CHEF OBIE & MGJ CONSULTANCY

CHEF OBIE & TEAM MGJ CONSULTANCY AKTIF MENGADAKAN KELAS / KURSUS MASAKAN PERNIAGAAAN DAN KOMERSIL POPULAR BERTESTIMONI SEJAK 2012 HINGGA KINI.
DI AMPANG , SELANGOR DAN DI BANGSAR KUALA LUMPUR.

MENJADI PILIHAN WARGA TEMPATAN , WARGA ANTARABANGSA DAN JABATAN KERAJAAN

MENJADI JURUCAKAP PELBAGAI PRODUK , PERUNDING F&B , PERUNDING MAKANAN , FOODSTYLIST , PENULIS JEMPUTAN / PHOTOSHOOT UNTUK MEDIA MASSA DAN ELETRONIK ,PERUNDING PENJUALAN HOTEL DAN RESORT JUGA PERUNDING HARTANAH DI MALAYSIA

HUBUNGI MGJ CONSULTANCY

017 2260719

017 2260719

017 2260719

email : mgjconsultancyfile@gmail.com & gunawan.jamil@gmail.com

obieber

Khamis, 10 Julai 2014

Majalah SAJI : Resepi Kek Layer Popular Chef Obie - Lime Mint Gateau


Lime Mint Gateau

Bahan Krim  ;

240 gm       Mentega / Marjerin
80 gm Krim Keju
60gm Gula
120 ml Lime Concentrated ( dipanaskan )
2 sudu besar Mint esen
½  biji Parutan Limau Nipis
5 helai Daun Pudina ( dicincang halus )
Pewarna Hijau

Bahan Sponge kek :

Peralatan :
Tray 10 x 10  inci  atau  11 x 8 inci
Mixer @ Hand Mixer , Spatula , Parcthment Paper , Piping bag

3 biji telur gred A atau B
2 oz/ 60 gm/ 4 Tbsp gula kaster
1/2 tsp serbuk penaik
1/2 tsp asen vanilla
1/2 Tbsp ovallate
4 Tbsp tepung gandum
2 Tbsp susu tepung

2 oz/ 60 gm mentega / minyak (dicairkan )


1-Pukul semua bahan sponge kek kecuali minyak/mentega cair dengan kelajuan maksimum hingga kembang dan berkrim (lebih kurang 7-9 minit).

2-Masukkan mentega cair ke dalam adunan dan kaup balikkan dengan spatula hingga sebati dan rata.

3-Tuang adunan ke dalam loyang 11" X 8" yang telah dilapikkan dengan kertas kalis minyak dan ratakan permukaannya.

4-Bakar di dalam oven yang telah dipanaskan pada suhu 170 C selama 20 minit menggunakan api atas dan bawah.

5-Setelah selesai proses pembakaran, keluarkan kek dari oven. Biarkan sejuk seketika.
 

Cara membuat krim :

1.Pukul mentega atau marjerin , krim keju bersama gula sehingga gebu.Panaskan lime oncentrated sehingga mendidih, tuangkan perlahan lahan kedalam adunan krim sambil terus pukul pada kelajuan sederhana.

2.Masukkan parutaan limau nipis, mint esen dan daun pudina, pukul sebentar. Siap dan anda boleh bahagikan kepada 2 bahagian , sebahagian diwarnakan dan sebahagian tidak perlu warna.Dengan menggunakan kek sponge, cutter mengikut kreativiti dan paipkan krimhiaskan kek.

As Salam , Anda Yang Budiman -dengan pembelian salah satu ebook chef obie seperti :

1. ebook Kuih Raya Popular 2014 (hottest!)
2.ebook Kuih Tat Popular(hot!)
3.ebook Biskut Mazola Popular(hot!)
4.ebook Masakan Bazaar Ramadhan(hot!)
5.ebook Berbuka Dan Bersahur(hot!)
6.ebook Ayam Golek Popular(hot!) 

Melayakkan anda untuk mendapat 4 ebook PERCUMA seperti

 

Sila Tempah sekarang !  Hanya RM10.00 sahaja

Hottest!
Cara Pembelian ebook : 
Pembelian/ pembayaran : oneline-
Maybank2u.com atau Bank In ke Akaun MBB
151409098193
atas nama Muhamad Gunawan Jamil
Bukti pembayaran sila SMS:  Nama ebook ,jumlah,masa , tarikh dan email kemudian sila hantar ke 017 2260719
Penghantaran : 24 jam - 48 jam selepas bukti pembayaran diterima .

PERHATIAN : Promosi ebook chef obie ini akan berakhir pada 29 Ramadhan 1435 / 26 Julai 2014 Hari Sabtu *** Sila Dapatkan Segera Untuk Mengelakkan sebarang kesulitan.Terima Kasih

P/S : sekiranya anda ingin membeli ke semua ebook chef obie
sila buat pembayaran RM60 ke akaun chef obie,Sila SMS : semua ebook,RM60,Masa, Tarikh dan email anda kemudian msg ke 017 2260719

jika anda ingin membeli 3 ebook daripada 6 ebook diatas sila buat pembayaran RM30 ke akaun chef obie- SMS : 3 nama ebook pilihan anda, RM30, Masa, tarikh dan email anda kemudian msg ke 017 2260719





Terima Kasih

Komen
0 Komen

Tiada ulasan:

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign