CHEF OBIE & MGJ CONSULTANCY

CHEF OBIE & TEAM MGJ CONSULTANCY AKTIF MENGADAKAN KELAS / KURSUS MASAKAN PERNIAGAAAN DAN KOMERSIL POPULAR BERTESTIMONI SEJAK 2012 HINGGA KINI.
DI AMPANG , SELANGOR DAN DI BANGSAR KUALA LUMPUR.

MENJADI PILIHAN WARGA TEMPATAN , WARGA ANTARABANGSA DAN JABATAN KERAJAAN

MENJADI JURUCAKAP PELBAGAI PRODUK , PERUNDING F&B , PERUNDING MAKANAN , FOODSTYLIST , PENULIS JEMPUTAN / PHOTOSHOOT UNTUK MEDIA MASSA DAN ELETRONIK ,PERUNDING PENJUALAN HOTEL DAN RESORT JUGA PERUNDING HARTANAH DI MALAYSIA

HUBUNGI MGJ CONSULTANCY

017 2260719

017 2260719

017 2260719

email : mgjconsultancyfile@gmail.com & gunawan.jamil@gmail.com

obieber

Isnin, 2 Mac 2020

KELAS LAUK PAUK MASAKAN MELAYU 2020 ( PERNIAGAAN DAN KOMERSIL )

KELAS MASAKAN PERNIAGAAN DAN KOMERSIL POPULAR BERTESTIMONI :

Lauk Pauk Masakan Melayu



Fees Rm2200
Fees Pesara ,Penjaga OKU ,Ibu tunggal RM1700


Pakej 1
Asam Pedas Johor & Asam Pedas Melaka 2 Versi Biasa & Berempah
( Ikan Pari , Kembong , Tetel , daging , jenahak, ayam )
Bersama condiments - Telur Asin , Kobis Goreng @ Bendi Goreng , Sambal Belacan & Ulaman - Nasi Putih
Intipati
1.Buat PES Untuk Asam Pedas Johor & Melaka
2.Cara Sukatan Penggunaan PES ala carte
3.Teknik rebusan Tetel & Daging.
4.Penyedia Sambal Belacan Portion Bizz.

Pakej 2
Legasi MASAK LEMAK Negeri 9
Lemak Kuning , Lemak Cili Api , Lemak Putih
( Itik Salai, Daging Salai , Jenahak , Kembong , Udang , Ayam , Jantung Pisang, rebung & nangka muda )
Bersama condiments - Telur Asin , Kobis Goreng @ Bendi Goreng , Sambal Belacan & Ulaman - Nasi Putih
Intipati
1.Buat PES MASAK LEMAK
2.Cara Sukatan Penggunaan PES
3.Teknik & Tips Untuk pilihan Salai
4 Penyediaan Sambal Belacan Portion Bizz
5.Perkongsian Penggunaan PES utk Masak Kawah

Pakej 3
Legasi Aneka Sup
( Ayam , Daging , Kambing , Tetel , ekor , Tulang )
Bersama condiments - Telur Asin , Kobis Goreng @ Bendi Goreng , Sambal kicap - Nasi Putih
Intipati
1.Buat PES SUP MELAYU
2.Cara Sukatan Penggunaan PES
3.Teknik rebusan Tetel & Daging.
4.Penyedia Sambal Kicap Portion Bizz.

Pakej 4
Legasi Masak Sambal & Berlada
( Ayam , Paru , Hati , Daging , Kembong , Cencaru , Keli , Jenakak , Bawal , Kerusi , Sotong , Udang )
Bersama condiments - Telur Asin , Kobis Goreng @ Bendi Goreng , Sambal Belacan & Ulaman - Nasi Putih
Intipati
1.Buat PES SAMBAL & BERLADA
2.Cara Sukatan Penggunaan PES
3.Teknik rebusan Paru & gorengan crispy
4.Penyediaan Sambal Belacan Portion Bizz

Pakej 5
Legasi RENDANG MELAYU
( Rendang Minang , Rendang Jawa , Rendang Tok Perak , Rendang Melayu Peranakan )- Ayam , Daging , Udang Galah , Kerang
Bersama condiments - Nasi Impit , Ketupat Nasi , *Pulut kuning / Serunding Kelapa Dan Lemang
Intipati
1.Buat PES RENDANG
2.Akan Masak 4 Jenis Rendang Menggunakan PES
3.Pilihan sama Ada belajar Teknik Memasak Pulut Kuning Dengan Mudah atau Membuat Serunding kelapa yang sedap Dan klasik





 



Tenaga Pengajar Profesional : Chef Obie ( Chef Profesional  )

( Berpengalaman menghidangkan menu-menu masakan , pastry & kek untuk King Fadh Arab Saudi & Sultan Brunei juga VIP & VVIP Malaysia )



Lokasi : Merdeka Villa ,
Jalan Merdeka , Ampang

Landmark : Spectrum Mall
Berdekatan - LRT Cahaya , LRT Ampang ( 10-15 minit dari KLCC )

Tarikh Kelas :
Pelajar Boleh memilih tarikh dan hari untuk kelas diadakan
Di Antara Isnin hingga Khamis
Sabtu atau Ahad
( Jumaat Sahaja Kelas Tidak Diadakan )


Masa : Setiap jenis kelas akan bermula pada pukul 9 pagi

Kelas : One day Course @ Kelas Sehari & Fully Hands On ( Sepenuhnya pelajar akan membuat sendiri memasak secara praktikal atas seliaan dan tunjuk ajar daripada chef profesional )

Keperluan : Pelajar hanya perlu membawa alat tulis dan apron sahaja

Pelajar akan menerima 1 x Sijil ( no.siri )

Pelajar Wajib  Membuat Pembayaran DEPOSIT 70% daripada Jumlah Penuh Yuran
ke salah satu akaun pilihan 

i- CIMB 7619121286

ii- MAYBANK 151409098193

iii- BSN 14005-41-00008021-7

atas nama 
Muhamad Gunawan Jamil

ATAU

Ke Akaun Syarikat MGJ CONSULTANCY

Bank Islam No akaun 12122010028739


Kemudian
Bukti Pembayaran Perlu Disimpan


p/s Anda wajib hubungi pihak chef obie atau wakil MGJ CONSULTANCY
di bawah ini sama ada melalui whatsapp atau call

Baki Yuran 30% Perlu diselesaikan Pada Hari kelas diadakan




Antara Testimoni-testimoni pelajar kelas masakan perniagaan popular chef obie



FOODJAM
Bukit Rahman Putra
Sungai Buloh, Selangor

SAFHYD STEAK HOUSE
Jalan kubur tanah merah,berdekatan masjid ismail petra , Kelantan

SAFHYD STEAK HOUSE
No 48 , Jalan Nova u/5 ,
Subang Bestari 
Shah Alam

PAK MAON KITCHEN , Yan Kedah Darul Aman

MANGROOVE CAFE WESTERN FAMILY
370 , Jalan Tai Shin Jar
Kuching , Sarawak

RESTAURAN RONEY
Pusat Perniagaan Adnium
Bandar Bukit Beruntung , Bukit Sentosa & Klang

MAKAN SHACK
2186,G floor, Jln Bukit Minyak

Kawasan Perniagaan Asas Murni
Bukit Mertajam, Seberang Prai

SNOW BALL DANCE
Chef Pak Di, Melaka 

DESARU VIBE LOUNGE
No 19,Jalan Dato Jaafar 24/1 Taman Mutiara Desaru Bandar Penawar, Johor

MEEN PITSTOP 

Ulu Pulai, Gelang Patah , Johor ( Berdekatan Legoland Malaysia )
TAT NASI AYAM 
Desaru Bandar Penawar, Johor


DAPUR AISHAH
Wisma Central , Kuala Lumpur

THE GRINDER
Kajang, Selangor ( kiosk mengikut events )

FISH TAKE AWAY muhammadrauffnc
Tasek kenyir, Terengganu

NEVER BACK DOWN
Kedah Darul Aman

STEAKHOUSE
Kelantan

STEAKHOUSE WESTERN 
Penang

WESTERN BROTHERS
Johor

RESTORAN KUNING KUNYIT
Damansara Height , Kuala Lumpur

MALAYSIA CATERER
Texas, United State Of America

HOR RESTAURANT
Hong Kong , Republik Of China

DEE HOUSE RESTAURANT
Taman Bukit Rambai , Melaka

MERCIK CHAR KUEY TEOW
Parit Raja, Batu Pahat, Johor

BEST CHAR KUEY TEOW
Petaling Jaya , Selangor

CHAR KUEY TEOW
Kg baru, Kuala Lumpur

DAPUR LAILII
Kajang, Selangor

SATAY xxxxxx
Kajang, Selangor

SATAY MUADZAM
Pahang Darul makmur

CAKOI
Ipoh, Perak

Dan Banyak lagi testimoni-testimoni pelajar yang telah berjaya membuka perniagaan western food , juga katering , restauran milik sendiri di seluruh Malaysia , Sabah & Sarawak.


Terima Kasih

Komen
0 Komen

Tiada ulasan:

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign