CHEF OBIE & MGJ CONSULTANCY

CHEF OBIE & TEAM MGJ CONSULTANCY AKTIF MENGADAKAN KELAS / KURSUS MASAKAN PERNIAGAAAN DAN KOMERSIL POPULAR BERTESTIMONI SEJAK 2012 HINGGA KINI.
DI AMPANG , SELANGOR DAN DI BANGSAR KUALA LUMPUR.

MENJADI PILIHAN WARGA TEMPATAN , WARGA ANTARABANGSA DAN JABATAN KERAJAAN

MENJADI JURUCAKAP PELBAGAI PRODUK , PERUNDING F&B , PERUNDING MAKANAN , FOODSTYLIST , PENULIS JEMPUTAN / PHOTOSHOOT UNTUK MEDIA MASSA DAN ELETRONIK ,PERUNDING PENJUALAN HOTEL DAN RESORT JUGA PERUNDING HARTANAH DI MALAYSIA

HUBUNGI MGJ CONSULTANCY

017 2260719

017 2260719

017 2260719

email : mgjconsultancyfile@gmail.com & gunawan.jamil@gmail.com

obieber

Khamis, 16 Januari 2014

DIY : Resepi Chutney Kelapa


ini pula bie sharingkan resepi chutney kelapa yang sedap dimakan bersama tosai dan seadik beradik dengannye..
marbeles!

Resepi Chutney Kelapa

Bahan 1

250gm kelapa parut
2 sudu besar Chana Dhal
½ genggam Daun Ketumbar
Air secukupnya
Garam secukupnya

Bahan 2

2 biji Shallot / bawang kecil
2 tangkai Cilii kering
1 tangkai Daun kari
¼ sudu Minyak masak
1 sudu kecil biji sawi


Cara membuat

1.Satukan bahan 1 didalam mesin pengisar dan blend sehingga halus.

2.Kemudian panaskan miyak dan tumis bahan 2 sehingga naik bau.

3.Akhir sekali masukkan bahan 1 dan kacau ratta.Sedia untuk dihidang.

senang aje..selamat mencuba



Terima Kasih

Komen
0 Komen

Tiada ulasan:

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign