Obielicious

KELAS MEMBUAT ROTI @ KELAS meROTI CHEF OBIE - TERBUKA KEPADA YG BERMINAT ( berkumpulan mahupun perseorangan ) Boleh buat DI tempat Anda - LUAR DARI kl -SEMENANJUNG / SABAH /SARAWAK mahupun di tempat chef- di Kuala Lumpur & Ampang- Whatsapp 0172260719

Tempahan Katering Untuk Pelbagai Majlis / Pejabat & sebagainya - SKY CHEF & KHUZRASA Katering Kuala Lumpur Hubungi Segera chef obie 017 2260719 , Puan Khurzaidah 019 6460409 Call @ whatsapp

Kelas Masakan & Baking Personal Popular Chef Obie-Menjadi pilihan Peminat Dunia Masakan Sama ada Amateur mahupun Professional Malaysia & Antarabangsa .

24 EBOOK MASAKAN , KEK , ROTI DAN MUFFIN CHEF OBIE UNTUK MALAYSIA , SINGAPURA , NEGARA BRUNEI DARUSSALAM & INDONESIA SILA WHATSAPP SEGERA 0172260719 FREE 3 EBOOK MASAKAN & ASAS BUAT KEK

bE mY Heartbeat..!

Khamis, 10 Julai 2014

Majalah SAJI : Resepi Kek Keju & Mousse Popular Chef Obie - Delight Mangga


Assalammualaikum wbt kepada semua semoga pagi ramadhan ini mampu membuat anda bersemangat melaksanakan tanggungjawab yang sedia ade tu.. kalau surirumah- hari ni target nak sediakan menu untuk keluarga yang terbaik, nak ambil anak balik sekolah dan beli barang dapur dengan lancar gitu..begitu juga kepada anda yang bekerja nak selesaikan tugasan dengan lancar dan buat boss anda pagi-pagi ni tersenyum lebar gitu!
Pagi ni chef obie sharingkan 10 resepi kek kepada anda- actually anda boleh dapatkan 10 resepi daripada chef obie ini dengan membeli "Majalah SAJI "keluaran Hari Raya Aidilfitri ini.
Resepi pertama daripada chef obie iaitu yang pasti membuat anda terliur sekejap!ooops jangan terliur nanti boleh batal puase tu..huuu..memang syok kalau dapat makan dalam suasana dingin sejuk gitu!

Delight Mangga

Bahan  ;
280ml Whipping Cream
80 gm Krim Keju
45gm  Gula Aising
18gm  Gelatine
50gm  Air
250gm         Puree Mangga
Bahan Topping :
130gm         Puree Mangga
1 sudu besar Gelatine
60gm  Air
Sponge kek secukupnya
1 biji Buah Mangga Manis

Cara membuat :

1.Pukul whipping cream , krim keju bersama gula aising sehingga kental.( simpan dalam peti sejuk.)

2.Air campur Gelatine (cairkan ), masukkan ke dalam puree mangga.

3.Adunan puree mangga yang telah ade gelatin dimasukkan ke dalam whipping cream dan dikacau sebati dengan perlahan.

4.Gunakan sponge kek untuk delight mangga ini, hias dan campurkan buah mangga kiub dan hirisan mangga,anda juga boleh buat 2 @3 layer sponge dengan filling atau hanya menggunakan 1 base sponge sahaja ke dalam bekas plastic container direka khas untuk produk kek & pastry.

5.Topping, Cairkan gelatin dan campurkan ke dalam puree mangga dan tuang ke atas permukaan delight mangga.  Sejukkan dalam peti sejuk.

As Salam , Anda Yang Budiman -dengan pembelian salah satu ebook chef obie seperti :

1. ebook Kuih Raya Popular 2014 (hottest!)
2.ebook Kuih Tat Popular(hot!)
3.ebook Biskut Mazola Popular(hot!)
4.ebook Masakan Bazaar Ramadhan(hot!)
5.ebook Berbuka Dan Bersahur(hot!)
6.ebook Ayam Golek Popular(hot!) 

Melayakkan anda untuk mendapat 4 ebook PERCUMA seperti

 

Sila Tempah sekarang !  Hanya RM10.00 sahaja

Hottest!
Cara Pembelian ebook : 
Pembelian/ pembayaran : oneline-
Maybank2u.com atau Bank In ke Akaun MBB
151409098193
atas nama Muhamad Gunawan Jamil
Bukti pembayaran sila SMS:  Nama ebook ,jumlah,masa , tarikh dan email kemudian sila hantar ke 017 2260719
Penghantaran : 24 jam - 48 jam selepas bukti pembayaran diterima .

PERHATIAN : Promosi ebook chef obie ini akan berakhir pada 29 Ramadhan 1435 / 26 Julai 2014 Hari Sabtu *** Sila Dapatkan Segera Untuk Mengelakkan sebarang kesulitan.Terima Kasih

P/S : sekiranya anda ingin membeli ke semua ebook chef obie
sila buat pembayaran RM60 ke akaun chef obie,Sila SMS : semua ebook,RM60,Masa, Tarikh dan email anda kemudian msg ke 017 2260719

jika anda ingin membeli 3 ebook daripada 6 ebook diatas sila buat pembayaran RM30 ke akaun chef obie- SMS : 3 nama ebook pilihan anda, RM30, Masa, tarikh dan email anda kemudian msg ke 017 2260719





Terima Kasih

Komen
0 Komen

Tiada ulasan:

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign