CHEF OBIE & MGJ CONSULTANCY

CHEF OBIE & TEAM MGJ CONSULTANCY AKTIF MENGADAKAN KELAS / KURSUS MASAKAN PERNIAGAAAN DAN KOMERSIL POPULAR BERTESTIMONI SEJAK 2012 HINGGA KINI.
DI AMPANG , SELANGOR DAN DI BANGSAR KUALA LUMPUR.

MENJADI PILIHAN WARGA TEMPATAN , WARGA ANTARABANGSA DAN JABATAN KERAJAAN

MENJADI JURUCAKAP PELBAGAI PRODUK , PERUNDING F&B , PERUNDING MAKANAN , FOODSTYLIST , PENULIS JEMPUTAN / PHOTOSHOOT UNTUK MEDIA MASSA DAN ELETRONIK ,PERUNDING PENJUALAN HOTEL DAN RESORT JUGA PERUNDING HARTANAH DI MALAYSIA

HUBUNGI MGJ CONSULTANCY

017 2260719

017 2260719

017 2260719

email : mgjconsultancyfile@gmail.com & gunawan.jamil@gmail.com

obieber

Selasa, 3 Mac 2015

Resepi Masakan : Resepi Kerabu Taugeh Telur Asin

Resepi Kerabu Taugeh Telur Asin


Bahan

1 biji Telur asin direbus dan dibuang kulit( potong 8 )
400gm Taugeh
100 gm kerang direbus
1 batang cili merah buang biji ( di hiris halus @ cincang )
Daun Bawang secukupnya ( dihiris )
3 sudu besar Sambal Tumis
1sudu besar Kerisik
Gula & Garam secukup rasa
3 sudu besar Perahan Limau kasturi @ limau nipis

Cara Membuat

1.Satukan ke semua bahan dalam mangkuk, kacau sehingga semua bahan sekata.Siap untuk dihidang

Resepi ini telah dikongsikan dalam Majalah SAJI keluaran Febuari 2015

dan kepada yang melawat blog chef hari ini , anda bertuah kerana dijemput join contest sebab chef obie nak beri hadiah menarik daripada pelbagai penaja, dan istimewa untuk anda- sila klik link dibawah


chef obie sharing video dari akim & Majistret.. lagu mewangi versi akustik



Selamanya
Hati ini akan selalu memujamu
Mencintaimu
Seumur hidupku hanyalah padamu

Waktu
Dengarkanlah
Selalu dekatkan ku dengannya

Indah
Ku menutup mata
Satukanlah hati

Jadikan malamku lebih indah
Jadikan siangku lebih terang
Biarkan bungaku mewangi
Selamanya

Selamanya
Hati ini akan selalu memujamu
Mencintaimu
Seumur hidupku hanyalah padamu

Waktu
Dengarkanlah
Selalu dekatkan ku dengannya

Indah
Ku menutup mata
Satukanlah hati

Jadikan malamku lebih indah
Jadikan siangku lebih terang
Biarkan bungaku mewangi
Selamanya

Jadikan malamku lebih indah
Jadikan siangku lebih terang
Biarkan bungaku mewangi
Selamanya

Jadikan malamku lebih indah
Jadikan siangku lebih terang
Biarkan bungaku mewangi
Selamanya



Terima Kasih

Komen
2 Komen

2 ulasan:

Pelangi Biru berkata...

Assalamualaikum, Tumpang Tanya susah x klau nak mohon ALAM dlm bidang catering /chef??

Chef Obie berkata...

Waalaikumussalam wbt,

terima kasih bertanya...ooo..
soal susah utk mohon belajar diALAM jika sekarang chef tidak dapat menjawab.
walaubagaimanapun..
pada tahun chef belajar diAlam pd thn 2000 ..
agak kompetetif dgn jumlah yg memohon melebihi 17K
tetapi pengambilan terhad hanya 30 pelajar sahaja ,proses saringan dijalankan 3x untuk memilih pelajar yang layak.

jika berminat boleh pergi ke link ini

InshaAllah, chef doakan anda atau sesiapa yang ingin belajar diAlam dipermudahkan

http://chefgunawanmalaysia.blogspot.com/2015/02/akademi-laut-malaysia-alam-courses.html

atau hubungi

Mrs Syahirah Abdullah
Tel: +606-38823314
E-mail: nursyahirah_abdullah@alam.edu.my
Miss Aida Nazira
Tel: +606-3882317
E-mail: aidanazira@alam.edu.my

Selamat Maju Jaya & good Luck !

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign