Obielicious

KELAS MASAKAN DAN BAKING UNTUK PERNIAGAAN POPULAR- untuk Amateur & Profesional di Kuala Lumpur & Ampang- Whatsapp 0172260719 ( HOT ! )

FILE KIT + CD ROM PELBAGAI PERNIAGAAN BERASASKAN MAKANAN serta TESTIMONI PELANGGAN .

( hot ! ) 24 EBOOK MASAKAN , KEK ,PASTRI DAN BAKERI CHEF OBIE UNTUK MALAYSIA , SINGAPURA , NEGARA BRUNEI DARUSSALAM & INDONESIA SILA WHATSAPP SEGERA 0172260719 FREE 3 EBOOK ( Harga dlm Ringgit Malaysia )
( hot ! ) PENULIS JEMPUTAN MAJALAH MASAKAN TEMPATAN & PHOTOSHOOT UNTUK MAJALAH & MEDIA MASSA / ELETRONIK

Tempahan Katering Untuk Pelbagai Majlis / Pejabat & sebagainya - SKY CHEF & KHUZRASA Katering Kuala Lumpur Hubungi Segera chef obie 017 2260719 , Puan Khurzaidah 019 6460409 Call @ whatsapp

bE mY Heartbeat..!

Khamis, 28 Julai 2016

Buang Mereka kata chef obie


kata-kata motivasi
kata-kata positif
kata-kata semangat
kata positif pagi


Assalammualaikum wbt,
semoga anda dalam mood yang baik pagi ini..
kepada yang sedang terluka dan bersedih ..
cuba fahami kata-kata chef obie di bawah ini...




" BUANG MEREKA YG BIJAK

AMBIL KESEMPATAN


ATAS KEBAIKAN DAN 


KELEBIHAN ANDA "


Philosophy sangatkah aku ini

Ding Dang ...
Ada Permainan & Biskut bola Bersalut
Coklat !

50 sen Sekotak ! Harga dulu lah..masa chef kanak-kanak ribena..

pagi ni chef obie nak berkongsi kata-kata aje...
( highlight diatas tu )

kadang dalam hidup ini kite dijumpakan dengan pelbagai jenis ragam manusia 
yang berupa kawan , sahabat ,
tukang bodek , talam dua muka ,
pemfitnah , pengambil kesempatan ,
manusia serigala dan segala macam pattern...

Apa yang terjadi dalam hidup kite , 
jangan mengeluh jangan putus asa.
kerana Perancangan Allah itu memang cantik 
untuk setiap hamba-hambaNYA.
Setiap kekejaman yang berlaku dalam hidup..
Allah ingin memberi sesuatu yang lebih Indah untuk Anda.
Jangan bersedih..ucaplah Alhamdulillah syukur...kerana mentari
gemerlapan menanti dihadapan .

Bukankah ia mematangkan diri kite ? dalam mengharungi manusia-manusia
seperti ini diwaktu mendatang ?
tidak menjadi isu yang besar kemudian hari...


chef faham ada dikalangan kite yang biasa teraniaya,
chef sendiri juga melaluinya.
kalau tidak...mungkin chef bukan seperti yang ada
pada hari ini..syukur

pencabulan & penganiayaan..perrghh.. ayat cabul dan aniaya boleh diguna pakaikan ?

Sebagai Contoh.. chef beri contoh aje..
pelbagai jenis isu. di fitnah , di tipu kawan baik sendiri ,kawan makan kawan ,  
kawan menipu dalam perniagaan kemudian menggunakan politiknya dalam manupulasi orang sekeliling supaya terlihat kebaikannya padahal
untuk menutupi keRAKUSAN makan duit hasil perniagaan bersama ...dan seterusnya memfitnah rakan perniagaannya, jadi jawapan kepada isu ini..kite tinggalkan dan buang terus dalam kamus hidup kite , tidak ada rugi apa-apa pun buang orang seperti ini .

Anda teruskan hidup anda , bermula la..sekaarang jangan pandang belakang , sebab dalam hidup ini 
putarannya sentiasa ke hadapan. Yang positif dihadapan.
Kejayaaan milik anda InshaAllah

Selamat Maju Jaya

Follow chef obie di IG : chef_obie_official
FB : chefobie untold
Page : smallplate by chef obie
whatsapp 0172260719








Terima Kasih

Komen
0 Komen

Tiada ulasan:

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign