Obielicious

KELAS MEMBUAT ROTI @ KELAS meROTI CHEF OBIE - TERBUKA KEPADA YG BERMINAT ( berkumpulan mahupun perseorangan ) Boleh buat DI tempat Anda - LUAR DARI kl -SEMENANJUNG / SABAH /SARAWAK mahupun di tempat chef- di Kuala Lumpur & Ampang- Whatsapp 0172260719

Tempahan Katering Untuk Pelbagai Majlis / Pejabat & sebagainya - SKY CHEF & KHUZRASA Katering Kuala Lumpur Hubungi Segera chef obie 017 2260719 , Puan Khurzaidah 019 6460409 Call @ whatsapp

Kelas Masakan & Baking Personal Popular Chef Obie-Menjadi pilihan Peminat Dunia Masakan Sama ada Amateur mahupun Professional Malaysia & Antarabangsa .

24 EBOOK MASAKAN , KEK , ROTI DAN MUFFIN CHEF OBIE UNTUK MALAYSIA , SINGAPURA , NEGARA BRUNEI DARUSSALAM & INDONESIA SILA WHATSAPP SEGERA 0172260719 FREE 3 EBOOK MASAKAN & ASAS BUAT KEK

bE mY Heartbeat..!

Isnin, 30 Mei 2016

Resepi Biskut Raya Bercoklat Popular




Resepi Biskut Raya Bercoklat Popular Mudah dan Sedap


Bahan :

70 gm Tepung Gandum
60 gm Serbuk Koko Van Houtan
20 gn Tepung Jagung
30 gm Tepung Kastard
20 gm Tepung Susu
50 gm Gula Aising
1 sudu kecil serbuk Nescafe
½ sudu kecil Garam
120 gm Minyak Masak @ Jagung
 Jam Raspberi ( brand HERO )

Cara Membuat :

1.Campurkan ke semua bahan kering, Kacau @ putar kering selama 1 minit.Boleh gunakan spatula @ senduk kayu sahaja.

2.Masukkan minyak masak @ jagung , uli sehingga menjadi doh yang lembut.Boleh masukkan doh ke dalam plastic piping dengan menggunakan nozel pilihan anda,paipkan menjadi biskut datas Loyang pembakar yang telah diglis / kertas parchment.Paipkan sedikit jam raspberi diatas doh biskut.



3.Bakar pada suhu 150-160’c selama 20-25 minit.



RESEPI - RESEPI BISKUT RAYA PALING POPULAR

"Melodi Biskut Raya oleh chef obie & chef rahim "


Chef Profesional yg aktif dlm industri , & Perkongsian Pelbagai Resepi-Resepi Menarik di Media Tempatan.




Ciptaan Unik 30 Resepi Biskut Raya *Teknik*Cara*Baking yg mudah..



"Menjadi pilihan Media ,Pembuat Biskut , Pengusaha Biskut Raya , Blogger , Baker-baker , Fesbuker; Newbie Baking & Masakan "


eBuku MELODI BISKUT RAYA -chef obie & chef rahim 
RM40.00 sahaja

PERCUMA 1 eBuku Biskut Raya
2014 & 2015


Dapatkan Segera !

Cara Pembelian :

Bank In @ Maybank2u RM40.00 

Ke Akaun MBB ( MAYBANK )

151409098193

Muhamad Gunawan Jamil


Info Bukti Pembelian / Pembayaran:

Nama ebook , Jumlah Pembayaran , email Anda
Whatsapp@sms HANTAR ke

0172260719






Terima Kasih

Komen
0 Komen

Tiada ulasan:

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign