CHEF OBIE & MGJ CONSULTANCY

CHEF OBIE & TEAM MGJ CONSULTANCY AKTIF MENGADAKAN KELAS / KURSUS MASAKAN PERNIAGAAAN DAN KOMERSIL POPULAR BERTESTIMONI SEJAK 2012 HINGGA KINI.
DI AMPANG , SELANGOR DAN DI BANGSAR KUALA LUMPUR.

MENJADI PILIHAN WARGA TEMPATAN , WARGA ANTARABANGSA DAN JABATAN KERAJAAN

MENJADI JURUCAKAP PELBAGAI PRODUK , PERUNDING F&B , PERUNDING MAKANAN , FOODSTYLIST , PENULIS JEMPUTAN / PHOTOSHOOT UNTUK MEDIA MASSA DAN ELETRONIK ,PERUNDING PENJUALAN HOTEL DAN RESORT JUGA PERUNDING HARTANAH DI MALAYSIA

HUBUNGI

017 2260719 CHEF OBIE

016 9166010 P.A NESA

013 7326939 FAD KADEEN .

Follow Instagram @chef_obie_official & @mgj_consultancy

obieber

Khamis, 9 Ogos 2018

Di Tapak Urban Street Dining Food Truck Jalan Ampang


Selamat Malam..selamat berpagi-pagian hari...

Mensyukuri nikmat..
#alhamdulillah

Bile Ade orang yg ambik pic #chefobie dlm ketidaksedaran..akibat leka sucking ops..drinking syok air dari ..food truck yang bertemakan Hidangan Vietnam tadi..,kalau nak tahu lokasi makan malam chef obie tadi di Tapak Urban Street Dining Food Truck di Jalan Ampang bersebelahan  Hotel Corus ( kalau siangnya tapak ini adalah tempat parking kereta ) Di sini lebih 20 buah food truck setiap malam dengan pelbagai tema dan menu-menu makan yang menarik dan sedap-sedap untuk dicuba.
Walaupun industri Food Truck ini ada musim ( season ) , tapi dengan penerimaan masyarakat tempatan dan luar ( ada macam-macam bangsa juga kelihatan enjoy menikmati hidangan food truck disini - ada warga amerika , eropah , arab dan jepun )Ia masih hidup dan diterima ramai...walau ada yang menjangkakan industri ini hanya bertahan 2-3 tahun sahaja.

Selain suasana yang sungguh santai , juga ada hidangan halwa telinga daripada buskers jemputan yg memnag berbakat, menyanyikan pelbagai jenis lagu dan bahasa...i like ! korang kalau makan sini tak complete kalau tak mendengar dan memberi sumbangan seikhlas yg boleh kepada buskers ini.Die orang akan lebih semangat menyanyi ikut pilihan lagu korang sendiri...memang layan dan sempoi!

Pandangan chef obie dah hampir 3 minggu , disebabkan urusan kerja pulang lewat terpaksa singgah disini sebab nak cepat dan nak merasa hidangan yang pelbagai...tiap hari boleh tukar selera ,
Jelas ketara kite Perlu beri sokongan kpd peniaga-peniaga ini...Tak kire lah berniaga Jenis food apa sekalipun..selagi ia memberi impak yg positif Dlm industri ini Dan mampu menjana pendapat & memeriahkan lagi dunia food industry Kat #malaysia ni..

Sebelum chef nak stop menaip untuk pagi ni... nak tinggal pesan lah,
Jika korang merupakan wakil boss korang yang berminat sangat nak membeli dan memiliki hotel sendiri. Jangan segan direct call chef obie...

Sebut aje korang nak hotel berapa star mahupun yang hotel budget...semua ada, chef sebagai wakil owner dan ada hotel yg chef obie sebagai mandate eksklusif ( hanya chef obie sahaja yg boleh menjual hotel tersebut ) InshaAllah chef obie akan memenuhi permintaan anda, yang pasti perlu ikut law jual beli yea.
Be profesional...walaupun sempoi!

Hubungi 

chef obie +60172260719
Hotel & Resort Consultant



Terima Kasih

Komen
0 Komen

Tiada ulasan:

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign