Obielicious

BENGKEL SENI MASAKAN PERNIAGAAN BERSAMA CHEF OBIE - Whatsapp 0172260719 / 016 9166010 ( HOT ! ) KELAS MASAKAN DAN BAKING PERSENDIRIAN + TESTIMONI PELAJAR ( HOT !)

FILE KIT + CD ROM PELBAGAI PERNIAGAAN BERASASKAN MAKANAN serta TESTIMONI PELANGGAN .

( hot ! ) 24 EBOOK MASAKAN , KEK ,PASTRI DAN BAKERI CHEF OBIE UNTUK MALAYSIA , SINGAPURA , NEGARA BRUNEI DARUSSALAM & INDONESIA SILA WHATSAPP SEGERA 0172260719 FREE 3 EBOOK ( Harga dlm Ringgit Malaysia )
( hot ! ) PENULIS JEMPUTAN MAJALAH MASAKAN TEMPATAN & PHOTOSHOOT UNTUK MAJALAH & MEDIA MASSA / ELETRONIK

Tempahan Katering Untuk Pelbagai Majlis / Pejabat & sebagainya - SKY CHEF & KHUZRASA Katering Kuala Lumpur Hubungi Segera chef obie 017 2260719 , Puan Khurzaidah 019 6460409 Call @ whatsapp

bE mY Heartbeat..!

Ahad, 6 Ogos 2017

Apa itu Tepung Hong Kong ?



APA ITU TEPUNG HONG KONG ?



Korang pasti kebanyakannya tidak tahu apa itu TEPUNG HONG KONG .
Hanya segelintir sahaja tahu fungsinya , okaylah chef obie sharingkan infonya serba ringkas yea...

TEPUNG HONG KONG juga biasa dikenali sebagai Water Lily Flour, iaitu sejenis tepung yang sangat putih dan seringkali juga digunakan untuk membuat pau.
Senang kata pembuat pau memang mencari TEPUNG HONG KONG ni.
Tapi sekarang kebanyakannya dijual dalam kotak mahupun packet yang hanya tertulis TEPUNG PAU,jadi korang lepas ni tahu lah...TEPUNG PAU adalah TEPUNG HONG KONG !

Kekurangan TEPUNG HONG KONG ia tidak tahan lama kerana senang berkutu atau berkulat. 

Diingatkan sekali lagi - Jika anda sukar untuk mendapatkan tepung Hong Kong ini, boleh menggantikannya dengan tepung pau (antaranya jenama Blue Key) yang lebih mudah di dapati di pasaran.


Semoga sedikit perkongsian ilmu ada manfaat bersama.
Kepada anda yang mencari Kelas Baking Dan Kelas Masakan 
Yang menjadi pilihan Online & Offline Bizz 
Sila Ke link yang diberi








Terima Kasih

Komen
0 Komen

Tiada ulasan:

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign