p/s antara resepi yang paling banyak dikongsikan dimedia
Resepi Gado-gado dan Kuah Pecal atau Kuah Kacang
Bahan-bahan perlu disediakan dahulu, kisar dan simpan.
Bila hendak makan boleh campurkan air panas, garam, gula dan air asam jawa
Bahan kuah pecal :
2 1/2 cawan kacang tanah - digoreng
10 tangkai cili kering - digoreng
1 genggam ikan bilis atau udang kering - digoreng garing
1 sudu besar udang kering tanpa kulit - digoreng garing
1 inci belacan - digoreng
1 bunga bawang putih - digoreng
2 sudu besar bawang goreng
Air asam jawa secukupnya
1/2 inci sedikit cekur
Air Panas
Garam dan gula pasir @ gula merah secukupnya ( boleh lebihkan gula )
Cara Penyediaan :
Kisar cili kering goreng, cekur ,bawang goreng,bawang putih, ikan bilis goreng, udang kering goreng kemudian dikisar sehingga halus.( guna pengisar bahan kering ) Campurkan dengan kacang tanah yang telah kisar dan gaulkan rata.
apbila nak makan, campur air panas secukupnya dan tambah air asam jawa sedikit dan letak garam dan gula secukup rasa. Masak atau panaskan seketika diatas api sehingga mendidih dan pekat.mudah kan..
Bahan untuk Gado-gado
Sayur Kobis - dipotong dan dicelur
Kacang Panjang - dipotong dan dicelur
Teluir rebus
Taugeh- dicelur
Tempe- dipotong dan digoreng ( option- jika ada )
Tauhu - diptong dan digoreng
Sengkuang A mangkuang cina - dicuci bersih dan dipotong halus
Sayur Kangkong - dicuci bersih dan dicelur
Nasi Impit - ( option jika ada )
Boleh cuba resepi chef obie ini ,
resepi diatas biasa digunakan chef obie di hotel
untuk salah satu menu lunch buffet !
Selamat Maju Jaya
Follow chef obie di IG : chef_obie_official
FB : chefobie untold
Page : smallplate by chef obie
whatsapp 0172260719
ebook Chicken Chop (hottest!)
Grill & Crispy , Blackpepper Sauce
-Pengenalan kpd asas chicken chop
-Teknik membuat chicken chop dgn betul
-Penggunaan ayam yang sesuai
-Cara membuat chicken chop menjadi lebih rangup @ crispy
-Resepi sos blackpepper asli dikongsikan
ebook Hainan Chicken Chop(hottest!)
Crispy , Hainan Sauce
-Teknik asas hainan chicken chop
-Penggunaan ayam yang sesuai untuk hainan chicken chop
-Cara membuat chicken chop menjadi lebih rangup @ crispy
-Rahsia sos hainan chicken chop didedahkan dalam ebook ini
Dapatkan Resepi-resepi menarik Chicken Chop Dan Hainan Chicken Chop
telah menjadi pilihan netizen sebagai
bahan rujukan ilmiah masakan mereka !
Setiap satu jenis ebook yang perlu anda miliki ini hanya beharga
RM40.00 sahaja.
PERCUMA EBOOK
Nasi Ayam Hainan
ebook Nasi Ayam Hainan (hottest!)
Menjadi pilihan rakyat Malaysia jika jalan-jalan mencari makan terutama di gerai mahupun restoran... Nasi Ayam Hainan. Rasa yang unik berbanding nasi Ayam Biasa.
-Pengenalan kepada nasi ayam hainan.
-Penggunaan Ayam yang sesuai
-Rahsia sup ayam hainan didedahkan
-Teknik ayam hainan sentiasa berjuicy
-Teknik asas sos halia, kicap ayam hainan dan sos cili merah
-Nasi ayam hainan yang harum didedahkan
CARA PEMBELIAN eBUKU @ eBOOK
CHEF OBIE :
1.Bank In atau transfer Jumlah harga ebook
yang anda ingin miliki ke salah satu akaun bank
pilihan
atas nama Muhamad Gunawan Jamil
i- CIMB 7619121286
ii- MAYBANK 151409098193
iii- BSN 14005-41-00008021-7
CHEF OBIE :
1.Bank In atau transfer Jumlah harga ebook
yang anda ingin miliki ke salah satu akaun bank
pilihan
atas nama Muhamad Gunawan Jamil
i- CIMB 7619121286
ii- MAYBANK 151409098193
iii- BSN 14005-41-00008021-7
Info Bukti Pembelian / Pembayaran
( Nama ebook , Jumlah Pembayaran dan email Anda )
Whatsapp@sms HANTAR
ke
ke
0172260719