CHEF OBIE & MGJ CONSULTANCY

CHEF OBIE & TEAM MGJ CONSULTANCY AKTIF MENGADAKAN KELAS / KURSUS MASAKAN PERNIAGAAAN DAN KOMERSIL POPULAR BERTESTIMONI SEJAK 2012 HINGGA KINI.
DI AMPANG , SELANGOR DAN DI BANGSAR KUALA LUMPUR.

MENJADI PILIHAN WARGA TEMPATAN , WARGA ANTARABANGSA DAN JABATAN KERAJAAN

MENJADI JURUCAKAP PELBAGAI PRODUK , PERUNDING F&B , PERUNDING MAKANAN , FOODSTYLIST , PENULIS JEMPUTAN / PHOTOSHOOT UNTUK MEDIA MASSA DAN ELETRONIK ,PERUNDING PENJUALAN HOTEL DAN RESORT JUGA PERUNDING HARTANAH DI MALAYSIA

HUBUNGI MGJ CONSULTANCY

017 2260719

017 2260719

017 2260719

email : mgjconsultancyfile@gmail.com & gunawan.jamil@gmail.com

obieber

Ahad, 2 Jun 2013

Kelas Masakan dan Baking Persendirian Budget juga Resepi Ayam Percik Kg Baru Bazaar Ramadhan





Tenaga Pengajar Professional : chef obie









Kelas Masakan Barat Kuala Lumpur 2015  : 

Kelas Masakan Barat Modul 1




Crispy Chicken Chop


Original Mushroom Sauce


 Original Black Pepper Sauce 



Fee / Yuran : RM450 seorang

Tarikh : Sepanjang Tahun 2015

 Hari   : Isnin hingga khamis juga 

            Sabtu Dan Ahad 

Jumaat Dan Public Holiday Tiada Kelas )


Masa  : 1030 pagi sehingga 1 tengah hari

Sijil Kehadiran akan diberi kepada peserta.
KEPERLUAN : Pelajar perlu membawa Apron sendiri , Alat Tulis ,
Tuala dapur 

TEMPAHAN KELAS : Untuk menempah kelas persendirian chef Obie .

Hubungi 017- 2260719 whatsapp / sms / call atau email ke gunawan.jamil@gmail.com ,
\ untuk menetapkan Tarikh kelas dan Masa Kelas ,
 Yuran Kelas RM450 perlu dimasukkan ke 
Akaun MBB Maybank Muhamad Gunawan Jamil
Nombor Akaun 151409098193

LOKASI KELAS : Merdeka Villa, Ampang, kuala lumpur ( landmark- Spectrum Mall ) 




Kelas Masakan Barat Kuala Lumpur 2015  : 

Kelas Masakan Barat Modul 2




Lamb Chop


Original fresh Mint Sauce


Original Black Pepper Sauce


Fee / Yuran : RM550 seorang

Tarikh : Sepanjang Tahun 2015

 Hari   : Isnin hingga khamis juga 

            Sabtu Dan Ahad 



( Jumaat Dan Public Holiday Tiada Kelas )





Masa  : 1030 pagi sehingga 1 tengah hari

Sijil Kehadiran akan diberi kepada peserta.
KEPERLUAN : Pelajar perlu membawa Apron sendiri , Alat Tulis ,
Tuala dapur 

TEMPAHAN KELAS : Untuk menempah kelas persendirian chef Obie .

Hubungi 017- 2260719 whatsapp / sms / call atau email ke gunawan.jamil@gmail.com ,
\ untuk menetapkan Tarikh kelas dan Masa Kelas ,
 Yuran Kelas RM550 perlu dimasukkan ke 
Akaun MBB Maybank Muhamad Gunawan Jamil
Nombor Akaun 151409098193

LOKASI KELAS : Merdeka Villa, Ampang, kuala lumpur ( landmark- Spectrum Mall ) 



Kelas Pastry 2015 Popular  : 

Kelas Spanish Doughnut @ Churros Original





Spanish Donut @Spanish Doughnut @ Churros Original
Chocolate sauce
Vanilla Sauce

Fee / Yuran : RM550 seorang

Tarikh : Febuari , Mac Dan April 2015

 Hari   : Isnin hingga khamis juga 

            Sabtu Dan Ahad 



( Jumaat Dan Public Holiday Tiada Kelas )



Masa  : 1030 pagi sehingga 1 tengah hari

Sijil Kehadiran akan diberi kepada peserta.
KEPERLUAN : Pelajar perlu membawa Apron sendiri , Alat Tulis ,
Tuala dapur 

TEMPAHAN KELAS : Untuk menempah kelas persendirian chef Obie .

Hubungi 017- 2260719 whatsapp / sms / call atau email ke gunawan.jamil@gmail.com ,
\ untuk menetapkan Tarikh kelas dan Masa Kelas ,
 Yuran Kelas RM550 perlu dimasukkan ke 
Akaun MBB Maybank Muhamad Gunawan Jamil
Nombor Akaun 151409098193

LOKASI KELAS : Merdeka Villa, Ampang, kuala lumpur ( landmark- Spectrum Mall ) 




Kelas Masakan Melayu 2015

Kelas Masakan Melayu Modul Bizznes Nasi lemak Kukus

Nasi Lemak (kukus)

Ibu Sambal Tumis 
Sambal Tumis Ikan Bilis

EXTRA LAUK PAUK-

1.Sambal Kerang
2.Ayam Goreng Berempah
3.Sambal Sotong




Fee / Yuran : RM450 seorang

Tarikh : Febuari , Mac Dan April 2015

 Hari   : Isnin hingga khamis juga 

            Sabtu Dan Ahad 



( Jumaat Dan Public Holiday Tiada Kelas )


Masa  : 1030 pagi sehingga 1 tengah hari

Sijil Kehadiran akan diberi kepada peserta.
KEPERLUAN : Pelajar perlu membawa Apron sendiri , Alat Tulis ,
Tuala dapur 

TEMPAHAN KELAS : Untuk menempah kelas persendirian chef Obie .

Hubungi 017- 2260719 whatsapp / sms / call atau email ke gunawan.jamil@gmail.com ,
\ untuk menetapkan Tarikh kelas dan Masa Kelas ,
 Yuran Kelas RM550 perlu dimasukkan ke 
Akaun MBB Maybank Muhamad Gunawan Jamil
Nombor Akaun 151409098193

LOKASI KELAS : Merdeka Villa, Ampang, kuala lumpur ( landmark- Spectrum Mall ) 
LOKASI KELAS : Merdeka Villa, Ampang ( landmark- Spectrum Mall )





Kelas Masakan Melayu 2015

Kelas Masakan Melayu Modul Bizznes Satay 

Satay Ayam
Satay Daging
Satay Kambing
Kuah Kacang Satay Marbeles
Sambal Satay


Satay Ayam Dan Daging


Kuah Kacang Satay Marbeles


Sambal Satay


Fee / Yuran : RM850 seorang

Tarikh : Febuari , Mac Dan April 2015

 Hari   : Isnin hingga khamis juga 

            Sabtu Dan Ahad 



( Jumaat Dan Public Holiday Tiada Kelas )


Masa  : 1030 pagi sehingga 1 tengah hari

Sijil Kehadiran akan diberi kepada peserta.
KEPERLUAN : Pelajar perlu membawa Apron sendiri , Alat Tulis ,
Tuala dapur 

TEMPAHAN KELAS : Untuk menempah kelas persendirian chef Obie .

Hubungi 017- 2260719 whatsapp / sms / call atau email ke gunawan.jamil@gmail.com ,
\ untuk menetapkan Tarikh kelas dan Masa Kelas ,
 Yuran Kelas RM550 perlu dimasukkan ke 
Akaun MBB Maybank Muhamad Gunawan Jamil
Nombor Akaun 151409098193

LOKASI KELAS : Merdeka Villa, Ampang, kuala lumpur ( landmark- Spectrum Mall ) 
LOKASI KELAS : Merdeka Villa, Ampang ( landmark- Spectrum Mall )



Kelas Pastry 2015 : Sable Cookies @ French Cookies




1. Assorted Sable French Cookies

-Hazelnut
-Caramel Olive and Salty
-Toffe
-Cranberry
-Coklat
-peanut butter








Assorted Sable French Cookies

Sesuai untuk dijadikan biskut raya eksklusif 2015 dan sebagai door gift souvenir korporat.

Tenaga Pengajar Profesional: Chef Obie

Masa : 11 pagi hingga 4 petang

Tarikh : Hubungi Hotline 017 2260719 untuk menetapkan tarikh kelas.
Kelas diadakan Isnin Hingga Khamis , Sabtu dan Ahad.

Hanya Public Holiday dan Hari Jumaat Tiada Kelas Masakan.

Terbuka Dan Tiada Had Umur

Yuran @ Fee kelas : RM850.00

Sijil Kehadiran akan diberi kepada peserta.

KEPERLUAN : Pelajar perlu membawa Apron sendiri , Alat Tulis ,
Tuala dapur

TEMPAHAN KELAS : Untuk menempah kelas persendirian chef Obie .
whatsapp /sms/ call 017- 2260719 atau email ke gunawan.jamil@gmail.com ,
\ untuk menetapkan Tarikh kelas dan Masa Kelas ,
Deposite Yuran Kelas RM xxx perlu dimasukkan ke
Akaun MBB Maybank Muhamad Gunawan Jamil
Nombor Akaun 151409098193

LOKASI KELAS : Merdeka Villa, Ampang ( landmark- Spectrum Mall )




KELAS DEKORASI COKLAT 3D














MASA : 1030 pagi -  2 petang - 

YURAN : RM880 

1 Sijil Kehadiran

HARI : Isnin - Khamis , Sabtu Dan Ahad

Jumaat ( Tiada Kelas )

Public Holiday atau Cuti Umum ( Tiada Kelas )

SUKATAN PELAJARAN : Pengenalan Kepada Dekorasi Coklat 3D

Perbezaan Coklat Kouvetur Dan Coklat Kompaun
Demo- Cara Membuat Coklat Plastik Ros
Resepi Coklat Plastik Ros Hitam & Putih disediakan
Cara Pengurusan Dan Penyimpanan Coklat 
Cara kreatif Membuat Dekorasi Moden , Butterfly , Wall design , stick , teddy bear dengan mudah dan menarik

KEPERLUAN : Pelajar perlu membawa Apron sendiri , Alat Tulis ,
Tuala dapur , Bekas untuk mengisi coklat atau kotak kek.

TEMPAHAN KELAS : Untuk menempah kelas persendirian chef Obie 

whatsapp/ sms / call 017- 2260719 atau email ke gunawan.jamil@gmail.com , untuk menetapkan Tarikh kelas dan Masa Kelas , Deposite Yuran Kelas 60% perlu dimasukkan ke Akaun MBB Maybank Muhamad Gunawan Jamil Nombor Akaun 151409098193 



LOKASI KELAS : Merdeka Villa, Ampang ( landmark- Spectrum Mall ) 


"Royals"
[Verse 1]
I've never seen a diamond in the flesh
I cut my teeth on wedding rings in the movies
And I'm not proud of my address,
In a torn-up town, no postcode envy

But every song's like gold teeth, grey goose, trippin' in the bathroom
Blood stains, ball gowns, trashin' the hotel room,
We don't care, we're driving Cadillacs in our dreams.
But everybody's like Cristal, Maybach, diamonds on your timepiece.
Jet planes, islands, tigers on a gold leash.
We don't care, we aren't caught up in your love affair.

And we'll never be royals (royals).
It don't run in our blood,
That kind of luxe just ain't for us.
We crave a different kind of buzz.
Let me be your ruler (ruler),
You can call me queen Bee
And baby I'll rule, I'll rule, I'll rule, I'll rule.
Let me live that fantasy.

[Verse 2]
My friends and I—we've cracked the code.
We count our dollars on the train to the party.
And everyone who knows us knows that we're fine with this,
We didn't come from money.

But every song's like gold teeth, grey goose, trippin' in the bathroom.
Blood stains, ball gowns, trashin' the hotel room,
We don't care, we're driving Cadillacs in our dreams.
But everybody's like Cristal, Maybach, diamonds on your timepiece.
Jet planes, islands, tigers on a gold leash
We don't care, we aren't caught up in your love affair

And we'll never be royals (royals).
It don't run in our blood
That kind of luxe just ain't for us.
We crave a different kind of buzz.
Let me be your ruler (ruler),
You can call me queen Bee
And baby I'll rule, I'll rule, I'll rule, I'll rule.
Let me live that fantasy.

Ooh ooh oh
We're bigger than we ever dreamed,
And I'm in love with being queen.
Ooh ooh oh
Life is great without a care
We aren't caught up in your love affair.

And we'll never be royals (royals).
It don't run in our blood
That kind of luxe just ain't for us.
We crave a different kind of buzz
Let me be your ruler (ruler),
You can call me queen Bee
And baby I'll rule, I'll rule, I'll rule, I'll rule.
Let me live that fantasy.


********


Resepi Ayam Percik Kg Baru
Bazaar Ramadhan


Bahan

3- 4 ekor                 ayam
1 kg                       bawang besar 
2 inci                     halia ( dikisar ) 
100 gm                    lengkuas ( dikisar ) 
80gm                       bawang putih ( dikisarr ) 
8 batang                  serai ( dikisarr ) 
3 1/2 cawan             gula 
1/2 cawan                gula merah atau gula melaka
5 sudu besar            stok ayam serbuk 
4 cawan                  cili giling ( dikisar ) 
4 cawan                  cili sos 
1 kg                       santan 


Cara Membuat

1.Satukan kesemua bahan -bahan diatas dalam satu stok pot yang besar, gunakan api sederhana untuk memasak bahan-bahan ini sehingga mendidih.

2. Setelah mendidih, masukkan ayam , (  potong ayam mengikut permintaan )pastikan jangan sampai ayam terlebih masdak, hanya perlukan separuh masak sahaja untuk ayam percik ni. 

3.Apabila ayam telah separuh masak, asingkanlah ayam untuk dibakar, 

4.Gunakan penyepit buluh atau lidi satay untuk menyepit atau mencucuk ayam setengah masak sebelum dibakar.

5.Manakala, kuah yang lebih disimpan untuk dicurahkan ke atas ayam.







As Salam , Anda Yang Budiman -dengan pembelian salah satu ebook Popular chef obie seperti :

1. ebook Kuih Raya Popular 2014 (hottest!)
2.ebook Kuih Tat Popular(hot!)
3.ebook Biskut Mazola Popular(hot!)
4.ebook Masakan Bazaar Ramadhan(hot!)
5.ebook Berbuka Dan Bersahur(hot!)
6.ebook Ayam Golek Popular(hot!) 
7.ebook 100 Resepi Roti Chef Obie ( terlajak laris! )

Melayakkan anda untuk mendapat 5 ebook PERCUMA seperti


  


Sila Tempah sekarang !  Hanya RM30.00 sahaja seunit




Hottest!

Cara Pembelian ebook : 
Pembelian/ pembayaran : oneline-

Maybank2u.com atau Bank In ke Akaun MBB

151409098193

atas nama Muhamad Gunawan Jamil

Bukti pembayaran sila SMS:  Nama ebook ,jumlah,masa , tarikh dan email kemudian sila hantar ke 017 2260719

Penghantaran : 24 jam - 48 jam selepas bukti pembayaran diterima 


P/S : sekiranya anda ingin membeli ke semua ebook chef obie


sila buat pembayaran RM60 ke akaun chef obie,Sila SMS : semua ebook,RM60,Masa, Tarikh dan email anda kemudian msg ke 017 2260719




p/s Kepada anda yang sukar untuk mendapatkan semua produk keluaran AMWAY boleh terus hubungi pihak kami dengan menggunakan whatsapp atau SMS ke 0172260719

Pihak kami membekalkan dan membuat penghantaran pelbagai produk AMWAY ke seluruh Malaysia- seperti ke Kedah , Perlis , Terengganu , Wilayah Persekutuan Kuala Lumpur , Putrajaya , Labuan , Pahang , Sarawak ,Selangor , Melaka , Negeri Sembilan , Johor dan juga Kelantan.

Jangan Malu untuk hubungi pihak kami! 

Terima Kasih


Body Series Amway 


Produk kecantikan
Sabun Madu / G & H Complexion Bar 250 gm





Sabun Madu / G & H Complexion Bar 250 gm


Madu bukan sahaja makanan yang berkhasiat, ia juga menyuburkan kulit kerana ciri semula jadinya
yang antioksidan dapat meremajakan kulit.

Itulah sebabnya madu telah sekian lama menjadi
salah satu bahan penting dalam banyak produk penjagaan badan AMWAY.

Sabun kecantikan pembersihan 2 dalam 1 ini digunakan sebagai sabun mandi dan cukup lembut
untuk membersih muka sesuai untuk perempuan mahupun lelaki.

Diperkaya dengan gliserin dan diadun dengan madu menjadikan kulit lebih berseri dan lembut.

Mengekalkan kelembapan, membersih dan merapi kulit.

Mengandungi Vitamin B6, C, Tiamin, Riboflavin and Niasin.

Mengandungi antioksidan dan asid amino.

Meremajakan dan melindungi kulit daripada serangan persekitaran.

Menyerap kotoran dari liang-liang roma untuk membersih kulit.

Mengurangkan masalah kulit jerawat, berminyak dan 'sun burn'.

Tidak mengandungi bahan pengawet dan diuji secara dermatologi.

Sesuai untuk kulit remaja dan kulit sensitif dan semua jenis kulit.

Rumusan ini mengandungi bahan-bahan yang diperolehi daripada lembu yang selamat diguna. Bahan-bahan ini menjadikan buih sabun berkrim.


Bukti Pembelian Dan Penghantaran

Terima Kasih kepada anda yang pertama kali telah membeli melalui obie & team
untuk mendapatkan produk Sabun Madu Amway.

Bukti pembelian Dan penghantaran


Kepada anda yang ingin mendapatkan Sabun Madu Amway / G & H Complexion Bar ini
boleh direct order dengan membuat pembayaran ke akaun Mbb dan sms atau whatsapp info pembelian anda ke 017 2260719.


Stok Sabun Madu / G & H Complexion Bar sentiasa ada- obie & team.


Dapatkan bekalan sabun madu anda sekarang!



Harga : RM 35.00 sahaja

Syarat Dan Cara Pembelian / Pembayaran

1.Transfer Jumlah Pembelian ke akaunMBB Muhamad Gunawan Jamil 151409098193 sama ada melalui maybank2u atau transfer melelaui ATM . Sila simpan resit sebagai bukti pembayaran

2.Sila SMS @ whatsapp - Produk- sabun madu / kuatiti -( 1 ) / Jumlah RM42.00 / hantar ke-alamat rumah @ pejabat ke
017 2260719 

3.Hari ini bayar , Hari ini Hantar

4.Kos Postage Semenanjung : RM7.00
Sabah & Sarawak : RM10.00

5.Jika termasuk kos Postage : Harga Sabun RM35.00
Kos Postage RM7.00
Jumlah RM42.00



DEODORANT AMWAY 24 HOURS

Merupakan produk popular dalam Body Series selepas Sabun Madu G & H.
Deodorant Amway menjadi pilihan ramai dan kini 
menjadi pilihan pembeli produk personal care melalui online!
#amwayOnline


Stok Deodorant Amway 48hours sentiasa ada!
Beli hari ini, hantar hari ini!


No. track penghantaran melalui PosLaju 
akan diber kepada pembeli sebaik sahaja 
penghantaran dilakukan.

PERSONAL CARE AMWAY #amwayOnline 
DEODORANT AMWAY 48HOURSDEODORANT AMWAY 48HOURSDEODORANT AMWAY 48HOURS

STOK SENTIASA ADA 🎀📦📦📦Paid today Delivery today 🚚#amwayOnline

WHATSAPP 0172260719WHATSAPP 0172260719WHATSAPP 0172260719



Ubat Ketiak @ Deodorant Paling Hot DiOnline 

Ketiak anda masham?kurang selesa apabila gether gether dengan click?Apalagi bile jumpe boss mahupun berjumpe client...lg pulak yg nak dating dgn awek mahupun bf heee...
Senang aje atasi problem bau badan yg kurang enak tu..


Dapatkan Cepat "DEODORANT AMWAY 48HOURS"
today paid today delivery


Whatsapp 0172260719
Delivery terus ke alamat office , rumah mahupun tempat kerja anda!

Syarat Dan Cara Pembelian / Pembayaran

1.Transfer Jumlah Pembelian ke akaun

MBB Muhamad Gunawan Jamil 151409098193 sama ada melalui maybank2u atau transfer melelaui ATM . Sila tunjuk resit sebagai bukti 

pembayaran ke whatsapp / SMS ke0172260719

2.Bayar hari ini , hantar hari ini / paid today delivery today - terma poslaju

3.Kos Postage Semenanjung : RM7.00
Sabah & Sarawak : RM10.00

4.Jika termasuk kos Postage : Harga Deo RM29.00
Kos Postage RM7.00
Jumlah RM36.00 ( semenanjung )

Harga Deo RM29.00
Kos Postage RM10.00
Jumlah RM39.00 ( Sabah & Sarawak )


Terima Kasih

Komen
6 Komen

6 ulasan:

Unknown berkata...

chef sya mmg mncari biskut ni utk hidangan raya nnti.. mcm mna sya nk beli biskut ni dri chef?

Chef Obie berkata...

terima kasih melawat blog chef obie, dan terima kasih bertanya..
-Biskut Kacang Mazola

Cara Membuat Tempahan

Jumlah Kuantiti tempahan : ( xx )
Jumlah Harga : ( RMxx )
Bank In ke akaun : MBB Muhamad Gunawan Jamil
151409098193
Setelah Pembayaran : P/M atau MSG terus hubungi 017 22607119
Tetapkan Tarikh Pick up Tempahan : ( xx/0x/13 )
Lokasi Pick Up Tempahan : Merdeka Villa, Jalan Merdeka, Ampang ( landmark- spectrum mall )

atau email : gunawan.jamil@gmail.com
fb : obie wan kenobie ( muhamad gunawan )
page/fb : obie's bakingland love , learn and baked
terima kasih

Tanpa Nama berkata...

resepi di atas untuk berapa biji biskut chef?

Chef Obie berkata...

respi diatas boleh menghasilkan sehingga 280 biji (mengikut saiz yg anda inginkan ) juga boleh menjadi kurang daripada 280 atau lebih.

kak gojes berkata...

Wah...antara biskut yg ringkas....biarpun syx suka mkan kacang..tp suka buat yg senang...salam kenal chef

Chef Obie berkata...

Salam perkenalan, terima kasih melawati blog chef obie,
biskut mazola..ia rikas dan mudah...sedap tau..
kena cube makan kacang juge ni..

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign