CHEF OBIE & MGJ CONSULTANCY

CHEF OBIE & TEAM MGJ CONSULTANCY AKTIF MENGADAKAN KELAS / KURSUS MASAKAN PERNIAGAAAN DAN KOMERSIL POPULAR BERTESTIMONI SEJAK 2012 HINGGA KINI.
DI AMPANG , SELANGOR DAN DI BANGSAR KUALA LUMPUR.

MENJADI PILIHAN WARGA TEMPATAN , WARGA ANTARABANGSA DAN JABATAN KERAJAAN

MENJADI JURUCAKAP PELBAGAI PRODUK , PERUNDING F&B , PERUNDING MAKANAN , FOODSTYLIST , PENULIS JEMPUTAN / PHOTOSHOOT UNTUK MEDIA MASSA DAN ELETRONIK ,PERUNDING PENJUALAN HOTEL DAN RESORT JUGA PERUNDING HARTANAH DI MALAYSIA

HUBUNGI MGJ CONSULTANCY

017 2260719

017 2260719

017 2260719

email : mgjconsultancyfile@gmail.com & gunawan.jamil@gmail.com

obieber

Khamis, 17 Oktober 2013

Bengkel Masakan dan Kelas Masakan 2014

Extravaganza !



Kepada pengusaha :-

kedai kek ,
kelas memasak ,
kelas baking ,
persatuan ,
kelab ,
perseorangan ,
Institusi ,
dan sebagainya.

yang berada di selatan tanah air iaitu Negeri Johor-
keutamaan area Johor Bharu , Masai dan Pasir Gudang
CHEF OBIE akan berada di Johor Bharu bermula 23 November 2013
sehingga 27 November 2013 lokasi Hotel KSL Johor Bharu.

Sebarang pertanyaan untuk mendapatkan
perkhidmatan tenaga pengajar
kelas masakan atau bengkel masakan untuk tahun 2014.

contoh :

1. Mengadakan kelas Asas Membuat Fondant dan Gumpaste
2. Mengadakan kelas Asas Membuat Roti dan Kek
3. Mengadakan Kelas Membuat Pelbagai Jenis Nasi- Nasi Buryani , Minyak ,Arab Mandy dan Nasi Kabuli
4. Bengkel Memasak Untuk Katering dan Hotel
5. Bengkel Asas Membuat Chilled kek
6. Bengkel Asas Membuat Coklat dan dekorasi coklat
7. Kelas Chinese Cuisine- Membuat Dim Sum, Sos Yong Tau Foo- pedas dan hitam manis
8. Kelas Indian Cuisine- Membuat Roti Naan, Ayam tandoori , Kelapa chutney
9. Kelas Variasi kek keju
10.Bengkel Masakan Perkahwinan Melayu , Cina , India dan Barat
11.Kelas Membuat Variasi Swiss roll- Swiss roll Tiger , Japanese Swiss roll dan sebagainya
12.Kelas Asas membuat Candy, marshmallow dan gummy candy
13.Bengkel Tart dan Pie
14.Kelas Membuat Variasi Strudle- apple strudle, sweet curd strudle ( Austrian dessert )
15.Bengkel Masakan Barat
16.Bengkel Masakan Timur Tengah
17.Kelas Membuat Turkish Dessert- Baklava
18.Bengkel Masakan Lauk Pauk- Berasaskan Ayam
19.Bengkel Masakan Lauk Pauk- Berasaskan Daging Lembu dan Kambing
20.Bengkel Masakan Lauk Pauk- Berasaskan Ikan dan Sayuran
21.Kelas Membuat Nugget , Meatball , Fish Ball , Crabstick dan fish Cake
22.Bengkel Membuat Kek 3D
23.Bengkel Membuat Ais Krim dan Sorbet
24.Kelas Membuat Sos Coklat , Sos Karamel , Sos Toffe , Sos Strawbwri , Sos Butterscooth
25.Kelas Variasi Waffle- plain waffle, coklat waffle ,cereal waffle , strawberi waffle
26.Kelas Pasta Italiano- spaghetti, lasagna , spiral etc
27.Kelas Pizza Italiano- pizza crispy , pizza bread and fusion pizza
28.Kelas Roasted- Ayam/kambing/ daging lembu Barat , Timur Dan Timur Tengah
29.Kelas Variasi Masakan Mee- Mee Rebus Johor , Mee Bandung , Mee Hoon Soup Utara , Mee Bakso
30.Bengkel Asas Membuat Pemanis Mulut / Dessert

dan pelbagai lagi mengikut permintaan.


Manakala bagi anda yang berada di Kuala Lumpur juga
digalakkan menghubungi chef untuk pengisian jadual
dan aktiviti program tahun 2014.

Kerjasama yang baik sentiasa chef alu-alukan,


Sila lampirkan butiran anda dengan segera:-

1. Nama Penuh

2. Nama Premis / Perniagaan / Persatuan / Kelab

3. Alamat Tetap - surat menyurat

4.Cv atau Pengalaman Membuat , Mengadakan Bengkel atau kelas Masakan
( ada pengalaman atau tiada boleh dipertimbangkan )

5. Kapasiti - pelajar / peserta dalam satu masa

6. Jenis Kelas Masakan / Kelas Baking yang ingin diajar

7. Tarikh kelas yang inginkan perkhidmatan chef

8. MoU ( akan dibincang kemudian setelah disenarai pendek oleh pihak chef )

Emailkan butiran anda ke gunawan.jamil@gmail.com

atau setelah email butiran boleh hubungi terus chef di talian 017 2260719

Pihak yang telah disenarai pendek akan berjumpa dengan chef obie
di hotel KSL Johor Bharu , 23 / 11 / 2013 - 27 / 11 / 2013

Kerjasama yang baik amat chef hargai,

Salam Mesra dan
Terima Kasih


KELAS MASAKAN EXTRAVAGANZA CHEF OBIE 2014

MAC , APRIL , MEI & JUN

KELAS EXTRAVAGANZA COKLAT PLASTIK @ COKLAT SCULPTURE

Dekorasi kek – Menggunakan coklat plastik

Yuran : RM 400.00

Setiap pelajar akan menerima - 1 buku Masakan “Istimewa Pemanis Mulut” 96 resepi

Tenaga Pengajar : Chef Obie

Tarikh : Hanya Public Holiday dan Hari Jumaat Tiada Kelas Masakan.
Hubungi Hotline 017 2260719 untuk menetapkan tarikh kelas.
Kelas diadakan Isnin Hingga Khamis , Sabtu dan Ahad.

Masa : 2 Jam 30 minit ( 11 Pagi hingga 130 tengah hari )

Lokasi : Merdeka Villa , Jalan Merdeka , Ampang ( Landmark- Spectrum One Cinema )

Yuran Tambahan : Kelas pada hari sabtu dan ahad sahaja akan dikenakan tambahan yuran sebanyak RM50.00
.
-Pengenalan kepada coklat

-Resepi membuat coklat plastik

-Tips cara membuat -bunga ros kecil , besar , daun bunga ros dan dahan, cara penggunaan coklat plastik dan cara penyimpanan coklat plastic.

-Pelajar akan membawa pulang – coklat plastic yang dipelajari dan 1 buku masakan bertajuk “ Istimewa Pemanis Mulut “ 96 resepi untuk dicuba.

-Pelajar perlu membawa kotak kek atau bekas penyimpan , alat tulis dan apron sahaja




Pendaftaran Kelas

BAGAIMANA MENDAFTAR?

1. Bank in deposit RM300 ke dalam account MBB 151409098193 Muhamad Gunawan
2. Selepas bank in, SMS ke Admin 017 2260719 dan nyatakan: NAMA, TARIKH, KELAS DAN JUMLAH BANK IN . Contoh : Siti, 26/01, Kelas extra coklat deko, RM300,.
3. Sila simpan bukti pembayaran dan kemukakan semasa kelas atau hantar MMS resit deposit tunai selepas membuat pembayaran.

TERMA DAN SYARAT

Sila maklumkan sekurangnya 2 hari lebih awal untuk menetapkan tarikh kelas ,

sekiranya anda tidak dapat hadir atau Lewat dari tarikh tersebut,
deposit tidak akan dipulangkan kerana instruktor telah menyediakan semua bahan.
anda masih boleh menggantikan tempat anda dengan orang lain sekiranya tidak dapat hadir.

Oleh itu juga penukaran kelas di saat akhir tidak dibenarkan.
Sekiranya tidak hadir tanpa pengganti, deposit tidak akan dikembalikan

Tidak dibenarkan membawa anak/keluarga duduk di kelas sepanjang kelas berlangsung.
















Kek Oreo Cheesecake


Kek Naepolitan cheesecake


Kek Mango Mousse cake


Kelas Extravaganza kek Chilled 2014
Modul 1 Cheesecake


Dalam File Kit-


Kek Chilled Mango Mousse Cake
Kek Chilled Oreo Chocolate
Kek Naepolitan cheesecake

Extra 10 resepi & teknik membuat kek.

Fee atau Yuran: Hubungi Hotline 017 2260719

Tarikh : Hanya Public Holiday dan Hari Jumaat Tiada Kelas Masakan.
Hubungi Hotline 017 2260719 untuk menetapkan tarikh kelas.
Kelas diadakan Isnin Hingga Khamis , Sabtu dan Ahad.


Masa : 11 pagi -4 petang
Tengahari 130-2 ptg rehat

Sijil Kehadiran akan diberi kepada peserta.
KEPERLUAN : Pelajar perlu membawa Apron sendiri , Alat Tulis ,
Tuala dapur

TEMPAHAN KELAS : Untuk menempah kelas persendirian chef Obie .
Hubungi talian 017- 2260719 atau email ke gunawan.jamil@gmail.com ,
\ untuk menetapkan Tarikh kelas dan Masa Kelas ,
Deposite Yuran Kelas RM xxx perlu dimasukkan ke
Akaun MBB Maybank Muhamad Gunawan Jamil
Nombor Akaun 151409098193


LOKASI KELAS : Merdeka Villa, Ampang ( landmark- Spectrum Mall )







Western Beef Steak


Mash Potato and Gravy


Grill Chicken Chop


Frying Chicken Chop

KELAS MASAKAN EXTRAVAGANZA CHEF OBIE

MODUL WESTERN 1

Western Beef Steak
Mash Potato and Gravy
Grill Chicken Chop
Grill Chicken Chop
Frying Chicken Chop

Extra 10 resepi & teknik membuat kek.

Fee atau Yuran: Hubungi Hotline 017 2260719

Tarikh : Hanya Public Holiday dan Hari Jumaat Tiada Kelas Masakan.
Hubungi Hotline 017 2260719 untuk menetapkan tarikh kelas.
Kelas diadakan Isnin Hingga Khamis , Sabtu dan Ahad.

Masa : 11 pagi -4 petang
Tengahari 130-2 ptg rehat

Sijil Kehadiran akan diberi kepada peserta.
KEPERLUAN : Pelajar perlu membawa Apron sendiri , Alat Tulis ,
Tuala dapur

TEMPAHAN KELAS : Untuk menempah kelas persendirian chef Obie .
Hubungi talian 017- 2260719 atau email ke gunawan.jamil@gmail.com ,
\ untuk menetapkan Tarikh kelas dan Masa Kelas ,
Deposite Yuran Kelas RM xxx perlu dimasukkan ke
Akaun MBB Maybank Muhamad Gunawan Jamil
Nombor Akaun 151409098193


LOKASI KELAS : Merdeka Villa, Ampang ( landmark- Spectrum Mall )







Pasta - Spaghetti Pescatore ( seafood )


Pasta - Spaghetti Aglio alio


Pasta- Tagliatelle Carbonara


Pasta- Fusilli Bolognese


KELAS MASAKAN EXTRAVAGANZA CHEF OBIE

MODUL WESTERN- ITALIANO 1

Pasta - Spaghetti Pescatore ( seafood )
Pasta - Spaghetti Aglio alio
Pasta- Tagliatelle Carbonara
Pasta- Fusilli Bolognese

Extra 10 resepi & teknik membuat kek.

Fee atau Yuran: Hubungi Hotline 017 2260719

Tarikh : Hanya Public Holiday dan Hari Jumaat Tiada Kelas Masakan.
Hubungi Hotline 017 2260719 untuk menetapkan tarikh kelas.
Kelas diadakan Isnin Hingga Khamis , Sabtu dan Ahad.

Masa : 11 pagi -4 petang
Tengahari 130-2 ptg rehat

Sijil Kehadiran akan diberi kepada peserta.
KEPERLUAN : Pelajar perlu membawa Apron sendiri , Alat Tulis ,
Tuala dapur

TEMPAHAN KELAS : Untuk menempah kelas persendirian chef Obie .
Hubungi talian 017- 2260719 atau email ke gunawan.jamil@gmail.com ,
\ untuk menetapkan Tarikh kelas dan Masa Kelas ,
Deposite Yuran Kelas RM xxx perlu dimasukkan ke
Akaun MBB Maybank Muhamad Gunawan Jamil
Nombor Akaun 151409098193


LOKASI KELAS : Merdeka Villa, Ampang ( landmark- Spectrum Mall )



Terima Kasih

Komen
0 Komen

Tiada ulasan:

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign