Obielicious

KELAS MASAKAN DAN BAKING UNTUK PERNIAGAAN POPULAR- untuk Amateur & Profesional di Kuala Lumpur & Ampang- Whatsapp 0172260719 ( HOT ! )

FILE KIT + CD ROM PELBAGAI PERNIAGAAN BERASASKAN MAKANAN serta TESTIMONI PELANGGAN .

( hot ! ) 24 EBOOK MASAKAN , KEK ,PASTRI DAN BAKERI CHEF OBIE UNTUK MALAYSIA , SINGAPURA , NEGARA BRUNEI DARUSSALAM & INDONESIA SILA WHATSAPP SEGERA 0172260719 FREE 3 EBOOK ( Harga dlm Ringgit Malaysia )
( hot ! ) PENULIS JEMPUTAN MAJALAH MASAKAN TEMPATAN & PHOTOSHOOT UNTUK MAJALAH & MEDIA MASSA / ELETRONIK

Tempahan Katering Untuk Pelbagai Majlis / Pejabat & sebagainya - SKY CHEF & KHUZRASA Katering Kuala Lumpur Hubungi Segera chef obie 017 2260719 , Puan Khurzaidah 019 6460409 Call @ whatsapp

bE mY Heartbeat..!

Isnin, 12 Oktober 2015

DIY Resepi Vanilla Susu Cupcake



Share & LIKES


RESEPI VANILLA SUSU CUPCAKE & signature fondant 
kering

Bahan
1 cawan Mentega
1/2 cawan Gula Kastor
4 sudu besar Gula Perang
2 biji Telur
1 cawan Tepung Gandum
5 sudu besar Tepung Susu
1 sudu kecil Serbuk Penaik
1/2 sudu besar Serbuk Vanilin
1 sudu kecil Vanila Flavour

Hiasan -Fondant 
&berus no 5

Cara Penyediaan
1.Pukul mentega,gula kastor,gula perang sehingga ringan,masukkan telur pukul sehingga kembang.
2.Tapis semua bahan kering bersama, 
(Tepung gandum,tepung susu,serbuk vanilin,serbuk penaik) kemudian satukan dengan adunan dan kaup balik hingg sebati.

3.Piping adunan @sudukan adunan dalam kertas cupcake.
4.Bakar pada suhu 180'c 25 minit.
5.Hiasan-gunakan lebihan fondant ,guna cutter bulat ditekap dan biar ia mengering dlm bekas kedap udara 3hari.Gunakan berus no 5 utk melukis apa sahaja atas permukaan fondant.
Resepi ini telah dikongsikan dalam Majalah Masakan Tempatan.
‪#‎chefobie‬ ‪#‎cupcakevanilla‬ ‪#‎resepi‬

LIKES PAGE : Small Plate

SMALL PLATE BY CHEF OBIE

Terima Kasih

Komen
0 Komen

Tiada ulasan:

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign