CHEF OBIE & MGJ CONSULTANCY

CHEF OBIE & TEAM MGJ CONSULTANCY AKTIF MENGADAKAN KELAS / KURSUS MASAKAN PERNIAGAAAN DAN KOMERSIL POPULAR BERTESTIMONI SEJAK 2012 HINGGA KINI.
DI AMPANG , SELANGOR DAN DI BANGSAR KUALA LUMPUR.

MENJADI PILIHAN WARGA TEMPATAN , WARGA ANTARABANGSA DAN JABATAN KERAJAAN

MENJADI JURUCAKAP PELBAGAI PRODUK , PERUNDING F&B , PERUNDING MAKANAN , FOODSTYLIST , PENULIS JEMPUTAN / PHOTOSHOOT UNTUK MEDIA MASSA DAN ELETRONIK ,PERUNDING PENJUALAN HOTEL DAN RESORT JUGA PERUNDING HARTANAH DI MALAYSIA

HUBUNGI MGJ CONSULTANCY

017 2260719

017 2260719

017 2260719

email : mgjconsultancyfile@gmail.com & gunawan.jamil@gmail.com

obieber

Isnin, 6 April 2015

Resepi Masakan Daging Popular


eBook Aneka Masakan Daging


Anda mungkin tidak berkesempatan 
mengikuti Kelas Masakan Popular
yang dikendalikan oleh chef obie di K.L.

Kini anda boleh memiliki ebook 
Resepi Aneka Masakan Daging @
"Resepi Masakan Daging Popular "
sebagai koleksi dan sebagai resepi kesayangan
anda apabila beraksi didapur!

HANYA RM30 sahaja

Pasti anda boleh menyediakan dan memasak
 dengan Mudah !

HANYA RM30 sahaja 

Dapatkan Sekarang ebook Terbaru & Terhangat


Pada Harga RM30 sahaja 

Melayakkan anda untuk mendapat 5 ebook PERCUMA seperti


  



Sila Tempah sekarang !  Hanya RM30.00 sahaja seunit

CARA PEMBELIAN :

Bank In ke MBB ( Maybank )
151409098193
Muhamad Gunawan Jamil

Bukti Pembayaran Sila SMS / Whatsapp :

Nama ebook , RM30 ,Masa , Tarikh dan email Anda
ke 0172260719

Penghantaran : 24 hingga 48 Jam Selepas Bukti Pembayaran Diterima




Dalam pada itu chef obie kongsikan satu resepi masakan daging yang popular
iaitu Daging Dendeng...selamat mencuba



RESEPI DAGING DENDENG

Bahan Perapan Daging:
500 gm Daging Lembu
6 sudu besar Kicap Lemak Manis
1 sudu Besar Kicap pekat @ kicap karamel 
1 inci Halia dikisar
2 ulas Bawang Putih dikisar


Bahan Menumis :
100  gram cili kering ( dikisar)
1/2 biji Bawang Holand Di mayang tebal

1 biji bawang besar potong wedges

4 biji bawang merah besar dan dikisar bersama cili kering
Garam dan gula secukup rasa
1 sudu besar Jus Plum @ Jus Limau Nipis @ kasturi
Sedikit minyak untuk menumis

Cara membuatnya:

1.Rebus daging Lembu terlebih dahulu sehingga empuk
2.DiPotong daging nipis-nipis dan tumbuk menggunakan batu lesung , sekadar meleper jangan sampai hancur.
3.Kemudian Perap daging bersama bahan-bahan perapan selama 1 jam
4.Goreng daging, angkat dan toskan
Tumis bawang , bawang holland dan cili kering sehingga garing dan naik minyak
Masukkan kicap dan gaul rata
Masukkan daging yang telah digoreng tadi
Masukkan garam, gula dan jus plum


Gaulkan dendeng daging,angkat dan hidangkan











******



Terima Kasih

Komen
0 Komen

Tiada ulasan:

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign