Obielicious

BENGKEL MASAKAN PERNIAGAAN POPULAR MASAKINI 3 "S" BERSAMA CHEF OBIE MASAKAN PANAS SIZZLING ( 30 SEPTEMBER 2017 - Sabtu ) - Whatsapp 0172260719 / 016 9166010 ( HOT ! ) KELAS MASAKAN DAN BAKING PERSENDIRIAN + TESTIMONI PELAJAR ( HOT !)

FILE KIT + CD ROM PELBAGAI PERNIAGAAN BERASASKAN MAKANAN serta TESTIMONI PELANGGAN .

( hot ! ) 24 EBOOK MASAKAN , KEK ,PASTRI DAN BAKERI CHEF OBIE UNTUK MALAYSIA , SINGAPURA , NEGARA BRUNEI DARUSSALAM & INDONESIA SILA WHATSAPP SEGERA 0172260719 FREE 3 EBOOK ( Harga dlm Ringgit Malaysia )
( hot ! ) PENULIS JEMPUTAN MAJALAH MASAKAN TEMPATAN & PHOTOSHOOT UNTUK MAJALAH & MEDIA MASSA / ELETRONIK

Tempahan Katering Untuk Pelbagai Majlis / Pejabat & sebagainya - SKY CHEF & KHUZRASA Katering Kuala Lumpur Hubungi Segera chef obie 017 2260719 , Puan Khurzaidah 019 6460409 Call @ whatsapp

bE mY Heartbeat..!

Khamis, 6 Oktober 2016

Resepi Ganache'


Share & LIKES
(smallplate cooking group)
GANACHE' by Chef Obie

Cara membuat ganache' oleh chef professional

Bahan

280 / 300gm coklat susu atau coklat hitam ( kouverture ) potong kecil
200gm UHT whipping cream 
1 sudu besar Madu Asli

Cara Penyediaan :


1-Tuangan whipping cream dalam mangkuk steel , kemudian -Gunakan teknik Double Boiled @ Bain Marie ( Didihkan air dalam pot , kemudian mangkuk diatas pot ) Panaskan whipping cream menggunakan cara ini, pastikan jangan sampai mendidih.Sekadar panas sahaja.Kemudian matikan api.

2- Masukkan coklat dalam mangkuk steel - dimana whipping cream telah dipanaskan dan kacau perlahan hingga sebati.

3-Akhir sekali Masukkan pula Madu dan sebatikan.Madu digunakan bertujuan untuk mendapatkan ganache' yang berkilat dan cantik.

Selamat mencuba.. kepada anda yang telah menghubungi chef obie bertanyakan resepi coklat ganche' bolehlah menggunakan resepi yang telah chef obie kongsikan ni...

Follow my ig : chef_obie_official
whatsapp 0172260719

Terima Kasih

Komen
0 Komen

Tiada ulasan:

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign