CHEF OBIE & MGJ CONSULTANCY

CHEF OBIE & TEAM MGJ CONSULTANCY AKTIF MENGADAKAN KELAS / KURSUS MASAKAN PERNIAGAAAN DAN KOMERSIL POPULAR BERTESTIMONI SEJAK 2012 HINGGA KINI.
DI AMPANG , SELANGOR DAN DI BANGSAR KUALA LUMPUR.

MENJADI PILIHAN WARGA TEMPATAN , WARGA ANTARABANGSA DAN JABATAN KERAJAAN

MENJADI JURUCAKAP PELBAGAI PRODUK , PERUNDING F&B , PERUNDING MAKANAN , FOODSTYLIST , PENULIS JEMPUTAN / PHOTOSHOOT UNTUK MEDIA MASSA DAN ELETRONIK ,PERUNDING PENJUALAN HOTEL DAN RESORT JUGA PERUNDING HARTANAH DI MALAYSIA

HUBUNGI

017 2260719 CHEF OBIE

016 9166010 P.A NESA

013 7326939 FAD KADEEN .

Follow Instagram @chef_obie_official & @mgj_consultancy

obieber

Selasa, 28 April 2015

Resepi Cucur Udang Mudah Dan Sedap




RESEPI CUCUR UDANG MUDAH DAN SEDAP

Bahan

500 gm Udang Kertas @ Udang Geragau jika suke
1 biji telur ( jika tiada telur pun tak mengapa )
1 Biji Bawang Besar
1 cawan Taugeh ( telah dicuci bersih )
1/2 cawan Bertih Jagung manis
Daun Kucai secukupnya
2 cawan Tepung Gandum ( secukupnya )
1 sudu besar Minyak masak @ marjerin
sedikit serbuk kunyit
1 sudu kecil Soda Bicarbonate @ baking powder
Garam sebagai perasa
Air secukupnya

Cara Membuat

1.Dalam mangkuk, satukan ke semua bahan, kacau sebati.
Pastikan aduna telah sekata dan biar adunan sekurangnya 5 minit sebelum menggoreng.

2.Goreng pada minyak yang telah panas dan api yang sederhana, Goreng sehingga keemasan.

3.Tapis @ toskan minyak yang ada pada cucr yang telah digoreng.

4.makan bersama cili sos, kuah kacang atau sambal kicap...perrrgh! Selamat Mencuba... dan jangan dapatkan ebook terbaru daripada chef obie..


 Dapatkan ebook terkini chef obie sila klik




Terima Kasih

Komen
0 Komen

Tiada ulasan:

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign