CHEF OBIE & MGJ CONSULTANCY

CHEF OBIE & TEAM MGJ CONSULTANCY AKTIF MENGADAKAN KELAS / KURSUS MASAKAN PERNIAGAAAN DAN KOMERSIL POPULAR BERTESTIMONI SEJAK 2012 HINGGA KINI.
DI AMPANG , SELANGOR DAN DI BANGSAR KUALA LUMPUR.

MENJADI PILIHAN WARGA TEMPATAN , WARGA ANTARABANGSA DAN JABATAN KERAJAAN

MENJADI JURUCAKAP PELBAGAI PRODUK , PERUNDING F&B , PERUNDING MAKANAN , FOODSTYLIST , PENULIS JEMPUTAN / PHOTOSHOOT UNTUK MEDIA MASSA DAN ELETRONIK ,PERUNDING PENJUALAN HOTEL DAN RESORT JUGA PERUNDING HARTANAH DI MALAYSIA

HUBUNGI MGJ CONSULTANCY

017 2260719

017 2260719

017 2260719

email : mgjconsultancyfile@gmail.com & gunawan.jamil@gmail.com

obieber

Khamis, 28 Julai 2016

Resepi Gado-gado Dan Kuah Pecal chef obie

p/s antara resepi yang paling banyak dikongsikan dimedia


Resepi Gado-gado dan Kuah Pecal  atau Kuah Kacang 

Bahan-bahan perlu disediakan dahulu, kisar dan simpan. 

Bila hendak makan boleh campurkan air panas, garam, gula dan air asam jawa



Bahan kuah pecal :

2 1/2  cawan kacang tanah - digoreng 
10  tangkai cili kering - digoreng
1 genggam ikan bilis atau udang kering  - digoreng garing

1 sudu besar udang kering tanpa kulit - digoreng garing

1 inci belacan - digoreng
1 bunga bawang putih - digoreng
2 sudu besar bawang goreng
Air asam jawa secukupnya
1/2 inci sedikit cekur
Air Panas

Garam dan gula pasir @ gula merah secukupnya ( boleh lebihkan gula )



Cara Penyediaan  :

Kisar cili kering goreng, cekur ,bawang goreng,bawang putih,  ikan bilis goreng, udang kering goreng  kemudian dikisar sehingga halus.( guna pengisar bahan kering ) Campurkan dengan kacang tanah yang telah kisar dan gaulkan rata.

apbila nak makan,  campur air panas secukupnya dan tambah air asam jawa sedikit dan letak garam dan gula secukup rasa. Masak atau panaskan seketika diatas api sehingga mendidih dan pekat.mudah kan..


Bahan untuk Gado-gado

Sayur Kobis - dipotong dan dicelur
Kacang Panjang - dipotong dan dicelur
Teluir rebus
Taugeh- dicelur
Tempe- dipotong dan digoreng ( option- jika ada )
Tauhu - diptong dan digoreng
Sengkuang A mangkuang cina - dicuci bersih dan dipotong halus
Sayur  Kangkong - dicuci bersih dan dicelur
Nasi Impit - ( option jika ada )



Boleh cuba resepi chef obie ini ,
resepi diatas biasa digunakan chef obie di hotel 
untuk salah satu menu lunch buffet !

Selamat Maju Jaya



Follow chef obie di IG : chef_obie_official
FB : chefobie untold
Page : smallplate by chef obie
whatsapp 0172260719




ebook Chicken Chop (hottest!)

Grill & Crispy , Blackpepper Sauce 

-Pengenalan kpd asas chicken chop
-Teknik membuat chicken chop dgn betul
-Penggunaan ayam yang sesuai
-Cara membuat chicken chop menjadi lebih rangup @ crispy
-Resepi sos blackpepper asli dikongsikan



ebook Hainan Chicken Chop(hottest!)

Crispy , Hainan Sauce 

-Teknik asas hainan chicken chop
-Penggunaan ayam yang sesuai untuk hainan chicken chop
-Cara membuat chicken chop menjadi lebih rangup @ crispy
-Rahsia sos hainan chicken chop didedahkan dalam ebook ini

Dapatkan Resepi-resepi menarik Chicken Chop Dan Hainan Chicken Chop 
telah  menjadi pilihan netizen sebagai 
bahan rujukan ilmiah masakan mereka !


Setiap satu jenis ebook yang perlu anda miliki ini hanya beharga
RM40.00 sahaja.

PERCUMA EBOOK 
Nasi Ayam Hainan



ebook Nasi Ayam Hainan (hottest!)

Menjadi pilihan rakyat Malaysia jika jalan-jalan mencari makan terutama  di gerai mahupun restoran... Nasi Ayam Hainan. Rasa yang unik berbanding nasi Ayam Biasa.


-Pengenalan kepada nasi ayam hainan.
-Penggunaan Ayam yang sesuai 
-Rahsia sup ayam hainan didedahkan
-Teknik ayam hainan sentiasa berjuicy
-Teknik asas sos halia, kicap ayam hainan dan sos cili merah

-Nasi ayam hainan yang harum didedahkan




CARA PEMBELIAN eBUKU @ eBOOK 

CHEF OBIE :


1.Bank In atau transfer Jumlah harga ebook 

yang anda ingin miliki ke salah satu akaun bank 

pilihan 

atas nama Muhamad Gunawan Jamil

i- CIMB 7619121286

ii- MAYBANK 151409098193

iii- BSN 14005-41-00008021-7


Info Bukti Pembelian / Pembayaran


 ( Nama ebook , Jumlah Pembayaran dan email Anda )


Whatsapp@sms HANTAR 

ke 


0172260719







Terima Kasih

Komen
0 Komen

Tiada ulasan:

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign