Obielicious

KELAS MEMBUAT ROTI @ KELAS meROTI CHEF OBIE - TERBUKA KEPADA YG BERMINAT ( berkumpulan mahupun perseorangan ) Boleh buat DI tempat Anda - LUAR DARI kl -SEMENANJUNG / SABAH /SARAWAK mahupun di tempat chef- di Kuala Lumpur & Ampang- Whatsapp 0172260719

Tempahan Katering Untuk Pelbagai Majlis / Pejabat & sebagainya - SKY CHEF & KHUZRASA Katering Kuala Lumpur Hubungi Segera chef obie 017 2260719 , Puan Khurzaidah 019 6460409 Call @ whatsapp

Kelas Masakan & Baking Personal Popular Chef Obie-Menjadi pilihan Peminat Dunia Masakan Sama ada Amateur mahupun Professional Malaysia & Antarabangsa .

24 EBOOK MASAKAN , KEK , ROTI DAN MUFFIN CHEF OBIE UNTUK MALAYSIA , SINGAPURA , NEGARA BRUNEI DARUSSALAM & INDONESIA SILA WHATSAPP SEGERA 0172260719 FREE 3 EBOOK MASAKAN & ASAS BUAT KEK

bE mY Heartbeat..!

Sabtu, 19 September 2015

DIY : Resepi Mee Hailam Paling Sedap !




MEE HAILAM POPULAR
Bahan :
1/2 paket mee kuning
8-10 ekor sotong/udang – potong nipis
1 keping fish cake
200 gm sawi hijau
100 gm kobis
3 sudu besar kicap cair
1 sudu besar sos tiram 1 sudu kecil Kicap karamel
1 ketul kiub ayam
4 ulas bawang putih – ketuk
4 ulas bawang merah – hiris
3 sudu besar minyak
1 cawan air
1 sudu tepung jagung – bancuh dengan air dulu
Garam Dan Gula secukupnya



Cara Memasak:
1. Celurkan Mee Kuning.
2. Panaskan minyak dan tumiskan bawang putih dan bawang merah sehingga wangi.
3. Masukkan air, sotong dan fish cake. Biarkan sehingga lembut.Masukkan Mee kuning.
4. Masukkan kicap cair dan karamel, sos tiram dan kiub ayam. Kacau rata. Masukkan pula kubis dan sawi.

5. Perasakan garam. Kemudian, masukkan bancuhan tepung jagung dan angkat. Hidangkan.


Terima Kasih

Komen
0 Komen

Tiada ulasan:

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign