Obielicious

KELAS MEMBUAT ROTI @ KELAS meROTI CHEF OBIE - TERBUKA KEPADA YG BERMINAT ( berkumpulan mahupun perseorangan ) Boleh buat DI tempat Anda - LUAR DARI kl -SEMENANJUNG / SABAH /SARAWAK mahupun di tempat chef- di Kuala Lumpur & Ampang- Whatsapp 0172260719

Tempahan Katering Untuk Pelbagai Majlis / Pejabat & sebagainya - SKY CHEF & KHUZRASA Katering Kuala Lumpur Hubungi Segera chef obie 017 2260719 , Puan Khurzaidah 019 6460409 Call @ whatsapp

Kelas Masakan & Baking Personal Popular Chef Obie-Menjadi pilihan Peminat Dunia Masakan Sama ada Amateur mahupun Professional Malaysia & Antarabangsa .

24 EBOOK MASAKAN , KEK , ROTI DAN MUFFIN CHEF OBIE UNTUK MALAYSIA , SINGAPURA , NEGARA BRUNEI DARUSSALAM & INDONESIA SILA WHATSAPP SEGERA 0172260719 FREE 3 EBOOK MASAKAN & ASAS BUAT KEK

bE mY Heartbeat..!

Khamis, 1 September 2016

Resepi Berasaskan Ayam : Filet Ayam Panggang Salsa ( Menu Diet & Sihat )

Anda yang mementingkan 
pemakanan bolehlah mencuba resepi istimewa daripada chef obie ini , resepi ini juga telah dikongsikan dalam media cetak untuk Isu Diet & Menu Sihat.
chef obie suka mempelbagaikan penggunaan bahan mentah walaupun ia simple atau mudah 
dalam penyediaan hidangan , yang penting sampai temanya dan amat sesuai
diguna pakai.  chef obie juga pernah
berkhidmat sebagai penyedia hidangan kepada pesakit " high class" untuk salah sebuah "Hospital Pelancongan" terkemuka negara.Chef obie bekerjasama dengan dietition dan pakar pemakanan 
dalam menyediakan menu dan hidangan mengikut Diet Pesakit.
Anda perlu yakin menggunakan menu-menu yang chef obie kongsikan ini , ia sesuai untuk anda yang sedang 
menguruskan berat badan , aktif kan kardiology ( jantung ), 
ingin fitkan badan supaya sihat segar dan kelihatan cantik , yang penting sukatan makanan anda
dan cara mengurus menu seharian anda . 
Ingat Anda perlu makan 5 x sehari tapi - bersukatan dan berlawanan 
dalam hidangan.

Jom cuba Hidangan istimewa chef obie ini 

RESEPI FILET AYAM PANGGANG SALSA



Bahan

2 keping Ayam Filet
1 sudu kecil serbuk lada putih
Sedikit Garam dan Minyak zaitun

Bahan Salsa

2 biji tomato ( dipotong dadu )
Sedikit Daun Parsley dan basil segar ( dicincang )
Secubit serbuk lada hitam
½ biji Bawang putih cincang
Garam bukit @ gunung @ iodise sebagai perasa

Cara Penyediaan :

1.Perap bahan ayam dan dipanggang .

2.Saute bawang putih , masukkan tomato dan ke semua bahan yang lain, lebih kurang 2 minit matikan api.Siap untuk dihidang bersama ayam panggang.

Sedap dan mudah untuk anda buat dirumah...Selamat Mencuba


Sila dapatkan Majalah SAJI keluaran September 2016 !




 IG : chef_obie_official
whatsapp 0172260719
Whatsapp Cooking Group ( smallplate cooking group SCG )
email :gunawan.jamil@gmail.com

website: chefgunawanmalaysia.blogspot.com
malaysiapropertiespure.blogspot.com













Terima Kasih

Komen
0 Komen

Tiada ulasan:

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign