Obielicious

BENGKEL MASAKAN PERNIAGAAN POPULAR MASAKINI 3 "S" BERSAMA CHEF OBIE MASAKAN PANAS SIZZLING ( 30 SEPTEMBER 2017 - Sabtu ) - Whatsapp 0172260719 / 016 9166010 ( HOT ! ) KELAS MASAKAN DAN BAKING PERSENDIRIAN + TESTIMONI PELAJAR ( HOT !)

FILE KIT + CD ROM PELBAGAI PERNIAGAAN BERASASKAN MAKANAN serta TESTIMONI PELANGGAN .

( hot ! ) 24 EBOOK MASAKAN , KEK ,PASTRI DAN BAKERI CHEF OBIE UNTUK MALAYSIA , SINGAPURA , NEGARA BRUNEI DARUSSALAM & INDONESIA SILA WHATSAPP SEGERA 0172260719 FREE 3 EBOOK ( Harga dlm Ringgit Malaysia )
( hot ! ) PENULIS JEMPUTAN MAJALAH MASAKAN TEMPATAN & PHOTOSHOOT UNTUK MAJALAH & MEDIA MASSA / ELETRONIK

Tempahan Katering Untuk Pelbagai Majlis / Pejabat & sebagainya - SKY CHEF & KHUZRASA Katering Kuala Lumpur Hubungi Segera chef obie 017 2260719 , Puan Khurzaidah 019 6460409 Call @ whatsapp

bE mY Heartbeat..!

Jumaat, 31 Julai 2015

Resepi Kek Lumut Sarawak


Resepi Kek Lumut Sarawak 
Bahan-bahan : ( loyang 7 ” x 7 “)
3/4 cawan tepung gandum – diayak,suku cawan tepung suji

1/2 cawan nestum ,1/2 cawan horlicks

3/4 cawan gula kastor

250 g mentega
4 biji telur A @ B
pewarna hijau secukupnya
5 sudu besar seri kaya ( kaya roti )
1/4 cawan susu pekat manis
1 sk esen vanilla

ebook masakan PERCUMA


Cara Membuat :
1.Sediakan pengukus. Didihkan air. Griskan Loyang dgn mentega dan taburkan dgn sedikit tepung.
2.Pukul mentega bersama gula halus hingga kembang dan berkrim. Gunakan kelajuan maksima.
3.Masukkan telur sebiji dan pukul hingga sebati (guna kelajuan sederhana). Kemudian, masukkan lagi sebiji telur dan pukul lagi. Ulangi proses ini sehingga habis.
4.Masukkan susu dan serikaya. Ratakan.
5.Masukkan tepung sedikit demi sedikit diselangselikan dgn horlicks juga nestum gaulkan sebati.
6.Masukkan pewarna hijau dan esen vanilla. Sebatikan.
7.Tuangkan adunan ke dalam Loyang dan tutupkan dgn kertas foil.
8.Kukuskan selama 2 jam 30 minit. 
tips- tambah air panas jika air kukusan hampir kering


Terima Kasih

Komen
0 Komen

Tiada ulasan:

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign