Obielicious

BENGKEL MASAKAN PERNIAGAAN POPULAR MASAKINI 3 "S" BERSAMA CHEF OBIE MASAKAN PANAS SIZZLING ( 30 SEPTEMBER 2017 - Sabtu ) - Whatsapp 0172260719 / 016 9166010 ( HOT ! ) KELAS MASAKAN DAN BAKING PERSENDIRIAN + TESTIMONI PELAJAR ( HOT !)

FILE KIT + CD ROM PELBAGAI PERNIAGAAN BERASASKAN MAKANAN serta TESTIMONI PELANGGAN .

( hot ! ) 24 EBOOK MASAKAN , KEK ,PASTRI DAN BAKERI CHEF OBIE UNTUK MALAYSIA , SINGAPURA , NEGARA BRUNEI DARUSSALAM & INDONESIA SILA WHATSAPP SEGERA 0172260719 FREE 3 EBOOK ( Harga dlm Ringgit Malaysia )
( hot ! ) PENULIS JEMPUTAN MAJALAH MASAKAN TEMPATAN & PHOTOSHOOT UNTUK MAJALAH & MEDIA MASSA / ELETRONIK

Tempahan Katering Untuk Pelbagai Majlis / Pejabat & sebagainya - SKY CHEF & KHUZRASA Katering Kuala Lumpur Hubungi Segera chef obie 017 2260719 , Puan Khurzaidah 019 6460409 Call @ whatsapp

bE mY Heartbeat..!

Isnin, 5 Mei 2014

Nasi Hangit Jangan Risau!






Hilangkan Bau Hangit Nasi


Assalammualaikum wbt,
Hari isnin muncul lagi ...senyum lah cket..
tak kire hari ape pun..kite perlu syukur...
layan aje.. walau kerja menimbun sedang menunggu.. oaky lah pagi ni
bie sekadar sharing petua aje, bie pun nak bekejar kat luar ade urusan
kerja juge...selamat melayan..



Korang jika mengalami situasi ini, biasenye yang menanak nasi menggunakan dapur manual,biase berlaku kepada yang tidak biase atau tidak pandai mengendalikan aakan berpotensi tinggi untuk hangit nasinye.





Jangan Panik apabila nasi sudah meninggalkan bau hangit, Ambil 3 batang cili kering yang sudah dibersihkan, letakkan dalam periuk Kemudian tutupkan penutup periuk nasi biarkan seketika, Insyaallah baunya akan hilang





Kalau takde cili kering , boleh gunakan cili merah segar atau potongan wedges sebiji buah tomato juga dapat membantu mengurangkan bau hangit. 


Kepada anda yang planning ingin buat bizz kuih raya dan ingin mendapatkan resepi-resepi kuih raya popular 2014 boleh dapatkan ebook kuih raya popular 2014 chef obie sekarang


Cara Pembelian Resepi Kuih Raya : 

Tajuk ebook : Resepi Kuih Raya Popular 2014
Harga : RM10
Penulis : Chef Obie
Jenis : Buku Masakan / Cooking Book
Bahasa : Bahasa Melayu
Pembelian/ pembayaran : oneline-
Maybank2u.com atau Bank In ke Akaun MBB
151409098193
atas nama Muhamad Gunawan Jamil
Bukti pembayaran sila SMS:  resepi kuih raya ,jumlah,masa , tarikh dan email kemudian sila hantar ke 017 2260719
Penghantaran : 24 jam - 48 jam selepas bukti pembayaran diterima .


sambil tu kite layan jap clip video dari radiohead-creep




Terima Kasih

Komen
2 Komen

2 ulasan:

cheq da berkata...

Chef takat xpernah hangit lg..hihihi sbb guna rice cooker..kalu manual haram cheq da xpandai..bgus tul petua ni..

chefgunawanjamil Obie berkata...

Terima kasih lah cheq da,
waaa...congrats x pernah hangit :)
sekadar petua aje ...harap dapatlah membantu yea

peace

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign