Obielicious

KELAS MEMBUAT ROTI @ KELAS meROTI CHEF OBIE - TERBUKA KEPADA YG BERMINAT ( berkumpulan mahupun perseorangan ) Boleh buat DI tempat Anda - LUAR DARI kl -SEMENANJUNG / SABAH /SARAWAK mahupun di tempat chef- di Kuala Lumpur & Ampang- Whatsapp 0172260719

Tempahan Katering Untuk Pelbagai Majlis / Pejabat & sebagainya - SKY CHEF & KHUZRASA Katering Kuala Lumpur Hubungi Segera chef obie 017 2260719 , Puan Khurzaidah 019 6460409 Call @ whatsapp

Kelas Masakan & Baking Personal Popular Chef Obie-Menjadi pilihan Peminat Dunia Masakan Sama ada Amateur mahupun Professional Malaysia & Antarabangsa .

24 EBOOK MASAKAN , KEK , ROTI DAN MUFFIN CHEF OBIE UNTUK MALAYSIA , SINGAPURA , NEGARA BRUNEI DARUSSALAM & INDONESIA SILA WHATSAPP SEGERA 0172260719 FREE 3 EBOOK MASAKAN & ASAS BUAT KEK

bE mY Heartbeat..!

Isnin, 6 April 2015

Resepi Masakan Udang Popular


eBook Aneka Masakan Udang


Anda mungkin tidak berkesempatan 
mengikuti Kelas Masakan Popular
yang dikendalikan oleh chef obie di K.L.

Kini anda boleh memiliki ebook 
Resepi Aneka Masakan Udang @
"Resepi Masakan Udang Popular "
sebagai koleksi dan sebagai resepi kesayangan
anda apabila beraksi didapur!

HANYA RM30 sahaja

Pasti anda boleh menyediakan dan memasak
 dengan Mudah !

HANYA RM30 sahaja 

Dapatkan Sekarang ebook Terbaru & Terhangat


Pada Harga RM30 sahaja 

Melayakkan anda untuk mendapat 5 ebook PERCUMA seperti


  



Sila Tempah sekarang !  Hanya RM30.00 sahaja seunit

CARA PEMBELIAN :

Bank In ke MBB ( Maybank )
151409098193
Muhamad Gunawan Jamil

Bukti Pembayaran Sila SMS / Whatsapp :

Nama ebook , RM30 ,Masa , Tarikh dan email Anda
ke 0172260719

Penghantaran : 24 hingga 48 Jam Selepas Bukti Pembayaran Diterima



Dalam pada itu chef obie kongsikan Masakan Udang yang sedap dan menyelerakan...Udang Masak BerSos Bawang Putih ...




RESEPI PRAWN AND GARLIC CREAMY SAUCE 

Bahan

8 ekor udang besar( dibuang urat sahaja dan direbus sebentar )
200 ml Krim Masakan
1 sudu besar Bawang putih dicincang
1 sudu besarMentega
1 sudu kecil lada hitam
½ sudu kecil serbuk cayenne
2 sudu besar keju Parmesan
1 sudu kecil gula
½ sudu kecil garam
sedikit Italian Parsley 

Cara buat

1.panaskan mentega, tumis bawang putih sehingga naik baud an garing, masukkan krim masakan biar ia mereneh, kemudian masukkan ke semua bahan kering.kacau sebati, apabila mendidih matikan api , tuang ke atas udang yang telah direbus terlebih awal. Siap untuk dihidang dan garnishing dengan italian parsley...

boleh dinikmati bersama garlic bread @ baguette juga bersama nasi putih...








******



Terima Kasih

Komen
0 Komen

Tiada ulasan:

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign