Obielicious

BENGKEL SENI MASAKAN PERNIAGAAN BERSAMA CHEF OBIE - KEK/COKLAT/3D/BROWNIES/COOKIES/ENERGY BARS ( 28 OKTOBER 2017 - Sabtu ) - Whatsapp 0172260719 / 016 9166010 ( HOT ! ) KELAS MASAKAN DAN BAKING PERSENDIRIAN + TESTIMONI PELAJAR ( HOT !)

FILE KIT + CD ROM PELBAGAI PERNIAGAAN BERASASKAN MAKANAN serta TESTIMONI PELANGGAN .

( hot ! ) 24 EBOOK MASAKAN , KEK ,PASTRI DAN BAKERI CHEF OBIE UNTUK MALAYSIA , SINGAPURA , NEGARA BRUNEI DARUSSALAM & INDONESIA SILA WHATSAPP SEGERA 0172260719 FREE 3 EBOOK ( Harga dlm Ringgit Malaysia )
( hot ! ) PENULIS JEMPUTAN MAJALAH MASAKAN TEMPATAN & PHOTOSHOOT UNTUK MAJALAH & MEDIA MASSA / ELETRONIK

Tempahan Katering Untuk Pelbagai Majlis / Pejabat & sebagainya - SKY CHEF & KHUZRASA Katering Kuala Lumpur Hubungi Segera chef obie 017 2260719 , Puan Khurzaidah 019 6460409 Call @ whatsapp

bE mY Heartbeat..!

Isnin, 30 Mei 2016

Shin Ramyun Noodles : Mee Segera Ramyeon Dari Korea Adalah HALAL

INFO STATUS HALAL MEGI PEDAS GILERR DARI KOREA

Salam. Terkesan juga saya dengan viral kes 불닭볶음면 (mee segera Korea pedas gila) tu even saya sendiri tak pernah makan. Awalnya ramai bertanya status halal Ramyeon ni. Jawab saya, kalau ada cop halal dari KMF, inshaAllah halal, sebab sebagai seorang yang pernah berkerjasama dengan KMF semasa menuntut di sana dahulu, saya yakin dengan status halal tersebut. Rupanya ada kes katanya pada bahagian belakang ada tertulis Ramyeon ni diproses guna bekas yang sama memproses daging dweji (babi).


Jadi saya terus tanya dan bincang dengan kawan-kawan Korean Muslim dan kenalan Malaysia di sana. Mereka bagitahu saya, Ramyeon 불닭볶음면 untuk diexport, mereka proses dari kilang berbeza, yang khas untuk produk export sahaja. Packaging juga khas dalam Bahasa Inggeris dan tidak mengandungi ayam mahupun diproses menggunakan mesin yang sama digunakan untuk memproses bahan yang mengandungi bahan haram. Sebab tu dapat sijil halal dari KMF.
Kes post viral coversation antara saudari dari Malaysia dan Mat Korea Edward Kim tu dah sampai pada KMF, Samyang (pengeluar Ramyeon), JAKIM, pihak Halal Korea dan banyak lagi pihak terlibat.

ebook masakan PERCUMA
Alhamdulillah akhirnya dah dapat jawapan. Pihak Samyang maklumkan ia adalah berkenaan masalah packaging yang digunakan. Awal production, walaupun dihasilkan di kilang export dan bahan serta cara pembuatannya adalah halal, mereka guna packaging lama (yang ada tulis benda isu tersebut). Mereka juga maklumkan, Edward Kim tersebut tiada apa apa kaitan antara KMF mahupun Samyang (dalam kata lain entah sape sape je mamat ni), jadi mereka minta kerjasama jika ada di antara kita ada berhubung dengan Edward Kim untuk bagi maklumat pada mereka.
Kesimpulannya, 불닭볶음면, Hot Chicken Flavor Ramen ADALAH HALAL DIMAKAN (just make sure ada cop halal dari KMF). Penerangan lanjut setiap pihak pun ada dalam gambar di bawah. Rajin-rajin baca ya. Allahu'alam. Kalau rasa waswas juga, tak perlu lah makan, tapi tak perlulah juga hentam orang yang pilih untuk makan. Cinta ni subjektif. Hiks..
Semoga sedikit perkongsian dari ilmu, kenalan, dan pengalaman di bumi K-Pop ini membawa manfaat pada kalian semua. Saya share sebab saya tahu ramai orang Malaysia suka dengan Korea dan isinya haha.. Harapnya saya ni masih berguna juga lah kan walau kena hentam cakap belajar sampai ke Korea tapi sia-sia sebab balik tak kerja jadi engineer. Haha.. Tapi saya masih tegar pertahankan, ilmu dan pengalaman takkan pernah sia-sia. Ok lah taknak gaduh, kbai.
Kredit  FARAH LEE 




Korea Hot SHIN RAMYUN NOODLES -
Ramyeon Noodles ( 5 pack )
Halal Recommended by JAKIM

Mee Ramyeon Pedas Produk dari Korea
Jenama NONGSHIM 😊
Makan TANPA was was kerana
Telah diiktiraf oleh JAKIM
Jab. Kemajuan Islam Malaysia.
Juga telah mendapat pengiktirafan daripada
Korea Muslim Federation Halal Commitee ( HALAL )
Produk berkualiti dari korea & Tiada Penggunaan MSG.


Telah diiktiraf oleh JAKIM
Jab. Kemajuan Islam Malaysia



Hot Shin Ramyun / Mee Ramyeon Pedas Produk dari Korea 
Jenama NONGSHIM




Hoat Shin Ramyun / Mee Ramyeon Pedas Produk dari Korea 
Jenama NONGSHIM



📣DAPATKAN SEGERA
🎯1 Bag ( 5 pack ) Hanya RM28.90
🎯2 Bag ( 10 pack ) Hanya RM50.00
🎯3 Bag ( 15 pack ) Hanya RM75.00

💲Cara PEMBELIAN :

💳Maybank2u @ Bank in JUMLAH PEMBELIAN ANDA
Ke akaun 151409098193
Muhamad Gunawan
Kemudian whatsapp Info Pembelian dan LOKASI ANDA ke TALIAN HOT
0172260719

Penghantaran Sepanjang JALAN AMPANG
ADALAH PERCUMA🚚🚚🚚🚚🚛🚛🚛🚛
Tertakluk Terma & Syarat

( Masa Penghantaran 2 Petang Hingga 5 Petang sahaja , Sekiranya ada permintaan untuk penghantaran melebihi waktu kerja kos penghantaran akan di KENAKAN sebanyak RM10.00 sahaja )

Lokasi Penghantaran PERCUMA 

-Taman KOSAS
-Taman DAGANG
-Taman CHEMPAKA
- Taman NIRWANA
- Pangsapuri MERDEKA
- MERDEKA VILLA
-Pangsapuri SERI NILAM
-AMPANG AVANEU
-AMPANG WATERFRONT
-PRIMA CONDOMINIUM
- DESA PANDAN
- AXIS ATRIUM
- AMPANG POINT
- AMPANG PARK
- KLCC
Enjoy shopping di HOT'S GROCER DELIVERY











Terima Kasih

Komen
0 Komen

Tiada ulasan:

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign