eBook Aneka Masakan Daging
Anda mungkin tidak berkesempatan
mengikuti Kelas Masakan Popular
yang dikendalikan oleh chef obie di K.L.
Kini anda boleh memiliki ebook
Resepi Aneka Masakan Daging @
"Resepi Masakan Daging Popular "
sebagai koleksi dan sebagai resepi kesayangan
anda apabila beraksi didapur!
HANYA RM30 sahaja
Pasti anda boleh menyediakan dan memasak
dengan Mudah !
HANYA RM30 sahaja
Dapatkan Sekarang ebook Terbaru & Terhangat
Pada Harga RM30 sahaja
Melayakkan anda untuk mendapat 5 ebook PERCUMA seperti
Sila Tempah sekarang ! Hanya RM30.00 sahaja seunit
CARA PEMBELIAN :
Bank In ke MBB ( Maybank )
151409098193
Muhamad Gunawan Jamil
Bukti Pembayaran Sila SMS / Whatsapp :
Nama ebook , RM30 ,Masa , Tarikh dan email Anda
ke 0172260719
Penghantaran : 24 hingga 48 Jam Selepas Bukti Pembayaran Diterima
Dalam pada itu chef obie kongsikan satu resepi masakan daging yang popular
iaitu Daging Dendeng...selamat mencuba
RESEPI DAGING DENDENG
Bahan Perapan Daging:
Bahan Perapan Daging:
500 gm Daging Lembu
6 sudu besar Kicap Lemak Manis
1 sudu Besar Kicap pekat @ kicap karamel
1 inci Halia dikisar
2 ulas Bawang Putih dikisar
Bahan Menumis :
100 gram cili kering ( dikisar)
1/2 biji Bawang Holand Di mayang tebal
1 biji bawang besar potong wedges
1 biji bawang besar potong wedges
4 biji bawang merah besar dan dikisar bersama cili kering
Garam dan gula secukup rasa
1 sudu besar Jus Plum @ Jus Limau Nipis @ kasturi
Sedikit minyak untuk menumis
Cara membuatnya:
1.Rebus daging Lembu terlebih dahulu sehingga empuk
2.DiPotong daging nipis-nipis dan tumbuk menggunakan batu lesung , sekadar meleper jangan sampai hancur.
3.Kemudian Perap daging bersama bahan-bahan perapan selama 1 jam
4.Goreng daging, angkat dan toskan
Tumis bawang , bawang holland dan cili kering sehingga garing dan naik minyak
Masukkan kicap dan gaul rata
Masukkan daging yang telah digoreng tadi
Masukkan garam, gula dan jus plum
******