CHEF OBIE & MGJ CONSULTANCY

CHEF OBIE & TEAM MGJ CONSULTANCY AKTIF MENGADAKAN KELAS / KURSUS MASAKAN PERNIAGAAAN DAN KOMERSIL POPULAR BERTESTIMONI SEJAK 2012 HINGGA KINI.
DI AMPANG , SELANGOR DAN DI BANGSAR KUALA LUMPUR.

MENJADI PILIHAN WARGA TEMPATAN , WARGA ANTARABANGSA DAN JABATAN KERAJAAN

MENJADI JURUCAKAP PELBAGAI PRODUK , PERUNDING F&B , PERUNDING MAKANAN , FOODSTYLIST , PENULIS JEMPUTAN / PHOTOSHOOT UNTUK MEDIA MASSA DAN ELETRONIK ,PERUNDING PENJUALAN HOTEL DAN RESORT JUGA PERUNDING HARTANAH DI MALAYSIA

HUBUNGI MGJ CONSULTANCY

017 2260719

017 2260719

017 2260719

email : mgjconsultancyfile@gmail.com & gunawan.jamil@gmail.com

obieber

Ahad, 21 September 2014

makan tengah hari ikan bakar terubuk di pasar keramat


Dalam cuaca yang redup-redup tak berapa panas tengah hari tu..
buat bie dan teman plan nak pi keramat lah.."jom kite makan ikan bakar terubuk.."bie pun rasa apa salahnya kan ...pergi keramat lah jawabnye,, tak jauh mane pun bie dari bandar baru ampang... tak sampai 10 minit sampai..rider aje!

Bie order ikan terubuk yang banyak duri tu...jadi perlu sabar untuk makan ikan ni...
cubit isi ikan yang bercampur tulang-tulang halus, ditekan-tekan dengan jari supaya tulangnya terasing dari isi .Sedap tu memang sedap isi ikan terubuk cume perlu la mengasingkan tulang-tulang halus ni.. dimakan bersama air asam dan sambal belacan serta ulam ulaman...





kalau makan ikan bakar bie suka minum air sirap aje..tu pun dah cukup nikmat!

chef obie - food is memory


Terima Kasih

Komen
0 Komen

Tiada ulasan:

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign