Obielicious

BENGKEL SENI MASAKAN PERNIAGAAN BERSAMA CHEF OBIE - KEK/COKLAT/3D/BROWNIES/COOKIES/ENERGY BARS ( 28 OKTOBER 2017 - Sabtu ) - Whatsapp 0172260719 / 016 9166010 ( HOT ! ) KELAS MASAKAN DAN BAKING PERSENDIRIAN + TESTIMONI PELAJAR ( HOT !)

FILE KIT + CD ROM PELBAGAI PERNIAGAAN BERASASKAN MAKANAN serta TESTIMONI PELANGGAN .

( hot ! ) 24 EBOOK MASAKAN , KEK ,PASTRI DAN BAKERI CHEF OBIE UNTUK MALAYSIA , SINGAPURA , NEGARA BRUNEI DARUSSALAM & INDONESIA SILA WHATSAPP SEGERA 0172260719 FREE 3 EBOOK ( Harga dlm Ringgit Malaysia )
( hot ! ) PENULIS JEMPUTAN MAJALAH MASAKAN TEMPATAN & PHOTOSHOOT UNTUK MAJALAH & MEDIA MASSA / ELETRONIK

Tempahan Katering Untuk Pelbagai Majlis / Pejabat & sebagainya - SKY CHEF & KHUZRASA Katering Kuala Lumpur Hubungi Segera chef obie 017 2260719 , Puan Khurzaidah 019 6460409 Call @ whatsapp

bE mY Heartbeat..!

Khamis, 8 Jun 2017

RESEPI LAMB BLACK PEPPER BAZAAR RAMADHAN CHEF OBIE


Masih dalam bulan penuh keberkatan ni , bie ingin beramal jariah dengan berkongsi sedikit ilmu berniaga di bazaar ramadhaan mahupun pasar malam .
Korang boleh cuba yea..Tapi kalau korang nak share resepi ni sama ada dalam group masakan korang tu mahupun dalam blog dan website sendiri jangan lupa sila kredit pada chef yea..hahaha...

LAMB BLACK PEPPER BAZAAR RAMADHAN CHEF OBIE

Bahan 

5 kg Lamb shoulder
100 gm Black Pepper Corn ( dikisar )
2 liter Air Rebusan Ayam
3 kiub Pati Lembu @ Ayam
1 helai Daun Bay
1 bunga Bawang putih ( dikisar )
1 senduk Mentega @ Marjerin
1 senduk Tepung Gandum
5 sudu besar Kicap Karamel
3 sudu besar gula
1 sudu bedar garam
1/2 cawan jus lemon @ lime
4 biji Capsicum dimayang kasar ( option )
4 biji Bawang Hollang potong dadu besar ( option )

* sediakan sedikit hirisan kobis atau coleslaw

Cara Penyediaan :

Masak Black Pepper Sos Bazaar -
1.Panaskan mentega @ marjerin , tumis bawang putih dan lada hitam , kemudian masukkan tepung dan kacau sehing berketul.* kalau nak HOT lagi boleh tambah penggunaan black pepper.

2.Masukkan Air Rebusan dan daun bay, kacau dan biar mendidih.Masukkan pati kiub, gula , garam & kicap karamel

3.Kacau mesra sehingga sedikit memekat.Matikan api dan masukkan jus.

Cara grill lamb - lamb di marinated terlebih dahulu dgn sedikit garam vakum. Dan panaskan grill pan dengan sedikit minyak , suaunkan lamb2 shoulder atas grill pan yg telah cukup panas. PASTIKAN korang grill dgn api yg kuat. LAMB perlu ade sedikit hangus di bahagaian lemak & tulang
Apabila korang dah bolak balikkan lamb, senduk dan curahkan blackpeper sos yg telah siap dalam 3@4 senduk ke atas lamb grill. Taburkan capsiccum dan bawang holland ( option - jika ade lg syok..jika korang kosting..tak payah letak )

Siap utk dijual - 1 bekas lamb blackpepper korang letak side hirisan kobis @ coleslaw .Korang boleh jual 1 bekas RM10.

#takhensemmanistuade #lelakipunnakscrub#kelipkelip #resepimasakan #kelaswesternfood#kelaskek #kelaspastri #kelasbakeri#ebookmasakankekpastridanbakeri#57resepimenubazaarramadhan2017


Dapatkan ebook masakan , kek , pastri dan bakeri popular Sekarang ! Pelanggan ebook kami global termasuk Dari Brunei , Indonesia & Singapore 

Whatsapps / Telegram
0172260719
chef obie

Terima Kasih

Komen
0 Komen

Tiada ulasan:

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign