CHEF OBIE & MGJ CONSULTANCY

CHEF OBIE & TEAM MGJ CONSULTANCY AKTIF MENGADAKAN KELAS / KURSUS MASAKAN PERNIAGAAAN DAN KOMERSIL POPULAR BERTESTIMONI SEJAK 2012 HINGGA KINI.
DI AMPANG , SELANGOR DAN DI BANGSAR KUALA LUMPUR.

MENJADI PILIHAN WARGA TEMPATAN , WARGA ANTARABANGSA DAN JABATAN KERAJAAN

MENJADI JURUCAKAP PELBAGAI PRODUK , PERUNDING F&B , PERUNDING MAKANAN , FOODSTYLIST , PENULIS JEMPUTAN / PHOTOSHOOT UNTUK MEDIA MASSA DAN ELETRONIK ,PERUNDING PENJUALAN HOTEL DAN RESORT JUGA PERUNDING HARTANAH DI MALAYSIA

HUBUNGI MGJ CONSULTANCY

017 2260719

017 2260719

017 2260719

email : mgjconsultancyfile@gmail.com & gunawan.jamil@gmail.com

obieber

Rabu, 16 Julai 2014

Majalah SAJI : Resepi Ayam Masak Kuzi Popular Chef Obie


Resepi Ayam Masak  Kuzi

Bahan

1 ekor                            Ayam ( potong 12 )
1 inci                    Halia
8 biji                    Bawang merah
3 biji                    Bawang besar
2 ulas                             Bawang putih
5 batang               Cili Merah ( jika tiada cili merah boleh diganti dengan cili kering )
5 sudu besar                  Rempah kari daging
1 sudu besar                  Serbuk kunyit
1 sudu kecil          Belacan
½ cawan              Kismis Hitam
½ cawan              Bawang goreng
1 ½ cawan           Santan / krim
2 biji                    Cili Hijau ( dibelah tengah )
1biji                     Buah tomato
Segenggam          Daun Pudina
3 helai                           Daun Pandan ( diikat )
2 batang               serai ( dititik )
1 biji                    perahan limau nipis
150-200gm           Mentega / marjerin / minyak masak
Gula, garam secukup rasa.

Cara membuat

1.     Panaskan minyak / mentega / marjerin masukkan bahan yang dikisar- iaitu halia,bawang merah,bawang besar,bawang putih, belacan  dan cili merah juga masukkan serai dan daun pandan pastikan sehingga wangi.

2.     Kemudian masukkan rempah kari dan serbuk kunyit kacau sehingga  hampir garing, masukkan ayam dan kacau rata.Kecilkan api biar ia mereneh sebentar.

3.     Apabila agak kering masakan ayam, masukkan santan atau krim , buah tomato, kismis ,bawang goreng,masak sehingga ayam empuk,kemudian masukkan pula cili hijau dan daun pudina masak lagi 5 minit, masukkan sedikit garam  dan gula secukup rasa.Akhir sekali perahan limau nipis.Siap dihidang sesuai untuk dimakan dengan nasi putih, nasi miyak ,buryani dan sebagainya.

4.     Jika anda suka masakan kuzi ini lebih berkuah , boleh tambahakan 1 cawan air ketika mereneh.Selamat mencuba.

Tips chef- rempah bukhari , buryani, kurma  boleh digunakan dengan menggantikan rempah kari daging .

As Salam , Anda Yang Budiman -dengan pembelian salah satu ebook chef obie seperti :

1. ebook Kuih Raya Popular 2014 (hottest!)
2.ebook Kuih Tat Popular(hot!)
3.ebook Biskut Mazola Popular(hot!)
4.ebook Masakan Bazaar Ramadhan(hot!)
5.ebook Berbuka Dan Bersahur(hot!)
6.ebook Ayam Golek Popular(hot!) 


    


Melayakkan anda untuk mendapat 4 ebook PERCUMA seperti

 

Sila Tempah sekarang !  Hanya RM10.00 sahaja



Cara Pembelian ebook : 

Maybank2u.com atau Bank In RM10.00
ke Akaun MBB  Muhamad Gunawan Jamil
151409098193

Bukti pembayaran sila SMS: nama  ebook  ,RM10,masa , tarikh dan email kemudian sila hantar ke 017 2260719
Penghantaran : 24 jam - 48 jam selepas bukti pembayaran diterima .



P/S : sekiranya anda ingin membeli ke semua ebook chef obie
sila buat pembayaran RM60 ke akaun chef obie,Sila SMS : semua ebook,RM60,Masa, Tarikh dan email anda kemudian msg ke 017 2260719

jika anda ingin membeli 3 ebook daripada 6 ebook diatas sila buat pembayaran RM30 ke akaun chef obie- SMS : 3 nama ebook pilihan anda, RM30, Masa, tarikh dan email anda kemudian msg ke 017 2260719


PERHATIAN : Promosi ebook chef obie ini akan berakhir pada 29 Ramadhan 1435 / 26 Julai 2014 Hari Sabtu *** Sila Dapatkan Segera Untuk Mengelakkan sebarang kesulitan.Terima Kasih




Terima Kasih

Komen
0 Komen

Tiada ulasan:

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign