Obielicious

BENGKEL SENI MASAKAN PERNIAGAAN BERSAMA CHEF OBIE - KEK/COKLAT/3D/BROWNIES/COOKIES/ENERGY BARS ( 28 OKTOBER 2017 - Sabtu ) - Whatsapp 0172260719 / 016 9166010 ( HOT ! ) KELAS MASAKAN DAN BAKING PERSENDIRIAN + TESTIMONI PELAJAR ( HOT !)

FILE KIT + CD ROM PELBAGAI PERNIAGAAN BERASASKAN MAKANAN serta TESTIMONI PELANGGAN .

( hot ! ) 24 EBOOK MASAKAN , KEK ,PASTRI DAN BAKERI CHEF OBIE UNTUK MALAYSIA , SINGAPURA , NEGARA BRUNEI DARUSSALAM & INDONESIA SILA WHATSAPP SEGERA 0172260719 FREE 3 EBOOK ( Harga dlm Ringgit Malaysia )
( hot ! ) PENULIS JEMPUTAN MAJALAH MASAKAN TEMPATAN & PHOTOSHOOT UNTUK MAJALAH & MEDIA MASSA / ELETRONIK

Tempahan Katering Untuk Pelbagai Majlis / Pejabat & sebagainya - SKY CHEF & KHUZRASA Katering Kuala Lumpur Hubungi Segera chef obie 017 2260719 , Puan Khurzaidah 019 6460409 Call @ whatsapp

bE mY Heartbeat..!

Selasa, 1 Disember 2015

JJCM chef obie : Paddington House Of Pancake

sempat-sempat kan juga upload pic jalang-jalang cari makang...chef obie..
saje kan...bukan jalan-jalan cari makan tv3 tu...tapi ni jalan cari makan chef obie la yea...
saje suke suke...
last week dengan teman-teman kaki makan..
teringin sangat nak pekena pancake yang cambest in town...
Pa lagi di..
Paddington House Of Pancake ..
Ampang Point , jalan mamanda, Ampang !
Bolehlah..apa yang boleh dikata.. memang sedap !
bukan setakat pancake aje yang ada dalam menu disini..
pelbagai pasta , burger.. ,  fish & chips , dessert dan bavarages  yang boleh dicube...

layan jom pic2 amateur..
















okay jugaklah makan di paddington House Of Pancake ni...
harga berpatutan juga..masih dalam budget !
jadi korang jangan risau yea..tidaklah mahal mane pun....
Di Sebabkan  korang dah layan pic2 pasta..
chef obie nak sharing satu resepi pasta italiano...
maklumlah chef obie kan  pernah 
tinggal atas urusan kerja di Itali...
Sicilia , Agusta...setakat pasta pizza..kacang lah.. !


Resepi Pasta Alfredo atau dalam bahasa itali Salsa all’ 

Alfredo


Bahan

90 gm Mentega
2/3 cawan Krim Masakan / whipping krim
90 gm keju Parmesan ( diparut )
Garam secukupnya
Lada hitam / Putih secukupnya
Daun Parsley dicincang halus
250 gm Pasta ( boleh gunakan Fettucine atau Tagliatelle , tapi orang kite dah terbiase dengan spaghetti jadi boleh juge r kalau korang suke)


Cara Penyediaan:

1.Panaskan mentega dalam pan , kacau perlahan dengan api yang kecil @ rendah, jangan sampai hangus!

2.Apabila mentega telah cair, masukkan krim masakan atau whipping krim ( bie suke cadangkan anda menggunakan whipping krim, mengaaapa whipping krim? Kerana ia berfungsi 2 dalam 1.. ok nanti kite citer, continued masak ).




3.Kacau perlahan untuk seketika, angkat pan dari api, Masukkan keju parmesan yang telah diparut , garam secukup rasa dan lada hitam atau putih kacau kembali d atas api.Lebih kurang 1 minit. Sauce Alfredo telah siap dan secara tradisional orang itali, sauce alfredo yang tengah panas ni terus dituang ke pasta fettucine atau pun tagliatelle yang telah direbus dahulu dan kemudian digaul mesra . Akhir sekali taburkan dengan parsley yang telah dicincang. Terbaik wok!


IG : chef_obie_official
FB : chefobie untold
whatsapp : 0172260719


heee...jom layan charlie puth- Marvin Gaye- feat Meghan Trainor



Terima Kasih

Komen
0 Komen

Tiada ulasan:

Chef Gunawan a.k.a Chef Obie Copyright © 2015 Design by MaiGraphikDesign