Obielicious

BENGKEL SENI MASAKAN PERNIAGAAN BERSAMA CHEF OBIE - KEK/COKLAT/3D/BROWNIES/COOKIES/ENERGY BARS ( 28 OKTOBER 2017 - Sabtu ) - Whatsapp 0172260719 / 016 9166010 ( HOT ! ) KELAS MASAKAN DAN BAKING PERSENDIRIAN + TESTIMONI PELAJAR ( HOT !)

FILE KIT + CD ROM PELBAGAI PERNIAGAAN BERASASKAN MAKANAN serta TESTIMONI PELANGGAN .

( hot ! ) 24 EBOOK MASAKAN , KEK ,PASTRI DAN BAKERI CHEF OBIE UNTUK MALAYSIA , SINGAPURA , NEGARA BRUNEI DARUSSALAM & INDONESIA SILA WHATSAPP SEGERA 0172260719 FREE 3 EBOOK ( Harga dlm Ringgit Malaysia )
( hot ! ) PENULIS JEMPUTAN MAJALAH MASAKAN TEMPATAN & PHOTOSHOOT UNTUK MAJALAH & MEDIA MASSA / ELETRONIK

Tempahan Katering Untuk Pelbagai Majlis / Pejabat & sebagainya - SKY CHEF & KHUZRASA Katering Kuala Lumpur Hubungi Segera chef obie 017 2260719 , Puan Khurzaidah 019 6460409 Call @ whatsapp

bE mY Heartbeat..!

Selasa, 25 Ogos 2015

Resepi Pizza Terbaik : Pizza Empat Musim @ Four Seasons Pizza chef obie


Alhamdulillah , cuaca hari ini juga agak baik,
chef selesai aje urusan pagi tadi..terus tekad nak updated resepi dalam blog 
kesayangan chef obie ni..
Hari ni chef nak kongsikan resepi " four seasons pizza "... atau pizza empat musim...Selamat mencuba yea..malahan resepi nin juga telah dikongsikan kepada peminat masakan di Majalah SAJi keluaran September 2015.

PIZZA 4 MUSIM CHEF OBIE.



Bahan Doh

500gm Tepung Roti
1 sudu kecil Garam
1 sudu kecil gula
320 ml Air Suam
1paket yis kering (11gm)
2sudu besar minyak zaitun @masak

Bahan Inti

100gm Tomato puri
2sudu besar sos tomato
100gm keju mozarella
40gm keju parmesan
40gm keju edam ( keju belanda)
40gm keju cheddar
1 sudu besar herba
1 sudu besar minyak zaitun
Daun parsli secukupnya

Cara membuat:

1-untuk buat doh-satukan ke semua bahan dan uli sehingga menjadi doh,kemudian rehatkan 30minit.dgn menutup permukaan doh dgn plastik.

2-bahagikan 2 bahagian boleh hasilkan 2 doh pizza sederhana.canaikan mengikut selera anda.

3-atas dulang pembakar,doh yg telah dicanai dibakar sebentar selama 6 minit pd suhu 180-200'c

4-kemudian keluarkan dan sapu dgn tomato+ sos tomato dan herba.
Taburkan kesemua jenis keju,tabur minyak zaitun pd permukaan .
Bakar kembali selama 30 minit

ebook masakan PERCUMA


Terima Kasih

Komen
0 Komen

Tiada ulasan:

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign