Obielicious

KELAS MASAKAN PERNIAGAAN POPULAR + TESTIMONI PELAJAR - Whatsapp 0172260719 / 016 9166010 ( HOT ! ) MENJADI PILIHAN BAKAL PENIAGA & USAHAWAN MAKANAN DI MALAYSIA , SINGAPORE, HONG KONG , MALDIVES , JEPUN , IRAN DAN INDONESIA.

FILE KIT + CD ROM PELBAGAI PERNIAGAAN BERASASKAN MAKANAN serta TESTIMONI PELANGGAN .

( hot ! ) DEMO MASAKAN,PENULIS JEMPUTAN, PHOTOSHOOT UNTUK MEDIA MASSA DAN ELETRONIK

Tempahan Katering Untuk Pelbagai Majlis / Pejabat & sebagainya - SKY CHE Katering Kuala Lumpur Hubungi Segera chef obie 017 2260719 , Puan Khurzaidah 019 6460409 Call @ whatsapp

bE mY Heartbeat..!

Isnin, 8 Julai 2019

Kelas Memasak Untuk Mereka Yang Sibuk @ Busy !


Assalammualaikum wbt dan Salam Sejahtera, 
Jangan terkejut atau berasa pelik kerana pihak chef obie satu-satunya turut memberi perkhidmatan mengajar secara profesional pada waktu malam sejak awal Januari 2018. Terima kasih kepada para pelajar chef obie yang begitu komited belajar dan mengaplikasikan ilmu tanpa mengira masa , 



Permintaan daripada pelajar yang HANYA berkesempatan PADA WAKTU MALAM ,Anda berada diruang yang betul- Sila teruskan membaca informasi 
" KELAS MASAKAN MALAM CHEF OBIE" di bawah ini.

Mengapa Anda Perlu Datang Ke Kelas Masakan Malam Chef Obie ?
#kelasmasakanmalamchefobie

1.Kelas Masakan Hanya dijalankan Selama 3 Jam sahaja.

2.Kelas Bermula Pukul 9 Malam sehingga 12 tengah malam .

3.Kelas Menumpukan "Main Utama Subjek Masakan Perniagaan Sahaja" mengikut Tajuk Kelas Yang diberi Sebagai Pilihan.

4.Pelajar diberi 'Buku Standardize Resepi Perniagaan'

5.Pelajar diberi 1 x Sijil Kehadiran 

6.Pelajar akan membawa pulang 'Masakan Yang dipelajari Serta Berkongsi Pendapat Dan Pandangan Dalam Memulakan Perniagaan  '

7.Pihak chef akan membuat "Review terhadap pernigaan pelajar sekiranya pelajar telah menjalankan perniagaan " bagi membantu pemasaran online mahupun offline.

PILIHAN KELAS MASAKAN MALAM CHEF OBIE

1.KELAS AYAM GOLDEN ROASTED ( Hot !!! )
Fee RM1500 seorang

Intipati
1.Penyediaan Golden Roasted Paling Unik, Mudah & Cepat.
2.Penggunaan Bahan Origin & Standard Resepi Untuk Peniaga.
3.Roasted Mudah Tanpa memilik Oven Roasted , Anda masih boleh menyediakan Golden Roasted yg berkilat dan warna perang keemasan.


2.KELAS FISH AND CHIPS GOLDEN CRISPY ( Origin Tar Tar Dressing, Golden Crispy Flour For Batter )
Fee RM1500 seorang

Intipati 
1.Penyediaan Tepung Golden Crispy Yang Unik
2.Teknik membuat batter Fish & Chips menggunakan Tepung Golden Crispy
3.Penyediaan Tart Tar Origin Dressing
4.Teknik menggoreng dengan betul



3.KELAS CRISPY LE CORDON BLEU
Fee RM1500 seorang

Intipati
1.Penyediaan & Penggunaan Daging Ayam , Beef Brisket yang sesuai
2.Penyediaan Crispy Breaded Flour
3.Keju yang sesuai
4.Teknik menggulung , Bakar yang betul & mengekalkan keenakan Le Cordon Bleu



4.KELAS KOREA FRIED CHICKEN ( Hot!!! )
Fee RM1500

Intipati
1.Penggunaan bhgn buffalo & wings yg terbaik.
2.Teknik membuat Tepung Crispy Korea
3.Teknik membuat Soso Pedas Manis Korea
4.Teknik menggoreng . Amat sesuai utk menu cafe , Foodtruck & food delivery

 

5.KELAS QUESADILLAS MEXICANO ( Ayam, Lembu , Kambing & Sayuran )
Fee RM1500

Intipati
1.Miss-En Place yang betul untuk filling Quesadillas yg popular ini.
2.Cara Penyediaan - Ayam,Daging, Kambing & Sayuran ( mexicano marinated )
3.Teknik Grill & dressing yang standard- amat sesuai dlm menu cafe, foodtruck & food delivery


6.KELAS BURITTOS MEXICANO ( Ayam , Lembu , Kambing & Sayuran )
Fee RM1500

Intipati 
1.Miss-En Place yang betul untuk filling Burittos yg popular ini.
2.Cara Penyediaan - Ayam,Daging, Kambing & Sayuran ( mexicano marinated )
3.Teknik Grill & dressing yang standard- amat sesuai dlm menu cafe, foodtruck & food delivery



7.KELAS AYAM GORENG BEREMPAH AUTHENTIK ( Hot !!! )
Fee RM1300

Intipati
1.Penyediaan Asas- Rempah Ratus Origin Untuk Ayam Goreng Berempah Lebih Aroma dan Rasa.
2.teknik Boiled Water berempah
3.Teknik memotong Ayam berempah dengan betul mengikut kos jualan.
4.Teknik Perapan menarik .
5.Teknik Menggoreng dengan betul



8.KELAS CLUB SANDWICHES & 3 MOST WANTED FILLING SANDWICHES ( Salted eggs, Chicken & Tuna filling )
Fee RM1300

Intipati
1.Miss-En Place yang betul untuk club sandwich & penggunaan bread yang sesuai.
2.Cara Penyediaan Seasoning utk Fries,
3.Penyediaan filling telur asin , ayam dan tuna -7 star
3.Teknik Grill & dressing yang standard- amat sesuai dlm menu cafe, foodtruck & food delivery




Tenaga Pengajar Profesional : Chef Obie ( Chef Profesional & Selebriti )

Lokasi : Merdeka Villa ,
Jalan Merdeka , Ampang

Landmark : Spectrum Mall
Berdekatan - LRT Cahaya , LRT Ampang ( 10-15 minit dari KLCC )

Tarikh Kelas MALAM :
Pelajar Boleh memilih tarikh dan hari untuk kelas diadakan
Di Antara Isnin hingga Khamis
( Jumaat Kelas Tiada Diadakan )


Masa : Setiap jenis kelas MALAM bermula 9 malam hingga 12 tengah malam

Kelas : Hands On ( Sepenuhnya pelajar akan membuat sendiri memasak secara praktikal atas seliaan dan tunjuk ajar daripada chef profesional )

Keperluan : Pelajar hanya perlu membawa alat tulis dan apron sahaja

Pelajar akan menerima 1 x Sijil ( no.siri )


Hubungi : 60172260719 chef obie


Perhatian Anda Yang Sedang Membaca Info Kelas Masakan Malam 2019 ,dibawah ini adalah Cara untuk mengikuti kelas


Pelajar Yang berminat 
Wajib memilih sendiri tarikh dan hari untuk kelas diadakan.

Pelajar Wajib  Membuat Pembayaran DEPOSIT 70% daripada Jumlah Penuh Yuran
ke salah satu akaun pilihan 

i- CIMB 7619121286

ii- MAYBANK 151409098193

iii- BSN 14005-41-00008021-7

atas nama 
Muhamad Gunawan Jamil

ATAU

Ke Akaun Syarikat MGJ CONSULTANCY

Bank Islam No akaun 12122010028739



Kemudian
Bukti Pembayaran Perlu Disimpan
Dan whatsapp Infonya ke 



01722620719

p/s Anda wajib hubungi pihak chef obie di talian 

0172260719 sama ada melalui whatsapp atau call

Baki Yuran 30% Perlu diselesaikan Pada Hari kelas diadakan



Antara Testimoni-testimoni pelajar kelas masakan perniagaan popular chef obie

FOODJAM
Bukit Rahman Putra
Sungai Buloh, Selangor

 SAFHYD STEAK HOUSE
Jalan kubur tanah merah,berdekatan masjid ismail petra , Kelantan

SAFHYD STEAK HOUSE
No 48 , Jalan Nova u/5 ,
Subang Bestari 
Shah Alam

MANGROOVE CAFE WESTERN FAMILY
370 , Jalan Tai Shin Jar
Kuching , Sarawak

RESTAURAN RONEY
Pusat Perniagaan Adnium
Bandar Bukit Beruntung & Bukit Sentosa

MAKAN SHACK
2186,G floor, Jln Bukit Minyak
Kawasan Perniagaan Asas Murni
Bukit Mertajam, Seberang Prai

SNOW BALL DANCE
Chef Pak Di, Melaka 

DESARU VIBE LOUNGE
No 19,Jalan Dato Jaafar 24/1 Taman Mutiara Desaru Bandar Penawar, Johor

TAT NASI AYAM 
Desaru Bandar Penawar, Johor

DAPUR AISHAH
Wisma Central , Kuala Lumpur

THE GRINDER
Kajang, Selangor ( kiosk mengikut events )

FISH TAKE AWAY
Tasek kenyir, Terengganu

NEVER BACK DOWN
Kedah Darul Aman

STEAKHOUSE
Kelantan

STEAKHOUSE WESTERN 
Penang

WESTERN BROTHERS
Johor

RESTORAN KUNING KUNYIT
Damansara Height , Kuala Lumpur

MALAYSIA CATERER
Texas, United State Of America

HOR RESTAURANT
Hong Kong , Republik Of China 

DEE HOUSE RESTAURANT
Taman Bukit Rambai , Melaka

MERCIK CHAR KUEY TEOW
 Parit Raja, Batu Pahat, Johor

BEST CHAR KUEY TEOW
Petaling Jaya , Selangor

CHAR KUEY TEOW
Kg baru, Kuala Lumpur

DAPUR LAILII
 Kajang, Selangor

SATAY xxxxxx
 Kajang, Selangor

SATAY MUADZAM
Pahang Darul makmur

CAKOI 
Ipoh, Perak

TAHFIZ MATIQ
 Kajang, Selangor

Dan Banyak lagi testimoni-testimoni pelajar yang telah berjaya membuka perniagaan western food , juga katering , restauran milik sendiri di seluruh Malaysia , Sabah & Sarawak.


*kebenaran dari student utk sharing pic
Semua merupakan students personal class Chef Obie.








CHEF OBIE : KELAS / KURSUS / BENGKEL / DEMONSTRASI / MASAKAN PERNIAGAAN DAN BAKING UNTUK AMATEUR DAN PROFESIONAL

Dengan Mewujudkan MGJ Consultant Kuala Lumpur 5 Tahun lalu hingga kini , Alhamdulillah dengan rasa rendah diri chef obie telah melatih dan membentuk pelbagai golongan lapisan masyarakat , bangsa dan usia bermula 9 tahun hingga 77 tahun juga hadir dalam memperkasakan diri dengan ilmu masakan dan baking.


Para pelajar chef obie juga datang dari Seluruh negeri Di Malaysia baik dari Semenanjung , Sabah , Sarawak malah ada juga daripada luar negara seperti Arab Saudi , Jepun, Syiria , Brunei Darus Salam , Hong Kong, Pakistan Dan juga Maldive.


Perkhidmatan chef obie dalam mengajar juga diperlukan dalam sektor pendidikan di Universiti Awam mahupun swasta Tempatan. Terima Kasih atas penghargaan dan kepercayaan .


Kerjasama yang baik dengan pihak Korporat , Kementerian dan Badan-badan kerajaan ,  NGO , Badan kebajikan , Persatuan mahupun Perseorangan.


Pihak - pihak media massa dan media eletronik juga memainkan peranan memperkenalkan chef obie kepada umum sejak tahun 2009 sehingga kini , baik pihak surat khabar , majalah-majalah tempatan , online magazine , radio mahupun pihak stesen tv tempatan . Terima kasih kepada anda semua .




Sebarang Pertanyaan & Perkhidmatan Hubungi 

Hotline : 017 2260719
chef obie
Ampang . Kuala Lumpur . Malaysia
email : gunawan.jamil@gmail.com

PLEASE FOLLOW


IG : chef_obie_official 

Group Masakan : smallplate cooking group SCG ( whatsapp group )


Terima Kasih

Komen
0 Komen

Tiada ulasan:

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign