Obielicious

BENGKEL MASAKAN PERNIAGAAN POPULAR MASAKINI 3 "S" BERSAMA CHEF OBIE MASAKAN PANAS SIZZLING ( 30 SEPTEMBER 2017 - Sabtu ) - Whatsapp 0172260719 / 016 9166010 ( HOT ! ) KELAS MASAKAN DAN BAKING PERSENDIRIAN + TESTIMONI PELAJAR ( HOT !)

FILE KIT + CD ROM PELBAGAI PERNIAGAAN BERASASKAN MAKANAN serta TESTIMONI PELANGGAN .

( hot ! ) 24 EBOOK MASAKAN , KEK ,PASTRI DAN BAKERI CHEF OBIE UNTUK MALAYSIA , SINGAPURA , NEGARA BRUNEI DARUSSALAM & INDONESIA SILA WHATSAPP SEGERA 0172260719 FREE 3 EBOOK ( Harga dlm Ringgit Malaysia )
( hot ! ) PENULIS JEMPUTAN MAJALAH MASAKAN TEMPATAN & PHOTOSHOOT UNTUK MAJALAH & MEDIA MASSA / ELETRONIK

Tempahan Katering Untuk Pelbagai Majlis / Pejabat & sebagainya - SKY CHEF & KHUZRASA Katering Kuala Lumpur Hubungi Segera chef obie 017 2260719 , Puan Khurzaidah 019 6460409 Call @ whatsapp

bE mY Heartbeat..!

Rabu, 20 April 2016

Menu di Bazaar Ramadhan : Resepi Kuih Lompat Tikam Mudah dan Sedap !


Apabila hampir tiba bulan Ramadhan,pembuat kuih dan peniaga - peniaga bazaar ramadhan akan mula sibuk mencari pelbagai resepi-resepi yang sesuai untuk mereka gunakan untuk berniaga,salah satunya yang popular ialah.. resepi Kuih Lompat Tikam ! Selamat Mencuba dari chef obie...

RESEPI KUIH LOMPAT TIKAM

Bahagian  Hijau :

8 helai daun pandan
3 cawan air
3 sudu besar gula pasir
1 cawan tepung beras
1 sudu kecil pewarna hijau epal

Cara membuat :

1.Kisarkan  8 helai daun pandan dgn 3 cawan air, kemudian tapiskan ambil airnya sahaja, 2.Campur air pandan yang telah ditapis dengan 1 cawan tepung beras , 3 sudu besar gula pasir dan 1 sudu kecil pewarna hijau epal. Kacau bagi sekata menggunakan whisk,tujuan menggunakan whisk supaya tidak menjadi ketul-ketul. 
3.Panaskan dengan api sederhana dan kacau 

Bahagian Putih : 

1 biji  kelapa parut
4 @ 3 1/2  cawan air suam
1 sudu kecil garam
1 mug tepung beras


Cara membuat :

1.Kisar  kelapa parut dgn 4 cawan air suam dan tapiskan. 
2.Kemudian campurkan 1 cawan tepung beras dan 1 sudu kecil garam ,kacau supaya sekata. 
3.Panaskan dengan api sederhana dan kacau sehingga kelihatan pekat dan masak.Kemudian tuangkan ke dalam bekas yang telah diisi bahagian hijau.

* Boleh gunakan Gula Kabung atau gula melaka.Makan sejuk memang sedap...
semoga sedikit perkongsian resepi daripada chefe obie ini dapat membantu anda.

DAPATKAN SEGERA ! 30 RESEPI BISKUT RAYA TERBARU....



Buku e Biskut Raya Terkini & TerHOT
" MELODI BISKUT RAYA"

Julung Kalinya Kolaborasi 2 Chef Dalam 1 Buku.

Melodi Biskut Raya oleh chef obie & chef rahim 
Chef Profesional yg aktif dlm industri , & Perkongsian Pelbagai Resepi-Resepi Menarik di Media Tempatan.

Dengan Ciptaan Unik 30 Resepi Biskut Raya *Teknik*Cara*Baking yg mudah..
Yg telah menjadi pilihan Media ,Pembuat Biskut , Pengusaha Biskut Raya , Blogger , Fesbuker; Newbie Baking & Masakan ..juga kaki -kaki baking... Ebook " MELODI BISKUT RAYA - chef obie & chef rahim "


eBook MELODI BISKUT RAYA -chef obie & chef rahim 󾕎

 RM40.00 sahaja 

PERCUMA 1 eBuku BISKUT RAYA 2014 & 2015



Cara Pembelian :

󾓡Bank In RM40.00 

Ke Akaun MBB ( MAYBANK )

151409098193
Muhamad Gunawan Jamil

Info Bukti Pembelian / Pembayaran

󾕎Nama ebook , Jumlah Pembayaran , email Anda 

Whatsapp@sms HANTAR ke 

0172260719


Terima kasih

 IG: chef_obie_official
website:chefgunawanmalaysia.blogspot.com




ebook masakan PERCUMA


Terima Kasih

Komen
0 Komen

Tiada ulasan:

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign