Obielicious

KELAS MEMBUAT ROTI @ KELAS meROTI CHEF OBIE - TERBUKA KEPADA YG BERMINAT ( berkumpulan mahupun perseorangan ) Boleh buat DI tempat Anda - LUAR DARI kl -SEMENANJUNG / SABAH /SARAWAK mahupun di tempat chef- di Kuala Lumpur & Ampang- Whatsapp 0172260719

Tempahan Katering Untuk Pelbagai Majlis / Pejabat & sebagainya - SKY CHEF & KHUZRASA Katering Kuala Lumpur Hubungi Segera chef obie 017 2260719 , Puan Khurzaidah 019 6460409 Call @ whatsapp

Kelas Masakan & Baking Personal Popular Chef Obie-Menjadi pilihan Peminat Dunia Masakan Sama ada Amateur mahupun Professional Malaysia & Antarabangsa .

24 EBOOK MASAKAN , KEK , ROTI DAN MUFFIN CHEF OBIE UNTUK MALAYSIA , SINGAPURA , NEGARA BRUNEI DARUSSALAM & INDONESIA SILA WHATSAPP SEGERA 0172260719 FREE 3 EBOOK MASAKAN & ASAS BUAT KEK

bE mY Heartbeat..!

Isnin, 6 April 2015

Resepi Masakan Daging Popular


eBook Aneka Masakan Daging


Anda mungkin tidak berkesempatan 
mengikuti Kelas Masakan Popular
yang dikendalikan oleh chef obie di K.L.

Kini anda boleh memiliki ebook 
Resepi Aneka Masakan Daging @
"Resepi Masakan Daging Popular "
sebagai koleksi dan sebagai resepi kesayangan
anda apabila beraksi didapur!

HANYA RM30 sahaja

Pasti anda boleh menyediakan dan memasak
 dengan Mudah !

HANYA RM30 sahaja 

Dapatkan Sekarang ebook Terbaru & Terhangat


Pada Harga RM30 sahaja 

Melayakkan anda untuk mendapat 5 ebook PERCUMA seperti


  



Sila Tempah sekarang !  Hanya RM30.00 sahaja seunit

CARA PEMBELIAN :

Bank In ke MBB ( Maybank )
151409098193
Muhamad Gunawan Jamil

Bukti Pembayaran Sila SMS / Whatsapp :

Nama ebook , RM30 ,Masa , Tarikh dan email Anda
ke 0172260719

Penghantaran : 24 hingga 48 Jam Selepas Bukti Pembayaran Diterima




Dalam pada itu chef obie kongsikan satu resepi masakan daging yang popular
iaitu Daging Dendeng...selamat mencuba



RESEPI DAGING DENDENG

Bahan Perapan Daging:
500 gm Daging Lembu
6 sudu besar Kicap Lemak Manis
1 sudu Besar Kicap pekat @ kicap karamel 
1 inci Halia dikisar
2 ulas Bawang Putih dikisar


Bahan Menumis :
100  gram cili kering ( dikisar)
1/2 biji Bawang Holand Di mayang tebal

1 biji bawang besar potong wedges

4 biji bawang merah besar dan dikisar bersama cili kering
Garam dan gula secukup rasa
1 sudu besar Jus Plum @ Jus Limau Nipis @ kasturi
Sedikit minyak untuk menumis

Cara membuatnya:

1.Rebus daging Lembu terlebih dahulu sehingga empuk
2.DiPotong daging nipis-nipis dan tumbuk menggunakan batu lesung , sekadar meleper jangan sampai hancur.
3.Kemudian Perap daging bersama bahan-bahan perapan selama 1 jam
4.Goreng daging, angkat dan toskan
Tumis bawang , bawang holland dan cili kering sehingga garing dan naik minyak
Masukkan kicap dan gaul rata
Masukkan daging yang telah digoreng tadi
Masukkan garam, gula dan jus plum


Gaulkan dendeng daging,angkat dan hidangkan











******



Terima Kasih

Komen
0 Komen

Tiada ulasan:

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign