Resepi Tat Hollandise
Bahan
doh kulit
300gm
Tepung gandum
80gm
Mentega
60gm
Gula
Eseen
Vanilla
Bahan
Inti-
1
tin Desicated Coconut
6
biji Telur Kuning
100gm
Gula
1
sudu besar tepung Jagung
100gm
Serbuk Badam
Cara
buat
1.Pukul
mentega dan gula sehingga sebati jangan sampai kembang, sekadar mesra
sahaja, masukkan tepung dan uli sehingga menjadi doh, bungkus dengan
plastic fillm dan simpan dalam peti sejuk.selama 2 jam.Kemudian canai
nipis ½ sm cutter dan letak dalam casting tat, bakar pada suhu 180’c
selama 10 minit sahaja.
2.inti-
Pukul telur kuning dan gula sehingga kembang , masukkan tepung gandum
dan tepung jagung yang telah ditapis bersama, masukkan desiccated
coconut dan serbuk badam kacau sebati. Gunakan nose dan bag piping,
paipkan ditengah kulit tat yang telah dibakar tadi.Kemudian bakar
kembali tat pada suhu 180’c selama 15 minit.
Resepi ini telah dikongsikan dalam Majalah SAJI keluaran Mac 2015
chef obie sharingkan video dari Najwa Latif - I love You
dan kepada yang melawat blog chef hari ini , anda bertuah kerana dijemput join contest sebab chef obie nak beri hadiah menarik daripada pelbagai penaja, dan istimewa untuk anda- sila klik link dibawah
chef obie sharingkan video dari Najwa Latif - I love You
Lirik Lagu I Love You – Najwa Latif
Mungkin kita pernah rasa tentang cinta,
Yang takdirnya bukan untuk kita,
Mungkin ini adalah cara meluah cinta,
Tanpa berkata atau berpandang mata,
I’m sorry but i love you,
I’m sorry if i miss you,
Even if i can’t have you ,
You know i’ll always be there for you,
Mungkin aku mencintaimu walaupun engkau tak pernah tahu,
Mungkin aku mencintaimu tanpa lelah atau pun jemu,
Mungkin kita tak bersama di takdirkan,
Tak mengapa asal kau bahagia,
Biar aku mencintaimu biar tiada siapa yang tahu,
Biar aku mencintaimu dalam diam ataupun bisu,
I’m sorry but i love you,
I’m sorry if imiss you,
Even if i can’t have you,
You know i’ll always be there for you.
I’m sorry but i love you..
Lirik Lagu I Love You –Najwa Latif