CHEF OBIE & MGJ CONSULTANCY

CHEF OBIE & TEAM MGJ CONSULTANCY AKTIF MENGADAKAN KELAS / KURSUS MASAKAN PERNIAGAAAN DAN KOMERSIL POPULAR BERTESTIMONI SEJAK 2012 HINGGA KINI.
DI AMPANG , SELANGOR DAN DI BANGSAR KUALA LUMPUR.

MENJADI PILIHAN WARGA TEMPATAN , WARGA ANTARABANGSA DAN JABATAN KERAJAAN

MENJADI JURUCAKAP PELBAGAI PRODUK , PERUNDING F&B , PERUNDING MAKANAN , FOODSTYLIST , PENULIS JEMPUTAN / PHOTOSHOOT UNTUK MEDIA MASSA DAN ELETRONIK ,PERUNDING PENJUALAN HOTEL DAN RESORT JUGA PERUNDING HARTANAH DI MALAYSIA

HUBUNGI MGJ CONSULTANCY

017 2260719

017 2260719

017 2260719

email : mgjconsultancyfile@gmail.com & gunawan.jamil@gmail.com

obieber

Selasa, 21 September 2021

Al Fatihah Di Baca Untuk Diri Sendiri

 Al Fatihah Di Baca Untuk Diri Sendiri

Pasti kite selalu terlepas pandang & barang kali juga tidak memikirkannya langsung ,

Chef Obie bukan ustaz , tapi berkongsikan ilmu yang ada walau mungkin comel aje sumbangannya. Ustaz ustazah zaman chef menuntut ilmu di sekolah agama kerajaaan negeri johor , As Syakirin Masai ..teringatlah ilmu-ilmu bermanfaat apasalahnya dikongsikan bersama korang yang hadir dalam posting chef kali ni..

Al Fatihah dibaca untuk diri sendiri ?

Maklumlah Biasa kite dengar Al Fatihah dibaca untuk mereka yang telah meninggal dunia , Ingat badan kita terutama part rohani kita , iaitu roh kita juga perlukan kekuatan, perlukan tenaga seperti makanan selain bacaan zikir-zikir , Al Fatihah perlu di bacakan untuk diri sendiri terutama bangun dari tidur , tapi chef mungkin terbiasa dengan rutin baca Al fatihah untuk diri sendiri tak mengira waktu , asal ada kelapangan baca aje..Semoga Allah memberkati hidup kite setiap hari. Tu ajelah chef nak kongsikan...semoga menjadi asbab kebaikan dan perkenalan korang dengan chef obie ...heeeee yang noty2 ni..

Sekali gambar dari album lama sekolah dibuka..mana taknye gigih mencari pic bersama kawan baik ketika #form6 .. Ustaz Kamarul Zaman ...baru dapat contact kembali...jumpe pic yg agak sopan & malu-malu , frust sebab chef tak ade pic zaman sekolah agama kerajaan negeri johor - Assyakirin Masai maklumlah zaman tu kamera kalau yg ade tu kire  have have la , kite beshe beshe aje.

Ok lah Chef kongsikan pic yang hanya memori malam semalam kirenye secubit enjoy melayan daddy #abangjamil dengan #supketam #crabsoup #asiancrabsoup . Di kongsi dlm media sosial pagi hari sementara menunggu sbh.

🤧😅Damai sungguh suasana pepagi..agaknye lebih nikmat jika suasana di kg pasti Dingin..aje , yg jelas ayam belum bangun pagi #chefobie dah gosok gigi gitchew 😅 poyos lebih..
KURSUS UNTUK PESARA DAN BAKAL PESARA ( terbuka - swasta, glc, gomen, corp. dan berkaitan juga aktif sejak 4 tahun yg lepas , Selepas Penerimaan terhadap Kelas Masakan Perniagaan pd 2012 )

Terima Kasih

Komen
0 Komen

Tiada ulasan:

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign