Set Stew Kambing
59.Set Kambing Masak Kurma
60.Set Kambing Masak Kuzi
61.Set Sup Kambing Mamak
62.Set Sambal Sotong Kering
63.Set Sambal Tumis Sotong
64.Set Sotong Goreng Tepung
65.Set Sotong Masak Hitam
66.Set Sotong Rendam Masak Kicap
67.Set Sambal Sotong Sumbat Telur
68.Set Kerabu Sotong
69.Set Sotong Masak Lemak Padang
70.Set Sotong Masak 3 Rasa
71.Set Masak Lemak Sotong
72.Set Sotong Masak Serai Berkuah
73.Set Sotong Masak Kari
74.Set Sotong Masak Sos Tiram
75.Set Sotong Goreng Kunyit
76.Sotong Udang Petai
77.Set Udang Masak Di Raja
78.Set Kari Udang Berkentang
79.Set Sotong Nenas Masak Lemak Cili Api
80.Set Ikan Asin Talang Masak Lemak Nenas
81.Set Kari Udang Masak India Selatan
82.Set Udang Masak Berempah
83.Set Udang Masak Merah
84.Set Udang Masak Manis
85.Set Rendang Udang / Udang Galah
86.Set Udang Goreng Berempah
87.Set Udang Masak Salted Egg
88.Set Udang Masak Sos Tiram
89.Set Udang Masak Kari Masalah
90.Set Udang Masak Lemak Hijau
91.Set Udang Masak Kam Heong
92.Set Pes Shellout Popular dikalangan pelajar
92.Set Sos Lada Hitam / Black Pepper Sauce Chef Obie Trademark ***Popular dikalangan pelajar
93.Set Pes 3 Rasa ***Popular dikalangan pelajar
94.Set Sos Cajun & Buttermilk Popular dikalangan pelajar
95.Set Beef Bolognese
96.Set Chicken Bolognese
97.Set Tepung Crispy Chicken Chop
98.Set Tepung Crispy Fish & Chips
99.Set Sambal Ikan Masin Talang
100.Set Sos Teriyaki - sesuai untuk Ayam & Daging
101.Set MasakTempoyak Patin Temerloh
102. Set Masak Tempoyak Patin Sg Kuala Kangsar
103.Set Ikan Patin Goreng Berlada
104.Set Ikan Patin Santan Berlada
105.Set Ikan Patin Masak Sambal
106. Kari Lemak Ikan Patin
107.Set Asam Pedas Jenahak / Merah / Tenggiri / Pari / Kembong / Parang ( Johor )
108.Set Asam Pedas Tetel / Daging / Ayam ( Johor )
109.SetAsam Pedas Jenahak / Merah / Tenggiri / Pari / Kembong / Parang ( Melaka )
110.SetAsam Pedas Tetel / Daging / Ayam ( Melaka )
111.Set Sambal Bilis Garing Bawang Putih
112.Set Sambal Ikan Masin Talang Garing Bawang Putih
113.Set Pajeri Ikan Masin Talang
114.Set Pajeri Buah & Ikan Masin Talang
115.Set Pajeri Nenas
116.Set Pajeri Buah
117.Set Pajeri Terung
118.Set Pajeri Kedondong
119.Set Pajeri Mangga Muda
120.Set Pajeri Rambutan
121.Set Nasi Padang - Dendeng Batokok ( Daging )
122.Set Nasi Padang- Sayur Kol
123.Set Nasi Padang- Telur Dadar Padang
124.Set Nasi Padang- Gulai Udang
125.Set Nasi Padang-Gulai Sotong
126.Set Nasi Padang-Bergedil Kentang
127.Set Nasi Padang-Kentang Balado
128.Set Nasi Padang- Goreng Tempe & Bilis
129.Set Nasi Padang - Ayam Kalio Padang
130.Set Nasi Padang - Ayam Pop
131.Set Nasi Padang - Gulai Ayam
132.Set Nasi Padang - Rendang Ayam
133.Set Nasi Padang - Gulai Kulit Lembu
134.Set Nasi Padang - Gulai Perut
135.Set Nasi Padang - Belud Berlado
136.Set Nasi Padang - Belud Masak Hijo
137.Set Nasi Padang - Jengkol Berlado
138.Set Nasi Padang - Gulai Jengkol
139.Set Nasi Padang - Gulai Tunjang / Keting
140.Set Nasi Padang - Gulai Nangka
141.Set Nasi Padang - Keli / Talapia Hijo
142.Set Nasi Padang - Talapia Bakar
143.Set Nasi Padang - Paru Berlado
144.Set Nasi Padang - Paru Hijo
145.Set Nasi Padang - Goreng Tempe & Bilis
146.Set Nasi Padang - Telur Berlado
147.Set Nasi Padang - Telur Hijo
148.Set Nasi Padang - Terung Balado
149.Set Nasi Padang - Terung Hijo
150.Set Nasi Padang - Ayam Balado
151.Set Nasi Padang - Ayam Hijo
📝 CARA MENYERTAI KELAS
Sila isi maklumat berikut:
✅ Nama Penuh Pelajar ✅ No. Kad Pengenalan ✅ Alamat Rumah / Premis (Lokasi Chef Obie datang mengajar) ✅ Kelas Pilihan ✅ Tarikh & Hari Pilihan ✅ Masa Kelas ✅ Resit Pembayaran / Deposit
Sejak diperkenalkan pada tahun 2012, kursus ini telah membantu pelajar tempatan dan antarabangsa mengaplikasikan ilmu masakan, baking dan komersial secara praktikal dalam dunia sebenar — sama ada sebagai peniaga kecil-kecilan mahupun usahawan F&B sepenuh masa. Alhamdulillah, ramai yang berjaya menjadikan kemahiran ini sebagai sumber pendapatan berterusan.
✨ Peluang untuk berjaya adalah sama rata untuk semua.
Namun, perbezaan utama antara yang berjaya dan yang biasa-biasa adalah ILMU —
ilmu dalam:
Teknik masakan & baking yang betul
Penyediaan menu komersial yang konsisten
Pengurusan kos & operasi dapur
Strategi perniagaan yang praktikal dan realistik
🚀 Mereka yang berjaya tidak bergantung kepada bakat semata-mata, tetapi sanggup melabur masa dan ilmu, termasuk:
Menimba ilmu bersama mentor & coach berpengalaman
Mempelajari pemasaran online dan offline yang terbukti berkesan
Menggunakan sistem kerja yang telah diuji dalam perniagaan sebenar
👨🍳 MOBILE COOKING & BAKING CLASS CHEF OBIE 2026
memberikan anda asas yang kukuh, teknik sebenar industri dan pendedahan komersial supaya anda:
✔ Lebih yakin untuk memulakan perniagaan
✔ Tidak belajar secara cuba-cuba
✔ Jimat masa, kos dan kesilapan
💡 Ilmu yang betul akan mempercepatkan kejayaan anda.
Mulakan langkah dengan bimbingan yang tepat.
Di sinilah Chef Obie, seorang Chef Profesional, berkongsi ilmu sebenar dan pengalaman industri dalam menyediakan pelbagai menu hidangan yang boleh digunakan sebagai kemahiran peribadi serta dikembangkan menjadi produk utama perniagaan anda.
⏳ Jangan terus menunggu ekonomi pulih.
Sebagai peniaga dan usahawan, kitalah yang menggerakkan mikroekonomi negara — bermula dari dapur sendiri.
✨ Tahun 2026 adalah masa terbaik untuk menajamkan ilmu
dalam masakan perniagaan, baking dan komersial bersama Chef Obie.
📌 TERKINI:
Skop kursus telah dikecilkan dan difokuskan mengikut permintaan tertinggi sejak 2012,
dan yuran disesuaikan dengan keperluan serta kos semasa — lebih realistik & mampu milik.
🤝 InsyaAllah, MOBILE COOKING & BAKING CLASS CHEF OBIE 2026 membantu anda yang baru ingin bermula, sama ada dekat atau jauh, untuk:
✔ Menceburi perniagaan makanan dengan yakin
✔ Bersaing dalam pasaran offline & online
✔ Bergerak pantas dengan ilmu yang betul
PELAJAR KELAS MASAKAN PERNIAGAAN, BAKING & KOMERSIAL CHEF OBIE
Sejak 2012, pelajar-pelajar Chef Obie yang mengikuti kelas Masakan Perniagaan, Baking & Komersial serta bimbingan Food Consultant telah berjaya membuka dan mengembangkan pelbagai outlet, restoran, kafe, kiosk, food truck, katering dan perniagaan makanan di seluruh Malaysia dan luar negara.
🏪 ANTARA OUTLET & JENAMA PELAJAR:
• Pak Maon Kitchen / Port Pak Maon – Yan & Guar Chempedak, Kedah
• The Manis Mulut (Nasi Kukus Pantai Timur) – Kuala Ketil, Kedah
• Lola’s Kitchen – Alor Gajah, Melaka
• Penyetz – Kajang (UKM)
• Kedai Kopi Nadia Hezlin – Damansara Damai, Petaling Jaya
• Restoran Roney Satay – Bukit Beruntung, Bukit Sentosa & Klang
• Restoran Mai Shah D’Sempalit – Raub, Pahang
• Annyeonghaseyo (Korean Halal Food) – Kota Bharu, Kelantan
• December Restoran (Western & Fried) – Kota Belud, Sabah
• Orange Masakan Cina & Goreng – Bangi Foodcourt, Kajang
• Shawarma KK – Tanjung Aru Beach, Kota Kinabalu
• Burn Café – Kuala Terengganu & Bandar Seri Putra, Bangi
• Kedai Nasi Ayam Penyet (Adik) – Kerteh, Terengganu
• Foodjam – Sungai Buloh, Selangor
• Safhyd Steak House – Kelantan & Subang Bestari, Selangor
• Mangroove Cafe Western Family – Kuching, Sarawak
• Makan Shack – Bukit Mertajam, Pulau Pinang
• Snow Ball Dance – Melaka
• Desaru Vibe Lounge – Bandar Penawar, Johor
• Meen Pitstop – Gelang Patah, Johor
• Restoran Tat Nasi Ayam – Desaru, Johor
• Dapur Aishah (Nasi Kukus Ayam Goreng Berempah) – Kuala Lumpur
• The Grinder – Kajang (Kiosk Event)
• Fish Take Away Muhammadrauffnc – Tasik Kenyir, Terengganu
• Never Back Down (Western Food) – Kedah
• Steakhouse – Kota Bharu, Kelantan & Pulau Pinang
• Station Mee – Bukit Mertajam, Pulau Pinang
• Tasik Bera Station (TBS) – Pahang
• Western Brothers – Kulai, Johor
• Restoran Kuning Kunyit – Damansara Heights, Kuala Lumpur
• Malaysia Caterer – Texas, Amerika Syarikat
• Katering Emas – Klang
• Hor Restaurant – Hong Kong
• Dee House Restaurant – Melaka
• Mercik Char Kuey Teow – Batu Pahat, Johor
• Best Char Kuey Teow – Petaling Jaya
• Char Kuey Teow (Adik) – Kampung Baru, Kuala Lumpur
• Char Kuey Teow PJ – Pasar Malam Petaling Jaya
• Dapur Lailii – Kajang, Selangor
• Satay (Pelajar) – Kajang, Selangor
• Satay Muadzam (Food Truck) – Pahang
• Ipoh Cakoi – Ipoh, Perak
Dan ratusan lagi outlet, kiosk, kedai makan, katering & lunchbox hasil pelajar Chef Obie di seluruh Malaysia.
🚀 KEPADA PENIAGA & USAHAWAN MAKANAN
Jangan lepaskan peluang untuk menambah ilmu, teknik dan kemahiran memasak menu-menu yang terbukti menjadi pilihan utama pelanggan.
✨ Belajar daripada yang berpengalaman.
Bina perniagaan dengan ilmu yang betul.
📲 MOBILE COOKING & BAKING CLASS CHEF OBIE 2026
Slot terhad – tempahan awal digalakkan.