CHEF OBIE & MGJ CONSULTANCY

CHEF OBIE & TEAM MGJ CONSULTANCY AKTIF MENGADAKAN KELAS / KURSUS MASAKAN PERNIAGAAAN DAN KOMERSIL POPULAR BERTESTIMONI SEJAK 2012 HINGGA KINI.
DI AMPANG , SELANGOR DAN DI BANGSAR KUALA LUMPUR.

MENJADI PILIHAN WARGA TEMPATAN , WARGA ANTARABANGSA DAN JABATAN KERAJAAN

MENJADI JURUCAKAP PELBAGAI PRODUK , PERUNDING F&B , PERUNDING MAKANAN , FOODSTYLIST , PENULIS JEMPUTAN / PHOTOSHOOT UNTUK MEDIA MASSA DAN ELETRONIK ,PERUNDING PENJUALAN HOTEL DAN RESORT JUGA PERUNDING HARTANAH DI MALAYSIA

HUBUNGI MGJ CONSULTANCY

017 2260719

017 2260719

017 2260719

email : mgjconsultancyfile@gmail.com & gunawan.jamil@gmail.com

obieber

Isnin, 27 Julai 2015

Info Dapur Profesional : Tugas Chef Eksekutif



Sekadar berkongsi sedikit info 

Mengenai tugas seorang Chef Eksekutif... info ni antara tugas asas sahaja..ada banyak lagi tugasan & tanggungjawab yg lain

Seorang Chef Eksekutif Mempunyai Pelbagai Jenis Tugas Dan Tanggungjawab Dalam Dapur. Yang Paling Penting… 
Seorang chef eksekutif mempunyai pelbagai jenis tugas dan tanggungjawab dalam dapur. Yang paling penting ini adalah untuk memastikan bahawa hidangan masakan kualiti disampaikan kepada jadual dan melihat bahawa apa-apa masalah yang timbul akan diperbetulkan. Oleh itu, chef eksekutif adalah bertanggungjawab untuk meluluskan semua barangan makanan yang disediakan yang meninggalkan dapur beliau. Apabila restoran tidak diduduki dengan aktif yang melayan pelanggan, seperti di antara waktu makan, tukang masak eksekutif dijangka untuk mengubah suai dan membuat menu baru seperti yang diperlukan supaya mereka kekal berkesan bagi maksud untuk restoran atau pertubuhan lain. Chef eksekutif juga boleh dipanggil untuk menggunakan masa ini untuk membuat pelbagai hidangan baru untuk beliau atau dapur beliau. Di samping itu, chef kepala juga melakukan banyak tugas pentadbiran, termasuk pesanan bekalan dan melaporkan kepada ketua pertubuhan.




English

1. An executive chef has a range of duties and responsibilities in a kitchen. Most important is to ensure that quality cuisine served on the table and see that any problems that arise will be corrected. Therefore, the executive chef is responsible for approving all food items provided that leaves his kitchen. When the restaurant is not occupied with active that treats customers, such as between meals, the Executive Chef is expected to modify and create a new menu as needed so that they remain effective for the purpose for restaurants or other establishments. Executive Chef can also be called upon to use the moment to make a variety of new dishes for him or her kitchen. In addition, the head chef also do many administrative tasks, including ordering supplies and report to the head of the organizations.


Terima Kasih

Komen
0 Komen

Tiada ulasan:

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign