Obielicious

BENGKEL SENI MASAKAN PERNIAGAAN BERSAMA CHEF OBIE - KEK/COKLAT/3D/BROWNIES/COOKIES/ENERGY BARS ( 28 OKTOBER 2017 - Sabtu ) - Whatsapp 0172260719 / 016 9166010 ( HOT ! ) KELAS MASAKAN DAN BAKING PERSENDIRIAN + TESTIMONI PELAJAR ( HOT !)

FILE KIT + CD ROM PELBAGAI PERNIAGAAN BERASASKAN MAKANAN serta TESTIMONI PELANGGAN .

( hot ! ) 24 EBOOK MASAKAN , KEK ,PASTRI DAN BAKERI CHEF OBIE UNTUK MALAYSIA , SINGAPURA , NEGARA BRUNEI DARUSSALAM & INDONESIA SILA WHATSAPP SEGERA 0172260719 FREE 3 EBOOK ( Harga dlm Ringgit Malaysia )
( hot ! ) PENULIS JEMPUTAN MAJALAH MASAKAN TEMPATAN & PHOTOSHOOT UNTUK MAJALAH & MEDIA MASSA / ELETRONIK

Tempahan Katering Untuk Pelbagai Majlis / Pejabat & sebagainya - SKY CHEF & KHUZRASA Katering Kuala Lumpur Hubungi Segera chef obie 017 2260719 , Puan Khurzaidah 019 6460409 Call @ whatsapp

bE mY Heartbeat..!

Sabtu, 17 September 2016

RESEPI KEK SPARTA TUILE A.K.A KEK BADAM TUILE

Share & LIKES



Majalah SAJI : KEK SPARTA TUILE  @ kek badam tuile

Resepi Kek Popular Chef Obie 
Kek Sparta Tuile a.k.a kek badam tuile


Bahan Krim ;

240 gm  Mentega / Marjerin
80gm  Gula
40 gm Gula kastor
100 gm Serbuk Badam
200 gm Badam Madu
Tuile sebagai hiasan

Bahan Kek :
1 3/4 cawan Tepung Kek
1/2 cawan Serbuk Koko Van Houten
1/2 cawan gula castor
1 cawan @ 250 ml  Air
½ cawan @ 125 ml Minyak Masak
½ cawan Badam Cincang


Cara Membuat :

1.Masukkan air dan minyak ke dalam tepung ,koko,gila castor dan badam cincang, kacau sebati.Masukkan adunan ke dalam bekas@loyang pembakar 7 inci bakar selama 35-40 minitSiap sejukkan dahulu.

2.Pukul Mentega bersama gula perang dan gula kastor sehingga kembang, masukkan serbuk badam,pukul sebentar.

3.Paipkan atas kek coklat moist badam mengikut kreativiti.Anda juga boleh jadikan kek berlapis .Hiaskan dengan Badam Madu Sejukkan.
Follow my ig : chef_obie_official

website: chefgunawanmalaysia.blogspot.com






Terima Kasih

Komen
0 Komen

Tiada ulasan:

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign