Share & LIKES
RESEPI VANILLA SUSU CUPCAKE & signature fondant
kering
Bahan
1 cawan Mentega
1/2 cawan Gula Kastor
4 sudu besar Gula Perang
2 biji Telur
1 cawan Tepung Gandum
5 sudu besar Tepung Susu
1 sudu kecil Serbuk Penaik
1/2 sudu besar Serbuk Vanilin
1 sudu kecil Vanila Flavour
Hiasan -Fondant
&berus no 5
Cara Penyediaan
1.Pukul mentega,gula kastor,gula perang sehingga ringan,masukkan telur pukul sehingga kembang.
2.Tapis semua bahan kering bersama,
(Tepung gandum,tepung susu,serbuk vanilin,serbuk penaik) kemudian satukan dengan adunan dan kaup balik hingg sebati.
3.Piping adunan @sudukan adunan dalam kertas cupcake.
4.Bakar pada suhu 180'c 25 minit.
5.Hiasan-gunakan lebihan fondant ,guna cutter bulat ditekap dan biar ia mengering dlm bekas kedap udara 3hari.Gunakan berus no 5 utk melukis apa sahaja atas permukaan fondant.
Resepi ini telah dikongsikan dalam Majalah Masakan Tempatan.