Obielicious

BENGKEL MASAKAN PERNIAGAAN POPULAR MASAKINI 3 "S" BERSAMA CHEF OBIE MASAKAN PANAS SIZZLING ( 30 SEPTEMBER 2017 - Sabtu ) - Whatsapp 0172260719 / 016 9166010 ( HOT ! ) KELAS MASAKAN DAN BAKING PERSENDIRIAN + TESTIMONI PELAJAR ( HOT !)

FILE KIT + CD ROM PELBAGAI PERNIAGAAN BERASASKAN MAKANAN serta TESTIMONI PELANGGAN .

( hot ! ) 24 EBOOK MASAKAN , KEK ,PASTRI DAN BAKERI CHEF OBIE UNTUK MALAYSIA , SINGAPURA , NEGARA BRUNEI DARUSSALAM & INDONESIA SILA WHATSAPP SEGERA 0172260719 FREE 3 EBOOK ( Harga dlm Ringgit Malaysia )
( hot ! ) PENULIS JEMPUTAN MAJALAH MASAKAN TEMPATAN & PHOTOSHOOT UNTUK MAJALAH & MEDIA MASSA / ELETRONIK

Tempahan Katering Untuk Pelbagai Majlis / Pejabat & sebagainya - SKY CHEF & KHUZRASA Katering Kuala Lumpur Hubungi Segera chef obie 017 2260719 , Puan Khurzaidah 019 6460409 Call @ whatsapp

bE mY Heartbeat..!

Khamis, 22 Mei 2014

Buat Sendiri Roti burger dan beli tepung kek hairan sekotak RM19.00 hubungi 019 2912915 / WhatssApp

Oppss... kalau tak dapat burger dalam seminggu rase pelik r..
heee...apa pun perlu kurangkan junk food! chef obie bukan nak sharing burger tapi juz nak sharing..
resepi dan cara - cara nak buat roti burger..yang mudah...
kite ni makan burger tau..tapi nak buat daging burger atau roti burger belum tentu tau..
tu la yang buat chef obie sharingkan dulu resepi roti burger..


Resepi Roti Burger Dan Hot Dog





TEPUNG GANDUM 800 GM / GULA 40 GM / GARAM 10 GM / YEAST 18GM / SUSU TEPUNG 50GM / FORMAT / Bread Improver 10GM / BUTTER/MENTEGA 100GM / H20/AIR 450ML

Cara Membuat :-

Adun Tepung, garam,gula , yeast, susu tepung dan format , masukkan air uli sehingga menjadi doh. Tambah Butter / mentega –uli doh sehingga lembut . Biar ia naik selama 45 minit @ berganda saiznya. Bahagikan doh menjadi 80gm untuk Roti Burger, manakala untuk soft roll 40gm. Bentukkan bebola dan griskan dulang pembakar. Biar ia naik selama 15 minit.Kemudian ratakan sedikit biarkan ia menaik .Sapukan dengan air/susu dan taburkan sedikit bijan/sesame ke permukaan.

Bakar pada suhu 190’ c selama 12-15 minit

Resepi yang diberi boleh digunakan untuk berniaga,untuk keluarga , keramaian dan sebagainya.

chef dah kongsikan resepi untuk buat roti burger...okaylah.. tu kan, 
skang chef nak kongsi info mengenai tepung kek segera "tepung Hairan " yang serbaguna dan boleh menghasilkan lebih daripada 60 resepi.. dengan hanya guna tepung hairan ni aje..
chef nak beritahu harga sekotak tepung hairan hanya RM19.00 sahaja

diulang sekali lagi RM19.00 sahaja...


kalau nak beli pukal hanya RM65.00 
1 kotak RM19.00 
setiap dalam kotak anda akan menerima 1 paket tepung hairan
dan 1 paket topping coklat!

Dapatkan bekalan tepung hairan anda sekarang!
bulan untuk anda menambah pendapatan dah tiba...
cepat..cepat order..

Puan Azu & staff dengan ramah tamahnya akan
menyambut panggilan hp daripada anda...
yang pasti layanan yang baik untuk semua pelanggan Tepung Hairan!

Hubungi segera : Puan Azu
019 2912915 / WhatssApp

Antara Testimoni pelanggan





cuba dulu tepung hairan ...hasilnya baru anda tahu & boleh komen nanti!
chef obie confirm la.. pengguna tepung hairan & pengolah tepung hairan menjadi pelbagai resepi lain 
yang menarik untuk anda !

Hubungi segera : Puan Azu

019 2912915 / WhatssApp


Kepada anda warga kl, selangor dan area putrajaya & dengkil Jom datang beramai-ramai ke Sureheboh / festival Belia Putrajaya bermula 23/05 Jumaat, Sabtu 24/05 dan Ahad 25/05

Kepada anda yang ingin mencuba keenakan kek yang dihasilkan oleh TEPUNG HAIRAN
sila jumpa kami di Festival Belia Putrajaya !

Contact - Sist Sabariah ( Dough Republic )
H/P : 012 312 6979

Sepanjang Hari Belia dengan setiap pembelian TEPUNG HAIRAN anda akan diberi PERCUMA
CUPCAKE & MUFFIN yang sedap !

Cepat datang ke booth kami- kalau nak senang mencari booth kami-
boleh direct call atau msg ke 012 312 6979


Cupcakes PERCUMA menanti anda, Datang ke Booth TEPUNG HAIRAN sekarang!

Hubungi Sist Sabariah 012 312 6979



Jumpa kami di Festival - Hari Belia Putrajaya 2014
23/ 24 /- 25 / 05/2014


Jom ramai-ramai datang memeriahkan lagi hari belia bersama kami TEPUNG HAIRAN !

Contact - Sist Sabariah ( Dough Republic )
H/P : 012 312 6979

Sepanjang Hari Belia dengan setiap pembelian TEPUNG HAIRAN anda akan diberi PERCUMA
CUPCAKE & MUFFIN yang sedap !

Cepat datang ke booth kami- kalau nak senang mencari booth kami-
boleh direct call atau msg ke 012 312 6979


Harga Tepung Hairan

1 Kotak RM19.00 sahaja! 















Terima Kasih

Komen
2 Komen

2 ulasan:

cheq da berkata...

Chef copy resepi roti tu yea..

chefgunawanjamil Obie berkata...

dipersilakan copy.. dengan sempurna
tq cheq da

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign